POLİTİKA - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Anayasa Komisyonu´nda dokunulmazlık teklifi üzerinde değişiklik önergeleri vereceklerini belirtti.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Anayasa Komisyonu´nda dokunulmazlık teklifi üzerinde değişiklik önergeleri vereceklerini belirtirken, ?CHP´nin ?benim fezlekem var, bana dokunmayın´ demesini kimse beklemesin? dedi.

Özel, TBMM´de basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

?YAPILMAYA ÇALIŞILAN SADECE BİR ALGI OPERASYONUDUR?

CHP Grubunun basına kapalı toplantısına ilişkin soruya Özel, ?Toplantıda 25 milletvekilimiz ayrı ayrı söz alarak konuştular. Çok konuşulan dokunulmazlıklar konusunda da milletvekili arkadaşlarımız görüşlerini bildirdiler? diyerek şöyle devam etti:

?Hukukçu milletvekillerimiz ağırlıklı olarak söz aldılar ve şöyle bir şey görüldü, CHP´nin en büyük zenginliği olan çok sesliliğin ama bugün ihtiyacı olan tek dilliliğin grup tarafından sağlanması için tüm arkadaşlarımızın gayret sarf ettikleri, bugüne kadar ortaya koyduklarımızın, konulan tüm argümanların son derece yerinde olduğu ama bir derli toplu ele alındığında da hep birlikte tüm grup tarafından ifade edilen bir gerçek olarak şu ortaya çıktı. AKP´nin yapmaya çalıştığı bir anayasa değişikliği değildir, dokunulmazlıkların kaldırılması, sınırlandırılması hiç değildir, yapılmaya çalışılan sadece bir algı operasyonudur.?

Özel; Grup toplantısında yapılan konuşmalara vurgu yapan Özel, ?Hodri meydanın içinde Başbakan´ın olmadığı, Başbakan´ın yaptığının siyaseten tam bir sahte kabadayılık olduğu ve aslında bakanları ve kendisini dışarıda tutan bu tutarsızlığı nasıl savunacaklarının gerçekten tarafımızdan da merak ettiğini çok sayıda arkadaşımız ve Genel Başkanımız değerlendirme konuşmasında ifade ettiler? dedi.

?KOMİSYONDA VERİLEN DEĞİŞİKLİKLER ÜZERİNE TEKLİFLERDE BULUNACAĞIZ?

Dokunulmazlık teklifinin görüşüleceği Anayasa Komisyonu´na işaret eden Özel, ?Komisyona gideceğiz. Ama komisyonda verilen değişiklikler üzerine tekliflerde bulunacağız. Bugün toplantıda ortaya çıkan durum AKP´nin ikiyüzlü anayasaya aykırı eşitlik ilkesine aykırı samimi olmayan duruşunun kamuoyuna teşhir edilmesinin son derece yerinde olacağı yönündeydi? diye konuştu.

?ÇOK SESLİLİK AMA TEK DİLLİLİK NOKTASINDAKİ GRUBUN ORTAK İRADESİ ORTAYA ÇIKTI?

Parti içindeki farklı seslere ilişkin de Özel, ?Partide farklı görüşler varmış gibi gösterilen ifadelerin tamamının CHP içindeki çok sesliliğin, fikir alışverişinin kamuoyuna, gazetelere farklı yönlerde aksettirildiği bu konuda çok seslilik ama tek dillilik noktasındaki grubun ortak iradesi ortaya çıktı? dedi.

Özel, CHP´nin tavrına ilişkin de, ?CHP´nin benim fezlekem var, bana dokunmayın demesini kimse beklemesin? ifadesini kullandı.

?Yeni anayasayı demlenmeye bırakmamız lazım sözü var Başbakan´ın. Bir yazarın Davutoğlu ile gitmez sözü var, ne diyorsunuz?? sorusuna da Özel, ?Sayın Davutoğlu´na karşı, aslında yürütmeye karşı, aslında yasama içinden seçilmiş yürütme organına karşı tarafsız olması gereken Cumhurbaşkanının bir darbe girişimiyle karşı karşıyayız. Sayın Davutoğlu´nun aklında uçuşan fikirlerin bir demlenmeye ihtiyacı var? dedi.

CHP´DEN 23 NİSAN ALTERNATİF RESEPSİYON

?Meclis Başkanı ile bir tartışma yaşandığı ifade ediliyor, ne diyorsunuz?? sorusuna Özel, ?Yapacağımız, çocuklarla yapacağımız özel gündemli 23 Nisan grup toplantısından sonra bahçede bir resepsiyon, çocuklara uygun ikramlarla, ortak acılarımıza saygılı bir 23 Nisan resepsiyonu yapacağımızı söyledik. Resmi bir cevap gelmedi. Ama daha sonra gayri resmi bir kanalla bunu uygun bulmadığını bildirdi Sayın Kahraman. Kendisine telefon açtım, aramızda bir diyalog yaşandı, uzunca bir tartışma yaşadık. Meclis Başkanı olarak benim yetkim var, iptal ederim diyor. Tek başına böyle bir karar alamayacağını söyledik. O bu resepsiyonun bizim tarafımızdan yapılacak grup toplantısından sonraki bahçedeki ikramın kendi resepsiyonuna alternatif olmasından rahatsızlık duyduğunu söyledi. Kendisini de davet etmiştik, tüm milletvekillerini de davet ettik ama kendisi sürekli bir gerilim yaratmanın peşinde. Bizde eğer o böyle bir imkan tanımayacaksa bunu dışarıdan alacağımız meyve sularını, çocuklar için ikramlarımızı getirebileceğimizi, kendisi garson görevlendirmiyorsa gerekirse bu görevi kendimizin yapacağını oradaki down sendromlu, engelli, her yaştan tüm Türkiye´den gelmiş cıvıl cıvıl çocuklara garson olarak hizmet etmenin de bizim için bir gurur olacağını söyledik? yanıtını verdi.



Saruhanlı Jandarmadan tefecilere operasyon: 5 gözaltı

Korkunç olay! Kızını ve torununu öldürdü

Köprü altında cansız bedeni bulunmuştu! Döverek öldürüldüğü ortaya çıktı

Bıçaklı kavga: 1 ölü

Öz kızına cinsel istismarda bulunan baba yakalandı

Kendi evini ve araçlarını yakıp, olan biteni böyle izlemiş

Haber alınamayan şahıs evinde silahla vurulmuş halde bulundu

Develi’de traktör hırsızlığı

Kula’da art arda üç yangın

Cesedi 3 gün sonra asansör boşluğunda bulundu

Haber alınamayan şahsın cansız bedeni denizde bulundu

Başından vurulmuş halde ölü olarak bulundu

Halitpaşa’da ekili alanda yangın çıktı

Alaşehir'de zirai alanda yangın

Oğlunu öldürdü, kendini tuvalete kilitledi

Alaşehir’de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

İzmir’de cinayet işledi, Manisa’da jandarmadan kaçamadı

Manisa'da jandarmadan PKK terör örgütüne operasyon: 3 kişi tutuklandı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 22.04.2016 09:06:02 266 0

Tarih: 22.04.2016 09:06

Haberi Sesli Oku