SARUHANLI - MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay sınır ötesi operasyon tezkeresi görüşmelerinde TBMM’de yaptığı konuşmada ABD başkanının Türkiye’ye yönelik sosyal medya paylaşımlarını “ciddiye alınacak bir tarafı yok” sözleriyle değerlendirirken ABD başkanı için “twitter şövalyesi” tabirini kullandı.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay TBMM’de yaptığı konuşmada Suriye’de güvenli bölge ve Fırat’ın doğusundaki gelişmeleri değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD başkanı Trump arasındaki telefon görüşmesinden sonra ABD’nin bölgeden çekileceği açıklamalarıyla birlikte Türkiye’ye yönelik üstü kapalı bir tehdit dili kullandığına dikkat çekti. ABD açıklamasındaki “Bundan böyle geride kalan iki yıl boyunca yakalanmış DEAŞ savaşçılarından da Türkiye sorumlu olacak” ifadesini eleştiren Akçay “ABD'nin bu tehdidine pabuç bırakacak bir ülke değiliz. Suriye'de bugüne kadar DEAŞ'la mücadele eden tek tutarlı ülke Türkiye'dir. ABD eğer bu süreçte Türkiye'yi durdurmak için DEAŞ'ı yeniden sahaya sürmeye hazırlanıyorsa bu girişim PKK ile DEAŞ'ın aynı el tarafından kontrol edildiğinin ifşası ve ispatıdır. ABD, Türkiye'ye karşı PKK'yı korumak için DEAŞ kartını ileri sürecekse hiç merak buyurmasın, Fırat Kalkanı'nda DEAŞ'ın başını ezdik, karşılaşırsak yine ezeriz. DEAŞ'tan en çok zarar gören ülke Türkiye'dir ve Fırat Kalkanı'nda 3.500 DEAŞ'lıyı etkisiz hâli getirerek DEAŞ'a en büyük darbeyi vuran Türkiye'dir.” dedi.

ABD başkanı Trump’ın twitter mesajlarının sabahtan akşama destekten tehdide dönüştüğünü belirten Akçay “Bu denli kaygan bir zeminde oynayan tweet şövalyesi bir kişinin mesajlarının ciddiye alınacak bir tarafı yoktur. Trump'ın ve ABD'nin bazı kurumlarının sabah akşam Türkiye aleyhine iç politikamıza yönelik servis ettiği Twitter mesajları Türk milletine sökmeyecektir” dedi.

“Türk milletinin kararlı iradesinden ve kahraman ordumuzun varlığından gayrısına itimadımız yoktur”

Trump’ın istedikleri yapılmazsa Türkiye ekonomisini ikinci defa yok edeceği sözlerine de değinen Akçay “Mademki ikinci defa olacak, birincisini hiç düşündünüz mü? 2018 Ağustosundaki birinci tehdidinde, Türkiye başarıyla bunu göğüslemesini ve bertaraf etmesini bilmiştir. Hadi ABD'yi, Avrupa'yı geçtik; ülkemizdeki bazı kişiler Ağustos 2018'deki ilk saldırıda nerede tutum aldıklarını sorguluyorlar mı? Kimin ne mesajı, ne hesabı olursa olsun, Allah'ın adaletinden, Türk milletinin kararlı iradesinden ve kahraman ordumuzun varlığından gayrısına itimadımız yoktur. Bu topraklarda zalim vardır, zulüm vardır ve bu zalimin çarkını durduran güç olarak Türkiye vardır” dedi.

Konuşmasında CHP’nin Suriye konferansını da eleştiren Akçay şöyle konuştu:

“Suriye'de barışa kapı açmak adına, bu gerekçeyle katil Esad rejimi temsilcilerini, bölücü terör örgütü PKK/YPG muhiplerini davet edenler de bilmelidir ki görüşlerini benimsediğiniz bu gruplar Suriye'deki iç savaşın, katliamların sorumlularıdır. Suriye'deki terör örgütlerini "El Kaide ve türevi terör örgütleri" ibaresiyle tasvir edip Suriye'nin dörtte birini işgal eden PKK/YPG terörünü görmezden gelmek, Türkiye'yi terör örgütlerine yardım yapmakla suçlayıp da başta ABD olmak üzere, yabancı ülkelerin on binlerce tır yüklü silah, mühimmat yardımından hiç söz edilmemesi oldukça manidardır; PKK/YPG terör örgütünü meşrulaştırma girişimidir, sakat ve sakıncalı bir bakış açısıdır.

Yine, birtakım siyasi mahfillerin Türkiye'nin Suriye politikasını ve güvenlik arayışlarını "nüfus mühendisliği" olarak nitelendirip de PKK/YPG'nin, ABD'nin bölgenin demografik yapısının değiştirilmesi için neler yaptıklarını, insanların katledildiğini, kitleler hâlinde yerlerinden göçe sürüklendiğini görmezden geldiklerini ve bunların insanlık dışı faaliyetlerini ağızlarına dahi almadıklarını üzülerek görüyoruz.”

