Anahtar Kelimeler: AKÇAY MANİSALI ÇİFTÇİLERİN

SARUHANLI - Manisa’da yaşanan doğal afetlerle ilgili TBMM Genel Kurulunda söz alan Manisa Milletvekili ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay “ Mayıs ayında yaşanan aşırı sıcaklık değişimleri ile temmuz aylarında yaşanan sel, dolu ve fırtına nedeniyle çiftçilerimizin bağ ve bahçelerinde büyük maddi kayıplar yaşanmıştır.  Doğal afetlerden etkilenen Manisalı çiftçilerimizin Tarım Kredi Kooperatiflerine ve Ziraat Bankasına olan borçları faizsiz olarak ertelenerek yeniden yapılandırılmalı, bağlarda aşırı sıcak değişimleri nedeniyle oluşan zararlar TARSİM sigortası kapsamına alınmalıdır.” dedi. 

Manisalı çiftçilerimizin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine borçları faizsiz olarak ertelenerek yeniden yapılandırılmalıdır.

Manisa’da yaşanan doğal afetlerle ilgili olarak TBMM Genel Kurulunda söz alan Manisa Milletvekili ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “ 6 Temmuzda, Alaşehir ilçemizde meydana gelen dolu ve fırtına nedeniyle, Ilgın, Kasaplı, Subaşı, Delemenler, Çakırcaali, İsmetiye ve Hacıaliler mahallelerinde, 890 çiftçimizin, 12 bin dekar bağında yüzde 35 ile 40 arasında hasar oluşmuştur. 5 ve 7 Temmuz 2020 tarihlerinde, Salihli’de, aşırı yağış, sel ve su baskını sonucu, Mevlütlü, Torunlu, Beylikli, Bahçecik, Karaağaç, Çelikli, Damatlı ve Burhan mahallelerinde, 150 çiftçimizin, 1.200 dekar bağında yüzde 10 ile yüzde 60 arasında zarar meydana gelmiştir. Doğal afetlerden etkilenen çiftçilerimizin tarım kredi kooperatiflerine ve Ziraat Bankasına olan borçları faizsiz olarak ertelenerek yeniden yapılandırılmalıdır.” dedi.

Bağlarda aşırı sıcak değişimleri nedeniyle oluşan zararlar TARSİM sigortası kapsamına alınmalıdır.

Manisa’da mayıs ayı içinde yaşanan aşırı sıcaklık değişimleri nedeniyle üzüm bağlarında büyük zararlar oluştuğunu söyleyen MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay,“ Mayıs ayı içinde, Manisa’daki aşırı sıcaklık değişimleri nedeniyle, Saruhanlı, Şehzadeler, Yunus Emre, Ahmetli, Turgutlu ve Salihli ilçelerimizde, 7.500 çiftçimizin 186 bin dekar bağında yüzde 10 ile yüzde 95 arasında zarar oluşmuştur. Vejetatif üreme döneminde olan bağlarda aşırı sıcak nedeniyle oluşan zararlar TARSİM sigortası kapsamında değildir. Bu dönemde aşırı sıcaklar nedeniyle oluşan zararların da TARSİM sigortası kapsamına alınmalıdır.” dedi.



3 aylık hamile eşini bıçaklayıp öldürdü

Her gece pencereye gelen röntgenci genç kızın kabusu oldu

Mantar aramaya çıktı, güvenlikçinin cesedini buldu

Tartıştığı kişiyi beyzbol sopasıyla darp ederek öldürdü

Komşuların gürültü kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı

Korkunç cinayet! Otomobilde öldürüp cesediyle saatlerce tur attılar

YER KAVGASINDA KAN AKTI, PAZARDA CİNAYET

Vahşet! Eşini boğazını keserek öldürdü, oğlunu yaraladı, 4. kattan atladı

İnşaattan düşen işçi hayatını kaybetti

17 yaşındaki Ardayı iş arkadaşları öldürmüş!

Fabrikadaki iş kazasında ağır yaralanan işçi hayatını kaybetti

Karısını Bıçakla Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası

Öğretmen baba eşini ve kızını bıçaklayarak öldürdü

Öldürdükleri gencin liseli olduğunu öğrenince çok üzülmüş

Kız arkadaşını öldüren gencin silahlı fotoğrafları ortaya çıktı

Eski kız arkadaşını öldürüp, kafasına sıkarak intihar etti

Hastanedeki silahlı saldırıda tutuklu sayısı 5’e yükseldi

Arkadaşların alacak verecek kavgası: Börekçide tek kurşunla cinayet

Kadın Cinayeti: Cani Koca Kendini de Asmaya Kalkıştı

Manisa emniyeti suçlulara göz açtırmıyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 11.07.2020 00:23:00 0

Tarih: 11.07.2020 00:23

Haberi Sesli Oku