POLİTİKA - AK Parti Köprübaşı İlçe Danışma Meclisi toplantısına katılan AK Parti Manisa Milletvekili ve FETÖ Darbe Girişimi Meclis Araştırma Komisyonu Başkanvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ´ın gündeminde Başkanlık sistemi vardı. Başkanlık sistemi için Anayasa değişikliğinin şart olduğunu belirten Yeni Anayasa için 2017 yılının ortalarına doğru referandum için sandığa gidilebileceğini ifade eden Özdağ, ?Parlamenter sistem Türkiye´nin sorunlarına çözüm olamadı. Sorunların çözümü için Başkanlık sistemi şart? dedi.

AK Parti Köprübaşı İlçe Danışma Meclisi toplantısına katılan AK Parti Manisa Milletvekili ve FETÖ Darbe Girişimi Meclis Araştırma Komisyonu Başkanvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, 2017 yılı Ocak ayından önce Türkiye Büyük Millet Meclisine içerisinde Başkanlık sisteminin de yer aldığı Yeni Anayasa teklifini sunacaklarını belirtti. Yeni Anayasa´nın ve Başkanlık sisteminin Türkiye´de yapılması gereken olmazsa olmazların başında geldiğini kaydeden Özdağ, ?Meclise sunacağımız Yeni Anayasa teklifinin ardından da 2017´nin ortalarına doğru referanduma gidilebileceğini düşünüyorum. Öncelikle hedefimiz Yeni Anayasa´yı çıkarmak ardından da Başkanlık sistemini getirmeyi hedefliyoruz. Başkanlık sistemini tüm siyasi parti liderleri ve Milletvekilleriyle görüşeceğiz, aydınlarla, yazarlarla görüşeceğiz. Sivil toplum kuruluşları ve toplumun her kesiminden sistemle ilgili düşüncelerini dinleyeceğiz ve nihayetinde üniter bir Başkanlık sistemini daha zengin, daha özgür, refah seviyesi yüksek ve daha büyük hamleler gerçekleştiren Türkiye için inşa edeceğiz. Ama Başkanlık sistemi için uyum yasalarını yapmamız gerekiyor. Uyum yasalarından sonra da Türkiye´de bir Başkanlık sisteminin olmasını istiyoruz? dedi.

DAHA GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN BAŞKANLIK SİSTEMİ ŞART

Başkanlık sisteminin daha önce MHP´nin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş tarafından 1973 ve 77 yıllarında dile getirildiğini kaydeden Özdağ, ?Merhum Alparslan Türkeş o dönemde, ?Güçlü iktidar, güçlü idare, tek meclis ve tek başkan? sloganıyla Başkanlık sistemini teklif etmiş ve kamuoyu ile paylaşmıştı. Türk siyasetinin önemli liderleri Necmettin Erbakan, Turgut Özal ve Süleyman Demirel´de Başkanlık sisteminin gerekliliğini geçmiş yıllarda seslendirmişlerdi. Şimdi de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın ta ki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıyken ardından da Başbakan´ken şimdi de Cumhurbaşkanıyken daha yüksek sesle seslendirmiş olduğu Başkanlık sisteminin uygulamaya geçirilmesini istiyor. Tüm bunları göz önüne aldığımızda Türkiye´nin Başkanlık sistemine geçmesi gerektiğini daha net görüyoruz. Parlamenter sistem Türkiye´nin sorunlarına çözüm olmamıştır.

TÜRKİYE PARLAMENTER SİSTEMİN ACİZLİKLERİNDEN KURTULMALIDIR

Türkiye´de Cumhuriyet´in kurulduğu 1923 yılından bugüne kadar 65 Hükümetin değiştiğini belirten AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, ?İstikrar dönemlerine baktığımızda Gazi Mustafa Kemal Atatürk döneminde bir istikrarın olduğunu görüyoruz. Kalkınma hamleleri var, zaten Kurtuluş mücadelesi vermişsiniz. Bu süreçte çok zor dönem geçirmişsiniz ardından fabrikalar, yollar, okullar yapılacak. Su, elektrik götüreceksiniz tüm zor şartlara rağmen bu kalkınma hamleleri görüyorsunuz. Daha sonra Adnan Menderes´le 10 yıl Başbakanlık yaptığı dönemde büyük kalkınma hamleleri, büyük reformlar, büyük devrimlere

