POLİTİKA - Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, pazar günü Yeni Foça Taş Kahvede düzenlenen söyleşiye katıldı. Esnaf ziyaretleri de yapan Özel, daha sonra Yeni Foça´da bir kahvehanede düzenlenen söyleşide vatandaşlarla bir araya geldi. Burada yoğun bir ilgiyle karşılanan Özel, gündeme ilişkin vatandaşlardan gelen soruları da yanıtladı.

Söyleşiye, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ´da katıldı. Foça İlçe Başkanı Günal Biçer´in ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, ikinci bölgede Örgütten Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Okan Karlıdağ, İl Başkan Yardımcısı Dilek Bilgin, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Söyleşi öncesi açıklama yapan, Özgür Özel sohbet toplantısında, demokrasiden ülkenin içinde bulunan sorunlardan ve çözüm önerilerini konuşacaklarını söyledi. Özel, geçmişte yaşanan darbe girişimlerinden örnekler verirken, ?28 Şubat CHP bilgisi denetiminde ve bilgisindeymiş gibi yaratılan algıyla çok sıkıntılar çektik. Bir e-muhtıra verdiler daha sonra? Tayyip Erdoğan e-muhtıra verene devlet üstün hizmet madalyası verdi. E-muhtıra verene 500 bin liralık zırhlı araç hediye ettiler. El bebek gül bebek uğurladılar. O e-muhtıra, süreci AKP´yi yüzde 30´lardan yüzde 40´lara sıçrattı? dedi.

?DİLERİM FOÇA´NIN HUZURU TÜRKİYE´YE SİRAYET EDER?

CHP´li Özel yaptığı açıklamada;

?Birkaç kez ertelediğimiz bir ziyareti gerçekleştiriyoruz. Sağ olsun Foça Belediye Başkanımız, ilçe başkanımız uyum içerisinde çalışıyor. Beni Foça ve Yeni Foça´ya birçok kez davet ettiler. Darbenin yarattığı ortamdan dolayı da erteledik. Bu gün çok kalabalık bir grupla karşılaştık, önce esnaf ziyareti yaptık, vatandaşlarımızla sohbet ettik. Güzel olan vatandaşlarımızla sohbet ederken, sorunlarını dinlerken yanımızda ilçe yönetimi, belediye başkanımız vardı, olumlu yansımalarını gördük. Yeni Foça AKP´nin çıkarmış olduğu Büyükşehir yasasının mağduru olan belediyesi kapanmış beldemize hizmet ilçe belediyemiz üzerinden, var gücümüzle hizmet getirmeye çalışıyoruz. İlçe belediyelerinin büyükşehir yasasından dolayı çok büyük ekonomik sıkıntıları var. Bunları istişare ettik çözüm getirilmesini bekliyoruz.
Yeni Foça Taşkahve´de Foçalılarla sohbet toplantısı yapacağız, demokrasiyi, ülkemizin içinde bulunan sorunları, son günlerde ısıtılan başkanlık sistemini, emeklilerin yoğun yaşadığı bölgede emeklinin sorunlarını konuşacağız.

Cumhuriyet Halk Partisi 7 haziran seçimlerinin gündemini belirlemiş 7 Haziran 1 Kasım arasında pekiştirilen zorla yaşattırılan kaos ortamında bu gün haklı çıkmış olan parti olarak, bir yanda ülkeyi darbecilere teslim etmiş bir iktidarın yaratıkları, diğer yanda ülkemizin içinde bulunduğu geçmişteki uyarılarımızın dinlenmediği, Türkiye´nin komşuları olan ilişkileri sınırlardaki zafiyetinin iç güvenlik zafiyetine dönüştüğü, her gün şehit haberleri ile sarsıldığımız bir süreçte acılarımızı üzüntülerimizi paylaşacağız.
Çözüm önerilerimizi konuşacağız, burada bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum, dilerim buranın huzuru tüm Türkiye´ye sirayet eder.? dedi 

7 HAZİRAN´DA BİZ KONUŞTUK, KONUŞTURDUK, BİZ TAKİP EDİLDİK

Özel konuşmasına şöyle devam etti:

 ?Şimdi bir darbe daha yaşadık. O gece neler oldu onları anlatacağım. Ama öncesinde 7 Haziran´a değineceğim. Oyumuzu arttıramadığımız ama Türkiye´deki herkesin özellikle üyelerimizin istediği gibi bir seçim kampanyası yürüttüğümüz bir süreç yaşadık. ?Onların gündeminin peşine takılmayalım. Kendi gündemimizi yaratalım. Biz söyleyelim onlar takip etsin´ dediler. 7 Haziran´da bunu yaptık. Önce MHP sonra HDP kopyaladı. ?Biz de yapacağız´ dediler. Biri daha azını biri daha fazlasını önerdi. Daha makul sunuyormuş gibi yaptılar. AKP ?yapamazlar´ dedi. 7 Haziran seçimlerinde biz konuştuk, konuşturduk, biz takip edildik. Karşılığında da emekliyle, işçiyle, memurla, çiftçiyle ilgili söz söyleyenlerle ?bunu yapamazlar, kaynak yok´ diyenler seçime girdiler ve o gece tek parti iktidarı sona erdi. Aslında insanlar CHP´nin seçim bildirgesini benimsedi. Biz ?kopyaladılar, çalındı´ demedik. ?Madem bunları söylediler; doğruda birleştik, beraber yaparız´ dedik.?

BAHÇELİ´YE BAŞBAKANLIK TEKLİF ETTİK, HAYIR DEDİ 

?Türkiye siyasetinde öyle açmazlar, hadikaplar, sinir uçları ve bağlantısında öyle art niyetler var ki? Seçim gecesi birileri MHP Genel Başkanına bir açıklama yaptırdı. Açıklamanın özeti şu; ?Biz iktidar olmayacağız. Kimseyi de oldurmayacağız. Bu ülkede AKP olmadan hükümet kurulması mümkün değil...? Bunu hepimiz gördük. Bunu deşifre etmek için adama başbakanlık teklif ettik. Ama her şeye ?hayır´ dedi. Devlet Bey sağ cebinde bir tane evet saklıyormuş onu da AKP´nin meclis başkanlığı seçiminde geçersiz oy kullanarak ?evet´ dedi. 7 Haziran´da kendi birinciliğini düşünmediği yüzünden Türkiye 1 Kasım seçimlerine mahkum bir durumdaydı. Bunun olmaması için parti bu konuda karar verdi. Bir şeyler yaptı. Doğru vardı eksik vardı. 1 Kasım seçimlerine gidildi. Bu seçimler bir ilktir. Hiçbir seçimden sonra hükümetin kurulmadığı ve geçici hükümetle seçime gidildiği bir dönem olmamıştı.? dedi. 



İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 18.10.2016 12:25:14 376 0

Tarih: 18.10.2016 12:25

Haberi Sesli Oku

Politika

Politika Haberleri