“Akçay’dan Kılıçdaroğlu’na: Emperyalizmin sözcüsü, teröristlerin hamisi”

Öte yandan gazetecilere yaptığı açıklamada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısında yaptığı konuşmayı da değerlendiren Akçay “Kılıçdaroğlu’nun grup konuşması Sayın Genel Başkanımızın Kılıçdaroğlu için kurduğu araştırma komisyonunun ne denli isabetli olduğunu bir kez daha göstermiştir” dedi. CHP Genel Başkanının Esad’dan Trump’a, Rusya’dan İran’a ve İsrail’e kadar herkese hak verdiğini ama Türkiye’nin sınır ötesi harekat tezkeresine içi yana yana destek vereceğini açıkladığına dikkat çeken Akçay “CHP’nin Suriye yaklaşımı ABD’nin ve Şam rejiminin sözcülüğünden öte değildir. Kılıçdaroğlu Türkiye’nin sınır ötesi operasyonlarına karşı çıkarken terör örgütü PKK/YPG’nin uluslararası raporlarda da kanıtlanan savaş suçu faaliyetlerine ve katliamlarına ses çıkarmıyor. Bunun yerine Türkiye’yi teröristlere destek olmakla suçluyor. Kılıçdaroğlu’na soruyorum; Türkiye hangi terör örgütüne destek olmuş? Suriye’de birlikte çalıştığımız Özgür Suriye Ordusu hangi yabancı devlet veya uluslararası örgüt tarafından terör örgütü olarak açıklanmıştır? Kılıçdaroğlu Türkiye’yi terör örgütlerine destek vermekle suçlarken kendisinin PKK/YPG’yi koruyup kolladığını örtbas etmek istiyor. Kılıçdaroğlu adeta ABD’nin emrinde, PKK/YPG’ye şemsiye olmuştur. Kılıçdaroğlu’nun her sözü Türkiye düşmanlarını sevindirmektedir. Kılıçdaroğlu bir milli güvenlik sorunu haline gelmiştir” dedi.

Akçay açıklamasında CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın meclis konuşmasında Türkiye’yi Suriye’de işgalci bir devlet olarak itham ettiğini  ifade etti. Akçay açıklamasına şöyle devam etti: “CHP ABD’den aldığı bayrağı Şam’dan aldıkları rüzgârla dalgalandırarak teröristleri kollamak istiyor. CHP sözcülerinin Türkiye’yi işgalci olarak niteleyen sözleri Vaşington’un, Şam’ın dilidir. CHP Amerikan Muhipleri Derneği gibi hareket ediyor. Kılıçdaroğlu’nun grup konuşmasından meclis konuşmalarına kadar tüm CHP’liler tezkereye karşı çıkan, Türkiye’yi kötüleyen, ABD ve Şam tezlerine yakın konuşmalar yaptı. Bu tutumu örtmek için de içleri yana yana tezkereye evet dedi. Milletimizin CHP’nin bu iki yüzlü davranışını görüyor.”



Bekçi cinayetinin zanlısı yakalandı

10 yıllık sır cinayet, milyonluk miras davasıyla ortaya çıktı

Yaylada cansız bedeni bulunan kadının üç arkadaşı gözaltına alındı

Kapıyı geç açınca şüphelendi odaları tek tek aradı! Eşini, arkadaşı ile yakalayınca çılgına döndü

Kan donduran olay! Her şeyi böyle itiraf etti

Servisten indikten sonra okula girmeyen Neşe’den 1,5 aydır haber alınamıyor

Öğretmenden 12 yaşındaki kız öğrenciye taciz iddiası

Doktor ve sağlık çalışanları kendilerini odaya kilitledi, tehdit şüphelisi tutuklandı

Cezaevinden yeni çıktı, pusuda öldürüldü

Alacak-verecek meselesi nedeniyle dövülerek öldürülen kişi

Kayıp taksici cinayeti: Yakalandı

Sokak ortasında cinayet! Detaylar ortaya çıktı

İki gündür aranıyordu, 15 yaşındaki lise öğrencisi polis ekiplerince bulundu

Konuşmak için ormana götürdüğü ortağını öldürdü

Tartışma sonucu bir kişi bıçaklanarak öldürüldü

Dehşet! Torununun dövdüğü anneanne hayatını kaybetti

Avukat olmak istiyordu, 17 yaşında kara toprağa girdi

Bağ evinde korkunç ölüm: Boşanma aşamasındaki çift intihar etti

Ankara'da eski eşini bıçaklayarak öldürdü! İlk ifadesi ortaya çıktı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 9.10.2019 15:58:00 1332 0

Tarih: 09.10.2019 15:58

Haberi Sesli Oku