imza atıldığını görüyoruz. Ardından da Türkiye´nin büyümesini, kalkınmasını istemeyen birileri tarafından bir gece yarısı Menderes ve arkadaşları derbest edildi. Süleyman Demirel´in 1963´lü yıllarda başlayan yaklaşık 6 yıl Başbakanlığını yaşadı Türkiye. 1983-1989 yılları arasında da rahmetli Turgut Özal´ın Başbakanlığı ve Cumhurbaşkanlığında bir istikrar görüyoruz. 2002 yılında da Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından kurulan ve şu ana kadar 10 seçim zaferi yaşamış bulunan AK Parti iktidarları dönemi devam ediyor. Bu dönemlerde Sayın Erdoğan´ın da 11 seçim zaferi kazandığı ülkemizde bir siyaset fenomeni olarak büyük hamleler gerçekleşti. Bu hamleler yine büyük bir istikrarı getirdi ama geriye dönüp baktığımızda özellikle 1960-65´li yıllarda 6 Hükümet değişmiş, bazen 10 sene içerisinde 11 Hükümet değişmiştir. Bu parlamenter sistemin bir acizliğidir. Çok ciddi şekilde bize kaoslar yaşattı. 7 Haziran seçimlerinde yüzde 41 oy almamıza rağmen tek başımıza iktidar olamamıştık. MHP, CHP´ye gittik iki partinin lideri de o zaman ipe un sermek istemedi. Allah´tan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan yine devreye girdi ve ?tekrar seçim´ dedi. Tekrar seçimle birlikte kadirşinas milletimiz yine teveccühünü göstererek yüzde 49,5 oyla tek başımıza iktidar olduk. 7 Haziran´la 1 Kasım seçimleri arasında yaşanan kaos dahi Türkiye´de Başkanlık sisteminin gerekli olduğunu bir kez daha gösterdi? dedi.

SAYIN DEVLET BAHÇELİ´YE TEŞEKKÜR EDİYORUM

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli´nin Başkanlık sistemiyle ilgili sözlerine de değinen Özdağ sözlerine şöyle devam etti, ?Bu vesileyle Sayın Devlet Bahçeliye teşekkür ediyorum. Kendisi dedi ki; ?Fiili bir durum var. Bu fiili durum hukuki bir boyutta taşımalıdır, Mecliste oylansın, teklifi millete sormakta da sakınca yoktur? dedi. Ama bunu birileri kabul edemiyor ve kavrayamıyor. Şu an yarı başkanlık sistemi gözüküyor. Biz diyoruz ki gelin Başkanlık Sistemine geçelim. Sayın Bahçeli´de diyor ki ?Getirin teklifinizi oylayalım´ Eğer Meclis teklifi kabul ederse önce tasarı Anayasa Komisyonuna gidecek ve tüm maddeler tek tek görüşülecek daha sonra Meclis genel kurulunda yine tüm maddeler tek tek görüşülecek. Ardından da referanduma gitme kararı çıkarsa söz milletin olacak. Yok gitme kararı çıkmazsa kararın başımızın üstünde yeri var. Referanduma gittiğimizde ise Başkanlık sistemine evet ve hayır diyenler neden dediklerini, düşüncelerini halkımıza anlatacaklar. Hangi sistemin Türkiye için daha faydalı, Türkiye için önemli olduğunu, daha zengin, daha özgür, daha eğitimli, eğitimde fırsat eşitliğini ve gelir dağılımında dengeyi sağlayacağını hep birlikte karar vereceğiz. Ondan sonra ne karar çıkarsa, referandumda milletimizin verdiği oy sonucunda çıkan netice neyse, ?Milletin sözü üzerine söz yok? diyeceğiz. Milletimizin kararı neyse onu uygulamaya devam edeceğiz. Bu nedenle 2017´nin ortalarına doğru referandum olabilir hazırlıklarımızı buna göre yapalım.?

AK Parti Köprübaşı İlçe Danışma Meclisi toplantısına AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ´ın yanısıra İl Başkanı Zülfükar Gürcan, İlçe Başkanı Regaip Topuz, Köprübaşı Belediye Başkanı Zafer Mergen, Manisa TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Bankoğlu, parti yöneticileri ve partililer katıldı.



Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 31.10.2016 08:28:37 296 0

Tarih: 31.10.2016 08:28

Haberi Sesli Oku