HABER MERKEZİ - Soma’da meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden Kırkağaçlı maden işçisi Osman Şam’ın eşi Nurcan Şam “Kocam o gün öleceğini biliyordu” dedi.

Kırkağaç’ta ikamet ettiği evinde iki kız çocuğuyla yapa yalnız kalan Nurcan Şam, o gün işe gitmek istemeyen kocasını evin borcu var diye kendisinin gönderdiğini söylerken, gözyaşlarına boğuldu. Eşinin, bugün ben öleceğim, beni babamın yanına gömün dediğini söyleyen Nurcan Şam, Devletin kendilerine sahip çıkmasını istedi. Nurcan Şam

“Babam aradı, madende patlama olmuş diye. Eşimi aradım ama telefonu evde unutmuş. Madeni aradım açan olmadı. Sonra herkes toplandı. Babamlar maden yerine gitti. Ambulanstaki birini eşime benzettim, küçük kızım babam bulundu diye yerlere attı kendini ama değilmiş. O gece sabaha kadar bekledik. Ama haber yine gelmedi. O beklemek insanı zaten öldürüyor. Ve ertesi gün soğuk hava deposundan saat 17:30 gibi haber geldi. O gün eşim maden çok sıcak diyordu. Ayaklarının üzerinden tutun dizlerine kadar sivilce gibi bir şeyler çıktı. Kalbim sıkışıyor, ben öleceğim herhalde diyordu. Beni babamın yanına gömün dedi. Sanki öleceğini biliyordu. O gün sabah madene gitmek istemedi. Bizde yeni ev yaptırmıştık.

Borcumuz çok git dedim. Herhalde bazı şeyler içine doğdu. Nasip böyleymiş. Daha 4 senedir çalışıyordu benim eşim. Daha önce ayakkabı imalatında çalışmıştı. İki kızımla yalnız kalıyorum diye madene girdi. Burada başka bir iş imkanı yok ki keşke olsaydı. Aslında buraya başka fabrikalar yapsalar da gençler çalışsa. Daha iyi olur. Maden hepimizin içini yaktı. Başka gençler yanmasın. Çocuklarıma sahip çıksınlar başka bir şey istemiyorum. Küçük bebeğim var diye fazla birlikte kalamıyorduk. O gün gece eşim, gel beraber oturalım, çay içelim dedi. Çay içtik, oturduk, konuştuk. Bana bir şey olursa beni babamın yanına gömün dedi. Bende öyle şey olurmu, daha dur bakalım dedim. Eşim ben babamın yaşına geldim artık. Babamın yaşında öleceğim dedi. Saat gece 4 gibi yattık, sabahta işe gitmek istemedi. Bende evin borcu var git dedim.

Oda gitti ve akşam bir daha dönmedi. Eşim 9 yaşında babasız kalmış. O Yüzden çocuklarım babasız kalmasın diye çok çabaladı. Biz erken evlendik. Askere gidene kadar çocuk yapmadı. Askerde ölürsem çocuklarım yetim kalırsa diye. Ama bu alın yazısı yazıldı mı oluyormuş. Tabi ki devletimizden beklentilerimiz çok. Çocuklarımızdan başka kimsemiz yok işte. Bu 3-5 aylık değil de, ölene kadar bizi bırakmasın. Sadece benim değil bütün madencilerin çocuklarına sahip çıksınlar” diyerek gözyaşlarına boğuldu. Osman Şam’ın 9 yaşında ki büyük kızı Esra Açelya Şam ise “Babacığım seni çok seviyorum. Mekânın cennet olsun. Seni çok özledim. Beni unutma” derken gözyaşlarına hâkim olamadı.



İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 7.06.2014 13:38:37 502 0

Tarih: 07.06.2014 13:38

Haberi Sesli Oku