SARUHANLI - Yunan unsurları tarafından Ege Denizi’nde ölüme terk edilen Senegalli iki hamile göçmen kadını Türkiye kurtardı. Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne kaldırılan hamile kadınlardan Zeynep Samua ikiz bebek, Fatıma Ba ise bir kız bebek dünyaya getirdi. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, sağlık durumları iyi olan anne ve bebeklerini ziyaret ederken Ege kıyılarında yaşanan insanlık dramına bir son verilmesi gerektiğini belirtti.

Yaklaşık 20 gün önce eşleriyle birlikte tekneyle Ege kıyılarından Yunanistan’ın Sisam Adası’na geçen Zeynep Samua ve Fatıma Ba, yanındaki diğer düzensiz göçmenlerle birlikte Yunan unsurları tarafından yakalandı. Burada kişisel eşyalarına el konulan ve şiddete maruz kalan düzensiz göçmenler, korumasız bir can salıyla Türk karasularına doğru itilerek ölümle baş başa bırakıldı. Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince kurtarılan ve ilk müdahalenin ardından İl Göç İdaresi’ne teslim edilen göçmenlerden Zeynep Samua ve Fatıma Ba’nın hamile olduğu anlaşılınca Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Araştırma Uygulama Hastanesi’ne kaldırıldı. 34 haftalık hamile Zeynep Samua ikiz bebek, aynı odayı paylaştığı Fatıma Ba ise bir kız çocuğu dünyaya getirdi. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, doğum yapan anneleri ve dünyaya yeni gözlerini açan bebekleri ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

ÖLÜME TERK EDİLDİLER

Medeni denilen batı ülkelerinin göçmenlere karşı uyguladığı acımasız şiddetin ve tavrın örneğini bir kez daha yakından gördüklerini söyleyen DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Hiçbir şekilde insani değerlerle uyuşmayacak bir tavır içerisinde davranarak iki hamile kadını Sisam Adası’ndan Türk karasularına plastik korumasız bir can salıyla bıraktıklarını öğrendik. Hastalar, Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince ilk kontrolleri yapıldıktan sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanemize getirildiler ve burada sağlıklı bir şekilde doğum yaptılar. Üç tane dünyaya yeni gelmiş sevimli bebeğimiz var. İkizlerimiz Hasan ve Hüseyin ile Zehra bebeğimizin sağlık durumlarında bir sorun bulunmuyor. Ancak anneler ölüm korkusunu bu soğuk havada birebir yaşadılar, ölüme terk edildiler. O anki ruh durumundan şu anda tedavisi yapılmış, bebeğini sağlık bir şekilde kucağına almış, tüm ihtiyaçları karşılanmış bir duruma geldiler. Tabi ki öncelikle Allah’a şükrediyorlar ama sonra bizim ülkemize, doktorlarımıza teşekkür ediyorlar. Biz de böyle bir şeye vesile olduğumuz için çok mutluyuz” dedi.

İNSANLIK DRAMI ARTIK BİTMELİ

Rektör Hotar, Dokuz Eylül Üniversitesi olarak göç sorununa sürekli dikkat çektiklerini ifade ederek, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle düzenlediğimiz ‘Göç: Önümüzdeki Yirmi Yılın Projeksiyonu ve Ötesi’ başlıklı uluslararası konferansta öngörülerimizi, çözüm önerilerimizi dile getirmiştik. Bu çözüm önerilerimiz umuyoruz ki bir an önce uluslararası çevreler tarafından uygulamaya alınır ve bu insanlık dramları bir son bulur” diye konuştu. Türkiye’nin göçmenlere uyguladığı politikanın örnek alınması gerektiğini ifade eden Hotar, “Üniversite hastanemizde çalışan mensuplarımız da hiçbir ayrım gözetmeksizin sağlık hizmetine ihtiyaç duyan herkese yardım etmeyi amaç ediniyorlar. Mensuplarımızla gurur duyuyor; annelerimize geçmiş olsun diliyor; minik yavrularımıza sağlıklı uzun bir ömür diliyoruz” diye konuştu.

TÜRKİYE’YE TEŞEKKÜR ETTİLER

Ege Denizi’nde ölümle burun buruna gelen, Hasan ve Hüseyin isminde ikiz bebeklerini sağlıkla kucağına alan Zeynep Samua, “Hamile halimizle bizi denize ittiler, soğuk sularda ölümü gördüm. Türk Sahil Güvenlik ekipleri bizi kurtardı. Türk hükümetine ve bebeklerimi dünyaya getirdiğim hastane çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi. Daha iyi bir geleceğe sahip olmak amacıyla Avrupa hayali kurduklarını ancak Yunanistan’da fiziksel şiddete uğradıklarını ifade eden Fatıma Ba ise, “Bizi soyarak telefon ve kıyafetlerimizi aldılar, hamile olmamıza aldırış etmeden denize attılar. Türkiye bizi kurtardı, kendimi daha güvende hissediyorum. Rektör hanıma ziyaretleri için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.



3 aylık hamile eşini bıçaklayıp öldürdü

Her gece pencereye gelen röntgenci genç kızın kabusu oldu

Mantar aramaya çıktı, güvenlikçinin cesedini buldu

Tartıştığı kişiyi beyzbol sopasıyla darp ederek öldürdü

Komşuların gürültü kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı

Korkunç cinayet! Otomobilde öldürüp cesediyle saatlerce tur attılar

YER KAVGASINDA KAN AKTI, PAZARDA CİNAYET

Vahşet! Eşini boğazını keserek öldürdü, oğlunu yaraladı, 4. kattan atladı

İnşaattan düşen işçi hayatını kaybetti

17 yaşındaki Ardayı iş arkadaşları öldürmüş!

Fabrikadaki iş kazasında ağır yaralanan işçi hayatını kaybetti

Karısını Bıçakla Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası

Öğretmen baba eşini ve kızını bıçaklayarak öldürdü

Öldürdükleri gencin liseli olduğunu öğrenince çok üzülmüş

Kız arkadaşını öldüren gencin silahlı fotoğrafları ortaya çıktı

Eski kız arkadaşını öldürüp, kafasına sıkarak intihar etti

Hastanedeki silahlı saldırıda tutuklu sayısı 5’e yükseldi

Arkadaşların alacak verecek kavgası: Börekçide tek kurşunla cinayet

Kadın Cinayeti: Cani Koca Kendini de Asmaya Kalkıştı

Manisa emniyeti suçlulara göz açtırmıyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Dünya 3.12.2021 12:04:00 0

Tarih: 03.12.2021 12:04

Haberi Sesli Oku