POLİTİKA - CHP, ?seçim güvenliğiyle ilgili? siyasi partilerle görüşmelerde bulunmak üzere bir heyet oluşturdu. Heyette CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel´de yer alıyor.

CHP Basın Birimi´nden yapılan açıklamada, ?CHP seçim güvenliğiyle ilgili siyasi partilerle görüşmelerde bulunmak üzere bir heyet oluşturmuştur. Meclis alt komisyonunda görüşülen ittifak yasa teklifindeki seçim güvenliğini zedeleyen hususlar ile seçim güvenliğinin sağlanması konusunda görüş alışverişinde bulunmak ve çalışma yapmak amacıyla kurulan heyette, Genel Başkan Yardımcıları Bülent Tezcan, Muharrem Erkek, Lale Karabıyık, Grup Başkanvekili Özgür Özel ile İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu yer almaktadır? denildi.

?BİR TEMAS KOMİSYONU?

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP´nin seçim güvenliğini sağlayabilmek amacıyla diğer siyasi partilerle temas etmek amacıyla kurduğu ve yarın ilk temaslarını gerçekleştirecek komisyona ilişkin olarak, ?Teklifi yapan AKP ve MHP dışındaki tüm partilerin görüşlerini almak, yapılacak olan değişikliklerle, seçimde herkesin içinin rahat olacağı biçimde istediğimiz ilave güvenceleri tespit etmek için kurulmuş bir temas komisyonudur? dedi. Özel, ?İlk ve en önemli konumuz seçim güvenliği. CHP olarak ?büyük ağabey´ pozisyonunda değiliz. Dikte eden bir pozisyonda değiliz, dinlemeye, anlatmaya gidiyoruz? ifadesini kullandı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP´nin kurduğu ve üyesi olduğu seçim güvenliği temas heyetine ilişkin bilgi verdi. Özel, şunları kaydetti:

TEMAS TRAFİĞİ EŞİTLER ARASINDA

?Hangi partiye oy verirse versin tüm seçmenlerin en çok rahatsız olduğu konu seçim güvenliği. Teklifi yapan AKP ve MHP dışındaki tüm partilerin görüşlerini almak, yapılacak olan değişikliklerle, seçimde herkesin içinin rahat olacağı biçimde istediğimiz ilave güvenceleri tespit etmek için kurulmuş bir temas komisyonudur. Seçime girme yeterliliği olan siyasi partilerle temas edeceğiz. Bu partilere iki ilave var. İYİ Parti, 6 ayı doldurmadığı için şu an seçime girme yeterliliği bulunmuyor. Bir de DSP. DSP, seçime girme yeterliliğinin hukuksuz şekilde kendisine kaybettirildiğini anlatıyor. Siyasi partilerden görüşler aldıktan sonra, ortak görüşleri kamuoyuna açıklayacağız ve iktidar partisine sunacağız. Muhalefetin seçimlere ilişkin şüpheleri varsa ve iktidar çıkardığı yasalarla seçim güvenliğini ihlal ediyorsa, burada demokrasi yoktur. Komisyon, ittifak komisyonu olarak yansıyor. Biz parlamenter demokrasiyi savunuyoruz. Partiler bir temas sağlayacak. İlk ve en önemli konumuz seçim güvenliği. Bunu konuştuktan sonra, başka şeyler de konuşacağız. Konuşacağımız her şey demokrasiye dair, yaklaşmakta olan seçimlerde, seçmenin iradesinin eksiksiz olarak parlamentoya yansımasına dair olacak. Yarın İYİ Parti´ye gideceğiz saat 09.30´da. Pazartesi ve salı günleri diğer siyasi partiler ile görüşeceğiz. CHP olarak ?büyük ağabey? pozisyonunda değiliz. Dikte eden bir pozisyonda değiliz, dinlemeye, anlatmaya gidiyoruz. Eşitler arasında bir diplomasi olarak görüyoruz bu temas trafiğini.?

İLK TEMAS İYİ PARTİ İLE GERÇEKLEŞTİ

Geçtiğimiz hafta Cuma günü CHP heyeti İYİ Parti´yi ziyaret etti. Yaklaşık 1,5 saat süren görüşme de ´seçim güvenliği´ konusu ele alındı.

BU HAFTA 7 PARTİ İLE DAHA GÖRÜŞÜLECEK

CHP´nin seçim güvenliği konusundaki temas grubu bu hafta BBP, DSP, BTP, DP, SP, HDP ve Vatan Partisi ile görüşecek. Tüm görüşmeler tamamlandıktan sonra Cumhuriyet Halk Partisi, teklifi hazırlayan AKP ve MHP´den de randevu isteyerek, görüşme talep edecek.



Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

Ortaklık vaadiyle dolandırıldı üstüne darp edilip ölüm tehditleri aldı

Kayalıklardan düşen şahıs hayatını kaybetti

Yangın dumanından etkilenen yaşlı adam hayatını kaybetti

Karısını tüfekle öldürüp intihar etti

Kan donduran olay: 14 yaşındaki çocuk 4 yaşındaki kuzeninin boğazını keserek öldürdü!

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 5.03.2018 18:33:22 267 0

Tarih: 05.03.2018 18:33

Haberi Sesli Oku