SARUHANLI - 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası nedeniyle kutlama mesajında bulunan Gelecek Partisi Ticaret Politikaları Başkan Yardımcısı Gizem Satıoğlu Öcmenler, “Önemsenmek ve verilen değeri hissetmek tabiî ki güzel ama Hemşireler sadece önemsenmek değil 2 yıl önce kendilerine vaat edilen 3600 ek gösterge başta olmak üzere analarının ak sütü gibi hak ettikleri özlük haklarının bir an önce hayata geçmesini beklemektedir. Hemşiresinden hasta bakıcısına varıncaya kadar tüm sağlık çalışanlarına ve her branşta eğitim durumuna bakılmaksızın 800 ek gösterge puanı en kısa sürede verilmelidir” dedi.

Gelecek Partisi Ticaret Politikaları Başkan Yardımcısı Gizem Satıoğlu Öcmenler Hemşireler Haftası nedeniyle yazılı basın açıklamasında bulundu. Hemşirelerin sağlık sektörü ve hizmetinin temel taşlarından biri olduğunu kaydeden Öcmenler, “Özellikle Koronavirüsle mücadele kapsamında vermiş oldukları cansiperane hizmetleriyle daha fazla gündeme gelen Hemşireler ve tüm sağlık çalışanları sadece yaşadığımız süreçte değil her an ve her ortamda üstün hizmetleriyle takdiri çoktan hak etmişlerdir. Kendilerini önemsediklerini söyleyen ve mesajlarıyla gönüllerine hitap eden mesajlarıyla seslenen AK Parti iktidarı ne var kiher seçim öncesi vaatlerde bulunarak Hemşirelerin ek göstergesini 3600’e getireceklerini ifade etmişler ama bu vaat her ne hikmetse yaşama geçmemiştir. Kulağa hoş gelen, gönüllere hitap eden mesajlar tabiî ki önemli ama asıl önemli olan her şeyin öncesinde verilen vaatlerin ve hak ettikleri özlük haklarının hayata geçirilmesidir. Bu haklar yerine getirilmediği sürece ister 14 Mart Tıp Bayramı ister 12-18 Mayıs arası kutlanan Hemşireler Haftası iyi dilek ve temenni mesajlarından öteye geçemeyecektir” diye konuştu.

Tüm sağlık çalışanlarının 657 4/A kadrosu altında birleştirilmesi gerektiğini savunan Öcmenler, “Vekil ebe hemşireler, kamu dışı aile hekimliği çalışanları ve süresiz ve 3+1 sözleşmeli çalışanlarına bir an önce kadro verilmelidir. Sağlık çalışanları döner sermaye adaletsizliğine kurban edilmemelidir. Liyakat ve ehliyet sözde değil özde değerlendirilmelidir. Adamcılığa son verilmeli, sağlık çalışanları arasındaki ayrımcılık son bulmalıdır. İstihdam kadrosunda yaşanan sorunlar bir an önce son bulmalı, fazla mesai altında büyük bir zorluk yaşayan ve zorlu koşullarda çalışmaya terk edilen Hemşirelerin ve tüm sağlık çalışanlarının çilesi son bulmalıdır. Unutulmamalıdır ki tüm sağlık çalışanlarına yapmış oldukları önemli hizmetlerinde çileli bir mesai içerisinde çalıştırmak değil huzurlu, ve her alanda eksiklikleri tamamlanmış bir ortamda çalışmalarını teşvik etmek iktidar partisinin başlıca sorumluluğudur” dedi.

Özellikle tüm Dünya’yı tehdit eden Koronavirüs sürecinde büyük bir performans ve fedakarlık gösteren sağlık çalışanlarına AK Parti iktidarı tarafından, “Kesinlikle hakkınız ödenmez” sözlerinin sarfedildiğini ama 3 ay tavadan ödeme uygulamasında bile siyasal ayrımcılığa başvurulduğunu kaydeden Öcmenler, “Temennimiz tüm bu haksızlık ve keyfi idari uygulamaların son bularak vaat edilenlerin Hemşirelere ve tüm sağlık çalışanlarına verilmesidir. Bu duygu ve düşüncelerle Hemşireler Haftası'nı kutluyor, tüm sağlık çalışanlarına görevlerinde üstün başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.



Bekçi cinayetinin zanlısı yakalandı

10 yıllık sır cinayet, milyonluk miras davasıyla ortaya çıktı

Yaylada cansız bedeni bulunan kadının üç arkadaşı gözaltına alındı

Kapıyı geç açınca şüphelendi odaları tek tek aradı! Eşini, arkadaşı ile yakalayınca çılgına döndü

Kan donduran olay! Her şeyi böyle itiraf etti

Servisten indikten sonra okula girmeyen Neşe’den 1,5 aydır haber alınamıyor

Öğretmenden 12 yaşındaki kız öğrenciye taciz iddiası

Doktor ve sağlık çalışanları kendilerini odaya kilitledi, tehdit şüphelisi tutuklandı

Cezaevinden yeni çıktı, pusuda öldürüldü

Alacak-verecek meselesi nedeniyle dövülerek öldürülen kişi

Kayıp taksici cinayeti: Yakalandı

Sokak ortasında cinayet! Detaylar ortaya çıktı

İki gündür aranıyordu, 15 yaşındaki lise öğrencisi polis ekiplerince bulundu

Konuşmak için ormana götürdüğü ortağını öldürdü

Tartışma sonucu bir kişi bıçaklanarak öldürüldü

Dehşet! Torununun dövdüğü anneanne hayatını kaybetti

Avukat olmak istiyordu, 17 yaşında kara toprağa girdi

Bağ evinde korkunç ölüm: Boşanma aşamasındaki çift intihar etti

Ankara'da eski eşini bıçaklayarak öldürdü! İlk ifadesi ortaya çıktı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 13.05.2020 10:55:00 2701 0

Tarih: 13.05.2020 10:55

Haberi Sesli Oku