POLİTİKA - Türkiye´nin ilerlemesi için hem FETÖ, hem de PKK´yla kesintisiz şekilde mücadeleye devam edilmesinin gerektiğini kaydeden AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, ?Tüm Türkiye´nin bu yapıyla mücadele etmesi gerekiyor. Bu yapıyla mücadele etmek ve teröre karşı birlik beraberliğimizi müdafaa etmek demokrasiye, insan hak ve özgürlüklerine, vatanına ve devletine sahip çıkmaktır. 2023 hedeflerimize bu bölücü hainlerden arındığımızda daha sağlam temellerle ulaşacağız. Bizim rejimimiz Cumhuriyet, yönetimimiz demokrasi. Şiarımız ise adalet" dedi.

Milletvekili olduğu 2011 yılından bu yana paralel yapıya karşı durduğunu ve mücadelesine 15 Temmuz darbe girişiminden sonra da devam ettirdiğini belirten AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, ?2011 yılında Milletvekili olduğumda bu yapının Manisa´yı ve Türkiye´yi idare etmek istediğini gözlemledim. Vesayetçi olmak istediklerini gözlemledim ve buna karşı çıktım. Bununla ilgili açıklamalarım, konuşmalarım mevcut. Fethullah Gülen´in Humeyni gibi Türkiye´ye gelmek istediğini, Emniyeti, yargıyı, askeriyeyi, medyayı ve sermayeyi eline geçirerek Amerika´dan bir uçak kalkıp, İstanbul´a konacağını ardından da bu kadar imkan elindeyken Fethullah Gülen´in ve bu yapının Türkiye´yi yönetmek isteyeceğini söylemiştim. Bunu gündeme taşıyarak gerekli uyarıcı konuşmalarda bulundum. Bu yapının görünen bir kısmı vardı. Görünen kısmında okullar, kültürel ve sosyal hizmetler göze çarpıyordu. Geçmiş dönemlerde Alparslan Türkeş´ten Bülent Ecevit´e kadar birçok siyasetçi ve siyasi lider, 17-25 Aralık´tan sonra da CHP´li pek çok Milletvekili bu yapının görünen kısmını alkışlamıştı. Görünmeyen kısmını hissetmeye başladıktan sonra özellikle şahsım Selçuk Özdağ olarak bu yapının tehlikeli olduğunu defalarca dile getirmiştim. 1960-71-80 darbesini yapanlar ve 28 Şubat Post modern darbesini yapanlar nasıl vesayetçiyse, kirli ve şantajcı medya ile sermayedarlarla vesayetçiliğe soyunup, kaos ortamı yaratmak istemişlerse bu yapının da aynı şekilde vesayetçiliğe soyunduğunu gözlemledim ve bunlarla mücadele ettim. Şayet süreç içerisinde bu yapının görünen ön kısmıyla ilgili övücü sözler kullanmışsam ki kullandım. Bunlar buzdağının görünen kısımları içindir. Görünmeyen kısımlarını süreç içerisinde daha sonra gördüm ve gerekli mücadelemi hala sürdürüyorum? diye konuştu.

TBMM´de kurulan Darbeleri ve Muhtıraları Araştırma Komisyonunda yer aldığını ve bu komisyonda 7 aylık süre içerisinde çok önemli raporlara imza attıklarını şimdi de 15 Temmuz Darbe Girişimi ve Faaliyetlerini Araştırma Komisyonuna seçilen 9 Milletvekilinden biri olduğunu ifade eden Özdağ, "Komisyonda Fethullah Gülen´in 40 yıl öncesine kadar uzanan yola, çıkış anından itibaren bu harekete destek veren iç ve dış güçleri araştıracağız. Neden bunlar demokrasiyi içselleştiremediler, neden takiye yaptılar, neden yüzlerine maske taktılar ve neden bagajlarında darbe ya da Türkiye´yi ele geçirmek vardı sorularının yanıtlarını arayacağız. Ciddi araştırmalar yapacağız. Dinleyeceğimiz insanlar olacak. Gerek paralel yapı içerisinde yer almış olan kişiler gerekse de geçmişte darbelerde bulunan sivil ve askeri erkandaki kişileri dinleyeceğiz. Bunların yanı sıra hukukçular, sosyologlar, bu konular hakkında uzman profesörler, bilim adamları ile konu ile ilgili objektif olarak basının ve kamuoyunun huzurunda ciddi bir çalışma yapacağız. Bir daha darbe olmaması için gerek hukuki gerek eğitimsel gerek kültürel ne gerekiyorsa onları yapacağız. Komisyon üyesi olarak şahsımı seçtikleri için Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım´a ve Sayın Grup Başkanvekillerine teşekkür ediyorum. Bizim rejimimiz Cumhuriyet, yönetimimiz demokrasi. Şiarımız ise adalettir. İnşallah bu komisyon 6 ay içerisinde tarihe not düşecektir. Diğer komisyon üyesi arkadaşlara başarılar diliyorum" diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 5.09.2016 08:38:15 400 0

Tarih: 05.09.2016 08:38

Haberi Sesli Oku