Anahtar Kelimeler: 0

AK PARTİ YEREL YÖNETİMLER ŞURASI

SARUHANLI’DA KÜLTÜR MERKEZİNDE YAPILDI

 

 - 87 Yıllık Köy Kanunu Değişecek

 - Muhtar Maaşları 700 Lira Olacak

 - 2/B Arazileri Sahiplerine Satılacak

 - Manisa Büyükşehir Olacak

 

SARUHANLI - Ak Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı Başkan Yardımcısı Mehmet Sekman, 87 yıllık köy kanununu değiştireceklerini, bu kapsamda köy muhtarlarının maaşlarının 700 liraya çıkacağını, sosyal güvenlik primlerinin de devlet tarafından ödeneceğini ifade etti.

 

Ak Parti Manisa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “Yerel Yönetimler Şurası” Saruhanlı’da Belediye Kültür Merkezinde yapıldı.

 

Toplantıda konuşan Ak Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı Başkan Yardımcısı Mehmet Sekmen, hükümetin çalışmalarından, 2/B kanununa, büyükşehir yasasından, yerel yönetimler üzerine değerlendirmelerde bulundu.

 

1925 yılında çıkan köy kanunu yenileyeceklerini ve muhtarların özlük haklarını iyileştireceklerini ifade eden Sekmen,  “1925 yılında çıkan ve bugüne kadar yenilenmeyen bu yasayı değiştireceğiz. İnşallah bunu da hep beraber yenileyeceğiz. Köy muhtarlarımızın maaşlarını da düzenleyeceğiz. Bu yasa ile Muhtarlarımızın Sosyal Güvenlik primini devlet ödeyecek. Kendilerine 700 lira civarında da maaş ödenecek. Muhtarlarımız inşallah rahatlayacak” dedi.

 

Önümüzdeki süreçte Manisa’nın büyükşehir olacağını, bu konuda ki yasanın önümüzdeki aylarda çıkacağını belirten Sekmen, “Büyükşehir olmak demek, devletten alınan katkı payının 2 kat artması demek. Bunu vatandaşa iyi anlatmamız lazım. Ankara’dan buraya gelen para iki katına çıkacak. Kanun bütün vilayeti kapsayacak. Kocaeli’nde biz bunu uyguladık. İnsanlar mutlu, çocuklar mutlu ve partimizin oyu da yüzde 70 oldu” diye konuştu.

 

Sekmen, yıllardan beri beklenen 2/B kanunu ile ilgili çalıştıklarını, orman arazisi üzerinde oturan vatandaşlara bu araziyi peşin ve taksitle satacaklarını kaydetti.

 

“Belediyeler demokrasinin beşiğidir. Bizler yerel yöneticiler olarak bu sözün gereğini yerine getirmeliyiz. Şeffaf, katılımcı ve üretken bir anlayış ortaya koymak zorundayız” diyen Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü;

 

“Ülkemizin yeniden inşa edeceğiz. Marka şehirle oluşturacağız. Hizmetlerimizi yarıştıracağız. Belediye Başkanlarımız, şehrimizde olan her şeyden sorumlu olacak. Eğitimden sağlık alanına her hizmete dört elle sarılacağız.

 

Eskiden bir okulun temeli atılırdı, 10 yıl sürerdi. Hastane temelleri atılırdı 12 yıl süren inşaatlar biliriz. Barajlar biliriz. 2002 Yılında Milletvekili seçildiğimde komisyonlarda görev aldım. Önümüze bir takım dosyalar geldi, inceledik. 15 yıl olmuş temeli atılan bir barajın ama inşaatı bitmemiş. Bir barajın ömrü zaten 30 yıldır, 15 yılı gitmiş demek. Şimdi bizim dönemimizde bir eserin temeli atılıyor, bir iki yıl içinde tamamlanıyor.

 

Başbakanımız 2002 yılında ekibiyle beraber bir bütçe yaptı. Bütçe disiplinine uydu, mali politikaları yerinde uyguladı. Parayı tasarruf etti, çarçur olan yolsuzluğa giden paraları toparladı, okul oldu, hastane oldu, yol oldu.”

 

Toplantıya Ak Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Ak Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur, İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, Ak Partili Belediye Başkanları, İlçe Başkanları ve partililer katıldı.

 

Muammer Kökcüoğlu



Şüpheli ölümün arkasından yasak aşk çıktı! Yengesiyle birlikte abisine fare zehri vermişler

Semiha ölüme itilmiş! Uçurumdan düşen kadının ölümü kaza değil, cinayet çıktı

Komiserin sır ölümü ailesini perişan etti

Kan donduran olay! 7 aylık hamile eşine kurşun yağdırdı

Cinayet: 1 ölü, 2 yaralı!

Eşi ve 5 çocuğu ölmüştü! Aracı kanala sürdüğü gerekçesiyle sanık için istenen ceza belli oldu

Taksiye aldığı müşterisi tarafından 20 yerinden bıçaklanıp gasp edildi

Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
4.02.2012 16:45:20 281 0

Tarih: 04.02.2012 16:45

Haberi Sesli Oku