MANİSA - Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimliği tarafından düzenlenen ve 24 Nisan 2017 tarihinde başlayan ?Yoğun Bakım Hemşireliği Eğitim Programı? tamamlandı. Eğitim programına katılan 25 kursiyer, 3 hafta teorik 3 hafta uygulama olarak gerçekleşen kurs sonunda yapılan değerlendirme sınavından başarıyla geçerek sertifika almaya kazandı.

MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Alakart Restoranda gerçekleşen sertifika törenine MCBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bilal Gümüş, Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Emin Kurt, Program Sorumlusu Uzman Hemşire Selvinaz Çalkan, Program Koordinatörü Doç. Dr. Gülay Ok, kurs programında görevli eğitim kadrosu, Hastane yöneticileri ve kursiyerler katıldı.

Törende konuşan Başhekim Prof. Dr. Emin Kurt, ?Yoğun Bakım, çoklu organ işlev bozukluğu gibi tüm komplike hastaların kabul edildiği, temel ve ileri yaşamsal desteğin verildiği yerlerdir. Hayati tehlikesi olan bu hastaların iyileşmesini amaçlayan, fiziki alt yapısı ve hasta bakımı açısından ileri teknolojiye sahip cihazlarla donatılmış yerlerdir. Günümüzde yoğun bakımlar, kendi içerisinde üçüncü, hatta son düzenlemelere göre Yeni Doğan Bilim Dalıyla 4. düzey olacak şekilde seviyelendirilmiştir. Bu sertifikalı eğitim programı ile 3. basamak erişkin yoğun bakımda hizmet verebilecek hemşirelere eğitim vermeyi amaçladık. Hedefimiz durumu ağır olan bu hastaların sağlığını koruyucu, geliştirici ve rehabilite edici girişimlerle; bireyin fiziksel, psikolojik ve sosyal olarak sağlığına kavuşmasını sağlayacak kalifiye hemşire yetiştirmektir. Bu kursun düzenlenmesinde Bakanlıkla iletişime geçerek yasal alt yapısını oluşturan Başhemşireliğe ve özellikle Başhemşire Yardımcısı Selvinaz Çalkan´a, eğitim veren hocalarımıza ve hemşire arkadaşlarıma, uygulamalarda görev alan yoğun bakım belgesine sahip deneyimli arkadaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum? dedi.

Program Sorumlusu Selvinaz Çalkan ise, ?Bir meslek, toplumun gereksinim duyduğu bir hizmete cevap verir, toplumun ve insanlığın refahının yükselmesine yardımcı olur. Hemşirelik mesleği de sağlık hizmetine gereksinim duyan bireylerin ihtiyacını karşılamaktadır. En önemli hemşirelik hizmetlerinden birini yürüten yoğun bakım hemşiresi, yaşamı tehdit edici problemleri olan hastaların tanılamasını yapmak, hastaları sürekli izlemek, kaliteli ve ileri yoğun bakım ve tedavi girişimleri uygulamaktan sorumlu hemşiredir? diye konuştu.

Tören, eğitim programını başarıyla tamamlayan 25 kursiyere sertifikalarının takdim edilmesiyle son buldu. 



Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 13.07.2017 16:38:34 956 0

Tarih: 13.07.2017 16:38

Haberi Sesli Oku