MANİSA - MASKİ Genel Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı (ÇŞB) adına Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü tarafından yürütülen ´Gediz Havzası Arıtma Çamuru Yönetim Planının Hazırlanma Projesi´ çalıştayının kapanış toplantısına katıldı.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Gediz Havzası´nı korumak amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarıyla yürüttüğü koordineli çalışmalarla üzerine düşen görevleri eksiksiz yerine getirmeye devam ediyor. Bu kapsamda MASKİ, İzmir´de gerçekleştirilen ´Gediz Havzası Arıtma Çamuru Yönetim Planının Hazırlanma Projesi´nin kapanış toplantısına katıldı. Programda; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, Dokuz Eylül Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü´nden Prof. Dr. Ayşe Filibeli ve ?Gediz Havzası Arıtma Çamuru Yönetim Planının Hazırlanma Projesi´ne katkıda bulunan kurum ve kuruluşların temsilcileri yer aldı. Toplantıya MASKİ Genel Müdürlüğü´nü temsilen, Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran ve Atıksu Arıtma Daire Başkanı Gökhan Çevik katıldı.
?Çalışmalarından dolayı MASKİ Genel Müdürlüğü´ne teşekkür ederiz?
Kapanış toplantısında; havzadaki evsel, kentsel ve endüstriyel arıtma tesislerinde oluşan arıtma çamuru miktarının belirlenmesi ve evsel ile kentsel atıksu arıtma tesisleri için 2015 yılı baz alınarak 2017, 2023, 2030 ve 2050 yılları için arıtma çamuru miktarı projeksiyonunun yapılması hedeflenmekle birlikte arıtma çamuru karakterizasyonu çalışmaları yapılarak yeniden kullanımı açısından değerlendirilmesi konuları görüşüldü. Atıksu arıtma tesislerinde biriken çamurların bertarafına yönelik yapılacak çalışmalar hakkında konuşan Prof. Dr. Ayşe Filibeli, Gediz Havzası´ndaki atıksu arıtma tesislerinin başarılı bir şekilde işletilmesinin yanı sıra bu proje kapsamında gerekli çözüm önerileri geliştiren ve uygulayan MASKİ Genel Müdürlüğü´ne teşekkür etti.
?13 atıksu arıtma tesisini işletiyoruz?
Toplantının ikinci oturumunda söz alan MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, ?MASKİ Genel Müdürlüğü, kurulduğunda elimizde çalışan ve atıl durumda olan 11 adet atıksu arıtma tesisi vardı. Biz, bu tesislerin ön incelemelerini ve gerekli tüm çalışmaları yaptıktan sonra işletimini kendi bünyemize aldık. Şuan, 13 tesisi işletiyoruz. 3 buçuk yılda çok önemli işlere imza attık. Tesislerimizi işletmemizin yanı sıra çamur üretimini de gerçekleştireceğiz. Bu, çok daha güzel bir çalışma olacak. Bu konuda Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından yapılan bu çalışmanın kurumları yönlendirmek ve uygulama seçeneklerini sunmak üzere çok faydalı olacağını biliyor ve katkılarından dolayı çalışmaları yürüten ekiplere kurumumuz adına teşekkür ediyorum? dedi.



Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 3.10.2017 10:15:20 332 0

Tarih: 03.10.2017 10:15

Haberi Sesli Oku