SARUHANLI - Manisa’nın Fethinin 706. Yılı ve Saruhan Bey’i Anma programında konuşan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “1313 yılında ecdadımız Saruhan Bey tarafından bir Regaib Kandili gecesinde Manisa fethediliyor. O gün bu gündür burası bir Türk – İslam yurdu olarak esenliğin, huzurun, barışın, kardeşliğin, sevginin, merhametin beşiği olarak insanların yaşadığı bir şehir haline dönüştü. Ecdada vefamızı her fırsatta göstermeliyiz.” şeklinde konuştu.

Şehzadeler Belediyesi ve Birlik Vakfı Manisa Şubesi tarafından düzenlenen “Manisa’nın Fethinin 706. Yılı ve Saruhan Bey’i Anma” programı Saruhan Bey Türbesi önünde gerçekleştirildi. Programa Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Rektör Yardımcısı Mustafa Kazaz, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Emin Çipiloğlu, MHP İlçe Başkanı Şener Özten, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Musa Dirik, Meclis üyeleri, Birlik Vakfı Manisa Şube Başkanı Mehmet Halis Orhan ve vatandaşlar katıldı. Program,  Şehzadeler Belediyesi Mehteri’nin konseri ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını yapan Birlik Vakfı Manisa Şube Başkanı Mehmet Halis Orhan,  Birlik Vakfı hakkında katılımcılara bilgi verdi. 

“ECDADA VEFAMIZI HER FIRSATTA GÖSTERMELİYİZ”

Daha sonra katılımcılara hitap eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, batılı ülkelerin daha birinci sınıftan itibaren şehirleri ve tarihleriyle ilgili çocuklarını ve nesillerini bilinçlendirdiklerini ifade ederek şöyle konuştu:  “Bizim tarihimizi evlatlarımıza yeterince öğretemediğimizi düşünüyorum. Ki bizim tarihimizde kara lekeler yok. Bizim tarihimizde sömürmek yok, emperyal yok, insanları ezmek yok, asimile etmek yok.   Bizim tarihimizde fetih var, medeniyet var, ihya etmek var, adalet var. Dolayısı ile göğsümüzü gere gere işte bu bizim tarihimizdir, işte bu bizim ecdadımızdır diye nesillerimize öğretebileceğimiz tarihimiz değerlerimiz model şahsiyetlerimiz var. Dolayısıyla bugün buradaki etkinliği bu bağlamda son derece önemsediğimi ifade etmek istiyorum. 1313 yılında hemen yanı başında bulunduğumuz merhum ecdadımız Saruhan Bey tarafından bir Regaib Kandili gecesinde Manisa fethediliyor. O gün bu gündür burası bir Türk – İslam yurdu olarak esenliğin, huzurun, barışın, kardeşliğin, sevginin, merhametin beşiği olarak insanların yaşadığı bir şehir haline dönüştü. Ecdada vefamızı her fırsatta göstermeliyiz. Bu vesile ile bir kez daha Saruhan Bey’i ve şanlı ordusundaki tüm ecdadımızı rahmet ve şükranla anıyorum. Her kim ki bu cennet vatanda bir karış elde edilmesi için ter döktü, kan ve can verdi ise tüm ecdadımızı şükran ve rahmetle anıyorum. İnşallah diliyor ve inanıyorum ki kıyamete kadar da biz burada olacağız ve 706’lar, 1700’ler bu topraklarda kıyamete kadar kutlanmaya devam edecektir.”

“GEÇMİŞİMİZİ BİLMEZSEK GELECEĞE UMUTLA BAKAMAYIZ”

Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mehmet Güzgülü de bir konuşma yaparak, etkinliğin ileriki yıllarda daha geniş bir organizasyonla yapılması için büyükşehir olarak destek verebileceklerini söyledi.  Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. İlker Mümin Çağlar’ın Manisa’nın fethiyle ilgili tarihsel bilgiler verdiği programda son olarak davetlilere Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara hitap etti.  Kaymakam Çaykara “Geçmişimizi bilmezsek geleceğe umutla bakamayız. Geçmişimizi çok da iyi bilmeye muhtaç olduğumuz bu günlerde  Mehmetçiğimiz Barış Pınarı Harekatında kahramanca aynı Çanakkale’deki dedelerine layık olarak mücadelelerini verdiler. Çok şükür Başkomutanımız Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde gerçekleşen sahadaki zafer masada da taçlandırıldı. Eğer biz bugünlere ulaşabildiysek geleceğe güvenle bakabiliyorsak Saruhan Bey başta olmak üzere Manisa’mızı çevremizi İslam’la tanıştıran kahramanları tanımamız, anmamız onlara minnettarlığımızı göstermemiz gerekir. “ şeklinde konuştu.  Şehzadeler İlçe Müftüsü Mehmet Cesur’un Fetih Duası yaptığı programın sonunda Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik

Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. İlker Mümin Çağlar’a verdiği bilgiler nedeniyle çiçek takdim etti.  Konuşmaların ardın katılımcılar Saruhan Bey’in türbesini ziyaret ederek dua etti.  Etkinlikte vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.



Bekçi cinayetinin zanlısı yakalandı

10 yıllık sır cinayet, milyonluk miras davasıyla ortaya çıktı

Yaylada cansız bedeni bulunan kadının üç arkadaşı gözaltına alındı

Kapıyı geç açınca şüphelendi odaları tek tek aradı! Eşini, arkadaşı ile yakalayınca çılgına döndü

Kan donduran olay! Her şeyi böyle itiraf etti

Servisten indikten sonra okula girmeyen Neşe’den 1,5 aydır haber alınamıyor

Öğretmenden 12 yaşındaki kız öğrenciye taciz iddiası

Doktor ve sağlık çalışanları kendilerini odaya kilitledi, tehdit şüphelisi tutuklandı

Cezaevinden yeni çıktı, pusuda öldürüldü

Alacak-verecek meselesi nedeniyle dövülerek öldürülen kişi

Kayıp taksici cinayeti: Yakalandı

Sokak ortasında cinayet! Detaylar ortaya çıktı

İki gündür aranıyordu, 15 yaşındaki lise öğrencisi polis ekiplerince bulundu

Konuşmak için ormana götürdüğü ortağını öldürdü

Tartışma sonucu bir kişi bıçaklanarak öldürüldü

Dehşet! Torununun dövdüğü anneanne hayatını kaybetti

Avukat olmak istiyordu, 17 yaşında kara toprağa girdi

Bağ evinde korkunç ölüm: Boşanma aşamasındaki çift intihar etti

Ankara'da eski eşini bıçaklayarak öldürdü! İlk ifadesi ortaya çıktı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 26.10.2019 12:00:00 694 0

Tarih: 26.10.2019 12:00

Haberi Sesli Oku