MANİSA - Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi ve Makedonya Uluslararası Vizyon Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen ?Gençlerle 360 Derece 4. Uluslararası Öğrenci Kongresi?, MCBÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ev sahipliğinde başarıyla gerçekleştirildi. 

MCBÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi´nde gerçekleştirilen kongrenin bu yılki teması ?Ekonomi, Siyaset ve Toplum: Değişen Fırsatlar ve Tehditler? olarak belirlendi.

Kongre açılış törenine MCBÜ Rektörü Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Azerbaycan Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Talih Galandarli, Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vecdi Can, Uluslararası Vizyon Üniversitesi Genel Sekreteri Vesna Poposka, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı İzmir Koordinatörü Servet Çetin, MCBÜ İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Gökbunar, MCBÜ Rektör Danışmanı Doç. Dr. M. Ali Çipiloğlu, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. 

Manisa Şehzadeler Mehteri ile MCBÜ Halk Oyunları Okutmanı Aşkın Yılmaz´ın hazırladığı Halk Oyunları Topluluğunun gösterileri ile başlayan kongrenin açılış konuşmasını yapan MCBÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Mustafa Mıynat; amaçlarının iktisadi ve idari bilimler alanında eğitim gören ve henüz mesleki hayata atılmamış öğrencilerimizin, dinamizm ve kendine özgü bakışı ile bilimsel tutku ve heyecanı birleştirip; mesleki alanlarında kendine güvenen, bilim yolunda aktifleşen, üretken bireylere dönüşümüne öncülük etmek olduğunu dile getirdi. Mıynat, bu kapsamda düzenlenen kongreye, katılımın her geçen yıl artmasının bu amaca ulaşmalarını sağladığını ve kendilerini çok mutlu ettiğini ifade etti. Prof. Mıynat, ?Kongremizin bu yılkı teması ?Ekonomi, Siyaset ve Toplum: Değişen Fırsatlar ve Tehditler?dir. Bu konunun seçilmesinin temel nedeni; içinde yaşadığımız dünyanın sürekli bir değişim içinde olması ve bu değişimin bireylere yeni fırsatlar ve tehditler sunmasıdır. Tarım toplumundan bilgi toplamına dönüşümün gerçekleştiği günümüzde, gerek ülkeler gerekse de bireyler planlarını bu yeni toplum düzeninin özelliklerini dikkate alarak düzenlemek zorundadırlar. Bu bilinçten hareketle iki gün oyunca ev sahipliğini yapmaktan büyük gurur duyduğumuz kongrede; gençlerimiz yaşanan değişimi kendi aralarında değerlendirecekler. Kongrenin verimli geçmesini diliyor, emeği geçen değerli öğretim üyelerine ve araştırma görevlilerine, sevgili öğrencilerimize, öğrenci kulüplerimize ve ortağımız olan Sakarya Üniversitesine ile Uluslararası Vizyon Üniversitesine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum? diye konuştu.

Selamlama konuşmaları yapan Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vecdi Can, Uluslararası Vizyon Üniversitesi Genel Sekreteri Vesna Poposka, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı İzmir Koordinatörü Servet Çetin ve Azerbaycan Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Talih Galandarli´nin ardından kürsüye gelen MCBÜ Rektörü Prof. Dr. A. Kemal Çelebi ise, mensubu olduğu fakültenin böyle bir uluslararası kongre düzenlemesinden dolayı çok mutlu olduğunu söyleyerek, "Üniversiteler olarak öğrenci odaklı hareket etmek zorundayız. Öğrenciler üniversite hayatını sadece sınıflarda geçirmemeli; üniversitenin bütün faaliyetlerinde önder ve öncü olmalıdır. Bu anlamda öğrencilerimizin düzenlediği bu tür organizasyonlardan büyük memnuniyet ve gurur duyuyorum? dedi. 

Kongrenin açılış oturumu, Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı A. Vecdi Can´ın moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Panele konuşmacı Manisa Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Aktaş, Azerbaycan Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi´nden Prof. Dr. Mehebbet Memmedova ve Uluslararası Vizyon Üniversitesi´nden Dr. Vesna Poposka katıldı.

Kongre boyunca, 14 ülkede yer alan 32 üniversiteden 178 öğrenci tarafından 120 bildiri sunuldu.



Semiha ölüme itilmiş! Uçurumdan düşen kadının ölümü kaza değil, cinayet çıktı

Komiserin sır ölümü ailesini perişan etti

Kan donduran olay! 7 aylık hamile eşine kurşun yağdırdı

Cinayet: 1 ölü, 2 yaralı!

Eşi ve 5 çocuğu ölmüştü! Aracı kanala sürdüğü gerekçesiyle sanık için istenen ceza belli oldu

Taksiye aldığı müşterisi tarafından 20 yerinden bıçaklanıp gasp edildi

Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 26.04.2017 14:48:23 632 0

Tarih: 26.04.2017 14:48

Haberi Sesli Oku