MANİSA - Manisa Büyükşehir Belediyesi, iyi günde olduğu gibi, Manisalıların kötü günde de yanında oldu. İl genelinde mezarlıkların bakım, onarım, temizlik çalışmalarının yanı sıra mezarlıkların güvenliği için tel çit çalışması gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, 2022 yılında toplam 16 bin 920 metre himaye tel çit çalışması gerçekleştirdi. Bunun yanı sıra cenaze yıkama, kefen hasır testi gibi cenaze hizmetleri de ücretsiz sağlanarak, vatandaşların acı günlerinde yanlarında olundu. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün öncülüğünde, mezarlık ve cenaze hizmetlerini hassasiyetle sürdürdüklerini belirten Mezarlıklar Dairesi Başkanı Orçun Abalı, 2023 yılında aynı hassasiyetle çalışmaların süreceğini söyledi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı, 2022 yılında Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün talimatı doğrultusunda il genelindeki mahalle mezarlıklarının ihtiyaçlarına yönelik bakım ve onarımlarına hız verdi. İl genelinde bulunan tüm mezarlıkların bakımı, onarımı, temizliği konusunda çalışmalarını hassasiyetle sürdüren Manisa Büyükşehir Belediyesi, mezarlıkların güvenliği noktasında da önemli hizmetler verdi. Bu kapsamda Fen İşleri Dairesi Başkanlığınca sürdürülen 3. etap himaye tel çit ihalesi kapsamında 40 adet mahalle mezarlığı, 16 bin 920 metre tel örgü ile korunaklı hale getirildi. 2020 yılından bu yana sürdürülen bu çalışmayla toplam 102 mahallenin mezarlığı korunaklı hale getirilmiş oldu. 2023 yılında da mahalle muhtarlarından gelen talepler doğrultusunda çalışmaların devam edeceği belirtildi.

Cenaze Hizmetleriyle Vatandaşlarımızın Yanında Olduk

Manisalıların acı günlerinde her zaman yanlarında olduklarını belirten Manisa Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Dairesi Başkanı Orçun Abalı, “Fen İşleri Dairesi Başkanlığımızla yürüttüğümüz himaye tel çit çalışmasının yanı sıra cenaze yıkama, kefenleme, hasır, testi gibi hizmetlerimizi de ücretsiz olarak sağladık. Vatandaşlarımızın acılı günlerinde yalnızca ölüm belgesi ile müracaat etmeleri yeterli bundan sonrasında vatandaşlarımız hiçbir şeyle ilgilenmek zorunda kalmıyorlar. Cenazemizi alıp gasilhanemize getirip yıkama ve kefenleme işlemini gerçekleştiriyor sonrasında tahtası, hasırı, başucu levhası ve ibriğini tahsis edip defin işlemini gerçekleştiriyoruz. Tüm bu hizmetlerimizi vatandaşlarımıza ücretsiz sunuyoruz” dedi.

Mezarlık Bilgi Sistemi İle Vatandaşa Kolaylık Sağlandı

Mezarlık hizmetlerinde teknolojik gelişmeleri de yakından takip ettiklerini ifade eden Abalı, “Belediyemiz internet sitesinde yer alan Mezarlık Bilgi Sisteminde yeni bir sayfa açtık. Bu sayfada, vatandaşlarımız yakınlarının isim ve soy isimlerini girdiklerinde yakınlarının mezarlarına kadar yol tarifi alabilmelerine imkan sağladık. Mezar başına ulaştıktan sonra da sesli olarak Yasin veya Fatiha okutabiliyorlar. Bu hizmete vatandaşlarımız mezarlık içerisinde çeşitli noktalara konumlandırdığımız tabelalar üzerindeki kare kodu okutarak ulaşabiliyor. Vatandaşlarımız, bu şekilde mezarlıkları daha kolay bulabiliyor. Mezarlık Bilgi Sistemi ile vatandaşımıza kolaylık sağlamış olduk” diye konuştu.

Yeni Yılda da Çalışmalar Hassasiyetle Devam Edecek

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün öncülüğünde, mezarlık ve cenaze hizmetlerini hassasiyetle sürdürdüklerini belirten Mezarlıklar Dairesi Başkanı Orçun Abalı, 2023 yılında da aynı hassasiyetle çalışmaların süreceğini söyledi. Abalı, 2022 yılında hayata geçirdikleri bebek adası örnek projesinin devam edeceğini de sözlerine ekleyerek, açıklamalarını tamamladı.



'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

Ortaklık vaadiyle dolandırıldı üstüne darp edilip ölüm tehditleri aldı

Kayalıklardan düşen şahıs hayatını kaybetti

Yangın dumanından etkilenen yaşlı adam hayatını kaybetti

Karısını tüfekle öldürüp intihar etti

Kan donduran olay: 14 yaşındaki çocuk 4 yaşındaki kuzeninin boğazını keserek öldürdü!

Hırsızlar boş daireleri pes dedirten yöntemle belirledi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 27.12.2022 16:39:00 409 0

Tarih: 27.12.2022 16:39

Haberi Sesli Oku