POLİTİKA - Kurtuluş Savaşı mücadelesinde Manisa´nın bütün ilçeleriyle beraber büyük bir direniş gösterdiğini kaydeden AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün, ?Hattı müdafaa Yoktur sathı müdafaa vardır. O satıh, bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaşın kanıyla ıslanmadıkça terk edilemez" sözünde ifade ettiği gibi Manisa´da da bağımsızlık ateşine inanmış olan kahraman milletimiz 94 yıl önce bağımsızlık mücadelesi vermiştir. Bu mücadele ilçelerden tüm il geneline yayılarak tarihe altın harflerle yazılmıştır? dedi.

Kurtuluş Savaşı mücadelesinin Manisa´da ilçelerden başlayarak tüm il geneline yayıldığını kaydeden AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, ?30 Ağustos´ta Demirci´de başlayan kurtuluş mücadelesi 3 Eylül´de Selendi´de, 4 Eylül´de Kula´da, 5 Eylül´de Alaşehir, Gördes, Salihli´de, 6 Eylül´de Ahmetli, Gölmarmara, Akhisar´da, 7 Eylül´de Turgutlu´da, 8 Eylül´de Manisa merkezde taçlanarak devam etmiş ve 13 Eylül günü Soma´nın kurtuluşu ile sonuçlanmıştır. Bu mücadelede bağımsızlık ruhuna inanmış bir milletin küllerinden yeniden doğarak millet olma kararlılığı ve bağımsızlık ruhu tarihe altın harflerle yazılmıştır? diye konuştu.

TÜRKLER TARİHTE EŞİ GÖRÜLMEYECEK KAHRAMAN BİR MİLLETTİR

Manisa´nın sadece merkeziyle değil ilçeleriyle de bir medeniyetler beşiği olduğunu belirten Özdağ, ?Kula, Alaşehir, Salihli, Turgutlu, Akhisar, Demirci, Gördes ve diğer ilçelerimiz hem tarihi önem itibariyle hem de bereketli topraklarıyla geçmişten günümüze işgal güçlerinin gözbebeği durumuna gelse de Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün ?Hattı müdafaa Yoktur sathı müdafaa vardır. O satıh, bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaşın kanıyla ıslanmadıkça terk edilemez" sözünde ifade ettiği gibi Manisa´da da bağımsızlık ateşine inanmış olan ecdadımız 94 yıl önce kahramanca mücadele vermiş ve egemen güçleri geldikleri yere geri gönderme başarısını göstermiş, esir alınamayacak bir millet olduğunu tüm Cihan´a duyurmuştur. Bu bağımsızlık ruhunun meşalesi hala milletimizin kalbinde yanmakta olup bunun en net ve bariz örneği 15 Temmuz´da milli iradesine ve demokrasiye sahip çıkan halkımızın emperyalist oyunlara ve vesayetçilere karşı çıkışında kendini bir kez daha göstermiştir? dedi.

MANİSA´DA KURTULUŞ MÜCADELESİ İLÇELERDEN BAŞLAMIŞTIR

?Türk milleti 94 yıl önce olduğu gibi günümüzde de kendi kaderini tayin eden ve tarihin akışını değiştirme becerisini göstermeyi başaran kahraman, asıl ve asil bir millettir? diyen Özdağ sözlerini şöyle sürdürdü, ?Bu duygu ve düşüncelerle bağımsızlık mücadelesinin Samsun´dan başlayarak tüm yurda yayılmasına önderlik eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü, silah arkadaşlarını ve Demirci´de başlayıp Soma´da başlayan Manisa´da ki kurtuluş savaşı mücadelesinde tüm ilçelerimizde büyük kahramanlık destanı yazan tüm kahramanlarımızı rahmetle, minnetle anıyor, gün itibariyle 5 Eylül Alaşehir, Gördes, Salihli ilçelerimizin ve 6 Eylül Ahmetli Gölmarmara, Akhisar ilçelerimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yıldönümlerini kutluyorum.?

 



Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 6.09.2016 11:29:42 365 0

Tarih: 06.09.2016 11:29

Haberi Sesli Oku