MANİSA/ŞEHZADELER - Şehzadeler Belediyesi tarafından hayata geçirilecek, Manisa tarihinin en büyük kentsel dönüşüm projesinin İshak Çelebi ve Kocatepe Mahallesi sınırlarında yürütülecek 1. Etap çalışmaları kapsamında Murat Şenseven’e ait evin yıkımı dualar eşliğinde yapıldı. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik iş makinasını kullanarak ilk yıkımı gerçekleştirirken  “Üzerinde 7,5 yıldır büyük emek ve özveriyle çalıştığımız projede bütün yorgunluğumuz bugün burada bitti. Bugünü gösteren Rabbime sonsuz hamdediyorum. Bu büyük bir başarı hikayesidir. Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden biridir” dedi.

Şehzadeler Belediyesi tarafından Kocatepe, Gediz, Bayındırlık, İshak Çelebi ve Dilşikar Mahallelerini kapsayan 365 dönümlük alanda gerçekleştirilecek Manisa tarihinin en büyük kentsel dönüşüm projesi kapsamında ilk yıkım işlemi dualarla gerçekleştirildi. Projenin İshak Çelebi ve Kocatepe Mahallesi sınırlarında yürütülecek 1. Etap çalışmaları kapsamında Murat Şenseven’e ait ev boşaltılmasının ardından yıkıldı.

REKOR HAK DESTEĞİ

Üzerinde 7,5 yıldan beri çalıştıkları projede,  alanın boşaltılmasıyla ilgili ilk adımı attıklarını kaydeden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik şöyle konuştu; “Burada hak sahipleriyle uzlaşma süreçlerimizi büyük bir titizlik ve şeffaflıkla yürüttük. 1. Etabında 654 tane konut alma hakkı olan hak sahibi vatandaşımız vardı. Bunlarla yapılan görüşmelerin neticesinde 597 tane hak sahibimizle muvafakatlar imzalandı. Yüzde 91,5’luk bir oranda bu bölgede yaşayan aziz hemşehrilerimiz projeye güvenlerini ortaya koyarak imzalarını attılar. 1. Etap sınırları içerisinde 8 tane işyeri hak sahibi vardı. Bunların da yüzde 100’ü ile anlaşma imzalandı. Şimdi 30 Nisan’a kadar buradaki evleri boşaltıyoruz ve boşalan her bir evimizi yıkıyoruz. 30 Nisan’dan sonra TOKİ buraya 605 konut 54 dükkan yapılması için ihale sürecini sürdürüyor. İhalenin ardından sokaklarından arabaların geçemediği, evlerin çok eski olduğu sağlıksız yağlaşmanın olduğu bu alanda modern yeni konutlar yükselmeye başlayacak. Burada yıllarca çile çekmiş, insanca koşullarda yaşama imkanı bulamamış hak sahiplerimiz hükümetimizin, Cumhurbaşkanımızın, belediyemizin katkılarıyla oluşturulan bu imkanlarla insanca koşullarda rahatça yaşayabilecekler. Hak sahipleri için hayırlı olsun”

DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Üzerinde 7,5 yıldır çalıştıkları projede tüm yorgunluklarının bittiğini ve bunun için Rabbine sonsuz hamd ettiğini belirten Başkan Çelik “Güçlü ve büyük Türkiye’nin mimarı bu projenin de sahibi, destekçisi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a tüm halkım ve hak sahipleri adına şükranlarımı sunuyorum. Bu projede yoğun gayreti ve emekleri olan, bizzat buralara kadar gelip yerinde de incelemeler yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a tüm hemşehrilerim adına şükranlarımı sunuyorum. AK Parti Manisa Milletvekillerimiz projenin başından beri takipçisi oldular. Onlara çok teşekkür ediyorum. Bakanlık bürokratlarına, TOKİ Başkanı ve çalışanlarına, emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yüzde 91,5 oranında projeye inandığını, güvendiğini belirten aziz hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

BÜYÜK BİR BAŞARI HİKAYESİ

Projenin büyük bir başarı hikayesi olduğunu ve Manisa tarihinin en büyük kentsel dönüşüm çalışması olduğunu kaydeden Başkan Çelik “Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden birisidir. Halka rağmen değil, süreci şeffaflıkla yürüttüğümüz, her aşamasında bütün paydaşları bilgilendirdiğimiz için,  doğru bir proje olduğu için halkın ezici bir çoğunlukla katkısı desteği ile hayata geçirileceği için. Biz bugün buraya çevik kuvvet ekipleri ile gelmedik. Burada muhtarlarımız, komşularımız, hak sahipleri var. Birçok hak sahibi dedi ki ‘önce bizim evden başlayalım’. Ama ilk yıkım Murat Beyin evine nasip oldu. Burada büyük bir sevinç ve mutluluk var. Bugün buradan bu çıkmaz sokaklardan semaya ‘ Allah hükümetimizden, Cumhurbaşkanımızdan razı olsun’ duaları yükseliyor. Biz de bu ana şehadet ettiğimiz için sonsuz hamdediyorum. Rabbim sağ salim, sağlık afiyet içerisinde temel atmayı, ardından da hak sahipleri ile modern konutlarında çaylarını içmeyi nasip etsin” şeklinde konuştu.

