POLİTİKA - 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle açıklamada bulunan AK Parti Manisa Milletvekili Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nin tek bayrağı olduğu vurgusunda bulunarak, ?Birileri bayrağımızı tanımak istemiyor, bayrağımızın olduğu yerden kaçıyorlar. Ama bizim tek bir bayrağımız var o da ay yıldızlı şerefli Türk bayrağı. Bu yanlışın ve kirli oyunların önüne geçilmesinde muhtarlarımıza da çok önemli görevler düşüyor. Herkes şunu bilsin ki "Bizim bir tane devletimiz var; Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Bu devleti oluşturan milletin adı da kahraman Tük milletidir. Bizim bir tane bayrağımız var ay yıldızlı bayrağımız, bir tane vatanımız var Türkiye, tek resmi dilimiz ise. Türkçedir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Başbakanımız ise Binali Yıldırım´dır. Bize başka bir renk cümbüşüyle, dayatmalarla gelenlere ise verilecek her daim cevabımız mevcut? şeklinde konuştu.

AK Parti Manisa Milletvekili ve FETÖ Darbe Girişimi Meclis Araştırma Komisyonu Başkanvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada muhtarların taleplerini söz verdikleri gibi yerine getirdiklerini belirterek, ?Muhtarlarımızın daha önceki yıllarda 19 Ekim´in Muhtarlar Günü olarak ilan edilmesiyle ilgili talepleri vardı. Bu talep Manisa´da ki muhtarlarımız başta olmak üzere yurdun değişik illerinde tarafıma da iletiliyordu. Bu talebi Başbakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza iletmemizin ardından her zaman millet iradesinden yana olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan büyük bir teveccüh göstererek 2015 yılında Muhtarlarımızla yaptığı toplantıda 19 Ekim´i Muhtarlar Günü olarak ilan etmişti. Öncelikle bir kez daha Cumhurbaşkanımıza Muhtarlarımızdan gelen bu haklı talebi karşılıksız bırakmadığı için bir kez daha teşekkür ediyorum. ?Gerek Muhtarlarımızın, öğrencilerimizin, işçilerimizin, memurlarımızın, esnafımızın ve çiftçimizin problemlerinin giderilmesi konusunda çok önemli reformlar gerçekleştirdik. Muhtarlarımız mahallelerinde bizlerin gözü, kulağı ve vicdanı. İslam ahlakı ve yaşantısına göre bir mahallede hata yapıldığında veya suç işlendiğinde sadece o hane değil tüm mahalle suçlu bulunur. Biz işte böyle bir ahlak, terbiye ve geleneğe sahip ecdadın evlatlarıyız? dedi.

BAYAN MUHTARLARIN SAYISI ARTMALI

Siyasette olduğu gibi Muhtarlar arasında da bayanların olması gerektiğine işaret eden Özdağ, bayan muhtar sayısının önümüzdeki süreçte mutlak artması gerektiğini kaydetti. Özdağ, ?Bayanın olduğu yerde nezaket, incelik, sanat, disiplin ve titiz çalışma vardır. Bu nedenle bayanları daha fazla siyasette yer almaya, muhtar, Belediye Başkanı, Meclis Üyesi, Parti teşkilat yöneticisi ve Milletvekili olmaya davet ediyorum. Bayanların sayısı bu belirttiğim her alanda en az yüzde 10 olmalı. Tüm Muhtarlarla istişarede bulunmaya devam edeceğiz. Demirci, Akhisar, Yunusemre, Şehzadeler ve diğer ilçelerimizde toplam 16 Bayan Muhtarımız var. Ancak bu sayıyı yeterli bulmuyorum. Bu sayıyı bayanlarımız mutlak surette arttırmalıdırlar? ifadesinde bulundu.

Muhtarlık müessesesi ilk olarak Osmanlı Padişahı ikinci Mahmut döneminde 19 Ekim 1829 günü faaliyetlerine başladığını belirten Özdağ, ?Türkler her zaman Muhtarlık müessesine çok önem verdiler. Bugün Muhtarlarımız açısından kazandırdığımız haklar bu önem ve güvenin bir yansımasıdır. Türk demokrasi tarihinin seçimle göreve gelen, yerel yönetimlerin vazgeçilmezi olan muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutluyorum? dedi.

DEVLETİN İÇİNDE BAŞKA BİR DEVLET OLMAZ

?Hangi etnik kökene, mezhebe, idole bağlı olursak olalım 78 Milyon hep birlikte Türkiye´yiz. Bu büyük devletin, kahraman milletin şerefli ay yıldızlı Türk bayrağından başka bir bayrağı yok ve başka bayrak tanımıyoruz? diyen AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, ?Bizim mevcut bayrağımız rengimizi şehitlerimizin kanından almış şerefli ve asil bir bayraktır. Üzerinde binlerce yıllık Türk tarihinin mirasını ve izlerini taşımaktadır. Bazı kimin sesi olduğu belli siyasetçiler ve onların ayak takımları düğünlerde, cenazelerinde bir renk cümbüşü şeklinde olan bir bayrağı kullanıyorlar. Bayrağımızı gördükleri yerden de kaçıyorlar ve tanımamışlığa geliyorlar. Bunlara sağduyulu ve Müslüman Kürt kardeşlerimiz de artık prim vermiyorlar. Bunların önümüzdeki seçimlerde de barajı geçeceklerine ihtimal vermiyorum ama saygıdeğer Muhtarlarımız vasıtasıyla bu yanlışlıklara ve kirli oyunlara da dur diyeceğiz. Teröre karşı yürüttüğümüz kararlı mücadeleden asla taviz vermeyeceğiz. Herkes şundan emin olsun ki Şehitlerimizin kanı asla yerde kalmayacak. Devletin içinde başka bir devlete asla müsaade etmeyeceğiz. Bizim tek devletimiz var. O da Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Bugün Türkiye´de maalesef Türklük kavramına karşı çıkanlar var. Bunlar bu kavramın önemini, büyüklüğünü anlayamadıklarından karşı çıkıyorlar ama hiç kimse karşı çıkmasın. Vatandaşlarımız farklı etnik yapıya sahip olabilirler. Kürt, Çerkez, Laz, Arnavut olabilirler. Birileri Yörük, birileri Türkmen olabilir. Ama hepimizin ortak bir adı var; Türk milleti. Hepimiz Türk milletinin mensuplarıyız? dedi.



İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 19.10.2016 07:49:16 343 0

Tarih: 19.10.2016 07:49

Haberi Sesli Oku