Milli Eğitim Bakanlığı, İlkokullarda Yazılı Sınavları Kaldırdı
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yeni eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala önemli değişiklikler içeren 'Ölçme Değerlendirme Yönetmeliği'ni Resmi Gazete'de yayımladı. Bu yönetmeliğe göre, ilkokul kademesinde yazılı sınavlar tamamen kaldırıldı ve yerine öğrencilerin süreç odaklı değerlendirilmesi getirildi.
İşte bu yönetmelikle gelen bazı önemli değişiklikler:
Ortak Yazılı Sınavlar: Ortaokul ve liselerde yazılı sınavlar, belirlenen ortak tarihlerde 'ortak sınav' usulüyle yapılacak. Bu sınavlar dışında okullarda yapılacak tüm yazılı sınavlar, çoktan seçmeli yerine yazılı yoklama yöntemiyle uygulanacak.
Yazılı Sınavların İçeriği: Ülke ve il geneli ortak yazılı sınavlar, farklı soru türlerinden oluşabilecek. Hem çoktan seçmeli testler hem de açık uçlu sorular içerebilir.
Dil Dersleri: Türkçe, Türk dili ve edebiyatı ile yabancı dil derslerinin sınavları, dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerilerini ölçmek için yazılı ve uygulamalı olarak yapılacak.
Ölçme ve Değerlendirme Merkezi: Her ilde özel uzmanlık gerektiren ölçme değerlendirme çalışmaları için "Ölçme ve Değerlendirme Merkezi" kurulacak.
İlkokul Kademesi: İlkokul 1, 2, 3 ve 4. sınıflarda artık yazılı sınavlar yapılmayacak. Değerlendirme süreç odaklı olacak ve öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimi ders öğretmenleri tarafından sürekli olarak takip edilecek.
Süreç Odaklı Değerlendirme: İlkokullarda öğrencilerin Türkçe dil becerilerinin gelişimini izlemek için dinleme, konuşma, okuma ve yazma alanlarında ölçme araçları kullanılacak. İki yılda bir Türkçe dil sınavı yapılacak.
Mesleki Eğitim: Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında öğrencilere yönelik ortak sınav uygulanmayacak. Sınav tarihleri bu okullarda okullar tarafından belirlenecek.
Ortak Sınav Tarihleri: Ortak sınavların tarihleri eğitim öğretim yılının başında ilan edilecek ve zorunlu hallerde değiştirilebilecek.
PISA ve TIMMS Sınavları: Öğrencileri uluslararası düzeydeki PISA ve TIMMS sınavlarına hazırlamak için belirlenen okullarda okuma, matematik ve fen becerisi testleri uygulanacak.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni yönetmeliği, öğrenci performansının sürekli ve dengeli bir şekilde değerlendirilmesi ve eğitim kalitesinin artırılması amacını taşıyor. İlkokullarda sınavların kaldırılması, öğrencilerin daha fazla süreç odaklı öğrenmelerine ve becerilerini geliştirmelerine odaklanmayı hedefliyor.



Kan donduran olay: 14 yaşındaki çocuk 4 yaşındaki kuzeninin boğazını keserek öldürdü!

Hırsızlar boş daireleri pes dedirten yöntemle belirledi

Sosyal medya tartışması cinayetle bitti

Cinayet: İmam, husumetli komşusu tarafından öldürüldü

Cinayet: Ailesini arayıp 'intihar etti' dedi

Kadın bıçaklanarak öldürüldü

Bekçi cinayetinin zanlısı yakalandı

10 yıllık sır cinayet, milyonluk miras davasıyla ortaya çıktı

Yaylada cansız bedeni bulunan kadının üç arkadaşı gözaltına alındı

Kapıyı geç açınca şüphelendi odaları tek tek aradı! Eşini, arkadaşı ile yakalayınca çılgına döndü

Kan donduran olay! Her şeyi böyle itiraf etti

Servisten indikten sonra okula girmeyen Neşe’den 1,5 aydır haber alınamıyor

Öğretmenden 12 yaşındaki kız öğrenciye taciz iddiası

Doktor ve sağlık çalışanları kendilerini odaya kilitledi, tehdit şüphelisi tutuklandı

Cezaevinden yeni çıktı, pusuda öldürüldü

Alacak-verecek meselesi nedeniyle dövülerek öldürülen kişi

Kayıp taksici cinayeti: Yakalandı

Sokak ortasında cinayet! Detaylar ortaya çıktı

İki gündür aranıyordu, 15 yaşındaki lise öğrencisi polis ekiplerince bulundu

Konuşmak için ormana götürdüğü ortağını öldürdü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 11.09.2023 11:18:00 1057 0

Tarih: 11.09.2023 11:18

Haberi Sesli Oku