“ÇOCUKLUĞUMUN GEÇTİĞİ EVDEYİZ”

İshak Çelebi Mahallesi 2012 Sokak No 17 numaradaki evi proje kapsamında ilk olarak yıkılan hak sahibi Murat Şenseven ise duygularını şu sözlerle dile getirdi; “Uzun yıllardan beri planlanan şeyler artık hayata geçiyor. Bütün Manisa için hayırlı uğurlu olsun. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum.  Çocukluğumun geçtiği evdeyiz. Hatıralarıma bakıyorum.  Ev artık ayakta duramayacak halde. Artık yeni haline hazır. Güzel bir görünüme kavuşacak.”

“MAHALLEMİZİN 50 YILLIK KANAYAN YARASINI ÇÖZÜME KAVUŞTURACAKLAR”

Bölgede evi yıkılacak olan hak sahiplerinden Erkan Erdemir ise şöyle konuştu; “Bu süreçte Cumhurbaşkanımız, Çevre Şehircilik ve İklimlendirme Bakanımız hep konunun takipçisi oldu. Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik bizi hiç yalnız bırakmadı. Kendilerine bu projeden dolayı teşekkür ediyorum. Mahallemizin 50 yıllık kanayan yarasını çözüme kavuşturacaklar.”

“BU DÜZENSİZ ALAN NİHAYET DÖNÜŞECEK”

Proje kapsamında ilk yıkımın gerçekleştiği İshak Çelebi Mahallesi’nin Muhtarı Bayram Gök duygularını şöyle dile getirdi; “Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. 56 yıldır bu mahalledeyim. 56 yıldır bu yara kanıyordu. Bu düzensiz alan nihayet dönüşecek. İnsanlarımız sokaklarında rahatça dolaşacak, çocuklarımız parklarında güven içerisinde oynayacak. Projenin destekçisi Cumhurbaşkanımıza , Bakanımıza çok teşekkür ediyorum”

“EMEĞİ GEÇENLERDEN ALLAH RAZI OLSUN”

1.Etap projesinin içerisinde yer alan Kocatepe Mahallesi’nin Muhtarı Yılmaz Acar ise şöyle dedi; “Kentsel Dönüşüm projesi için Sayın Cumhurbaşkanımıza Bakanımız Murat Kurum’a Başkanımız Ömer Beye çok teşekkür ediyorum. Olması gereken bir durumdu. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Herkese çok teşekkür ediyorum.”

“VATANDAŞIN MEMNUN OLMASI DEMEK BİZİM MEMNUN OLMAMIZ DEMEK”

Bölgeye yakın bir noktada yaşadığını ve bölge insanının çektiği sıkıntıyı çok iyi bildiğini ifade eden AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Mehmet Emin Çipiloğlu ise şunları söyledi; “Burası Allah korusun acil bir durum olsa ambulansın, itfaiye ekiplerinin giremeyeceği, bir deprem bir afet anında büyük sıkıntıların yaşanabileceği bir bölgeydi. 47 yaşındayım. 50 yıldır buranın sorunu olduğu söyleniyor. Çocukluğumdan itibaren buralarda dolaşırken hep büyüklerimizden yaşanan sıkıntıların dile getirilmesini dinlerdim. Bugün bu noktaya gelindi. Bu kolay olmadı. Ömer Başkanımız göreve başladığı andan itibaren büyük bir emek vererek proje için çalıştı. Bunun şahidiyim. Gelinen nokta çok önemli. Seçimlerde buraya geldiğimizde vatandaşlarımızın ilettiği en büyük sıkıntı bölgenin sorunlarıydı. Kentsel dönüşüm yapılarak bu sorunların çözülecek olması, projenin vatandaşları memnun ederek hayata geçirilecek olması, sürecin şeffaf yönetilmiş olması bizi de son derece memnun ve mutlu etti. Vatandaşın memnun olması demek bizim memnun olmamız demek.  Süreçte emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun.”

İLK KEPÇEYİ BAŞKAN ÇELİK VURDU

Konuşmaların ardından dualar edildi ve yıkım için iş makinasının başına Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik geçerek,  ilk evin yıkımı için ilk kepçe darbesini vurdu. Daha sonra evin yıkımı gerçekleştirdi.



Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 11.02.2022 13:04:00 1427 0

Tarih: 11.02.2022 13:04

Haberi Sesli Oku