Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Orman Genel Müdürlüğü`nün (Ogm) yaptığı çalışmalarla Türkiye`nin dünyada orman varlığını artıran nadir ülkelerden biri haline geldiğini, bu ivmenin Manisa`ya da yansıdığını belirtti.

Eroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Basın Müşavirliği aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada, 2003-2013 yılları arasında Manisa`da 53,7 milyon fidanın toprakla buluşturularak, ağaçlandırma ve ormancılıkta adeta destan yazıldığını bildirdi.

Türkiye çapında son 11 yılda eşi görülmemiş bir rekora imza atarak 3 milyar fidanı toprakla buluşturduklarını vurgulayan Eroğlu, açıklamada şunları kaydetti:

"Manisa`da 2003-2013 yılları arasında 143 bin 130 dekar alanda çalıştık ve 53,7 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Ayrıca tesis ettiğimiz şehir ormanları ve mesire yerleri ile Manisalı vatandaşlarımıza eğlence ve dinlenme alanları kazandırdık. Manisa`da okul bahçelerinde öğrencilere ve vatandaşlara 15 bin 500 fidan dağıttık. 17 ibadethane bahçesine binden fazla boylu fidan diktik. Ayrıca 6 köy içi ağaçlandırması yaparak 35 dekar alanda bin 800 fidanı toprakla buluşturduk. Celal Bayar Üniversitesi yerleşkesi peyzaj planını yaparak ağaçlandırma programına aldık ve 410 dekar alanda 8 bin 700 fidan diktik. Diğer yandan 23 mezarlıkta ağaçlandırma yaptık ve buralara 9 bin 254 fidan diktik."

"13 Mesire Yeri ve 3 Şehir Ormanı Hizmete Alındı"

Avşar Baraj rezervuarında da ağaçlandırma yaptıklarını, Manisalıların şehir stresinden uzak hoşça vakit geçirebilmeleri için 13 mesire yerini ve 3 şehir ormanını hizmete aldıklarını bildiren Eroğlu, Türkiye`yi bal üretiminde dünya lideri yapmak maksadıyla ülke çapında yürüttükleri proje kapsamında Manisa`da da 3 bal ormanı oluşturduklarını belirtti. Gelir getirici tür ağaçlandırma çalışmaları ile Manisa`daki vatandaşların kalkınmasına katkı sağladıklarını belirten Eroğlu, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"2013 yılında gelir getirici tür ağaçlandırmalarında Manisa`da toplam 59 köyde 3 bin 236 dekar alanda çalışma yaptık. Bu alanlarda 80 bin 285 gelir getirici badem, ceviz ve fıstık çamı fidanını toprakla buluşturduk. 2014 yılında ise 19 köyde ve 845 dekar alanda aynı çalışmaları yaparak 24 bin 870 gelir getirici fidanı dikeceğiz. Bu fidanların dikimi bakımı 3 yıl boyunca Ogm`ye ait. Daha sonra bu alanları parselleyip kurayla o köyde oturanlara dağıtacağız. Dikmesi ve yetiştirmesi 3 yıl boyunca bizden olacak, elde edilen gelirler Manisalı köylümüzün olacak."

Eroğlu, Manisa`da 2014 yılında yapılacak ormancılık çalışmaları için yaklaşık 11 milyon 730 bin liralık yatırımın programlandığını da bildirdi.



Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

Ortaklık vaadiyle dolandırıldı üstüne darp edilip ölüm tehditleri aldı

Kayalıklardan düşen şahıs hayatını kaybetti

Yangın dumanından etkilenen yaşlı adam hayatını kaybetti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 24.03.2014 16:13:45 368 0

Tarih: 24.03.2014 16:13

Haberi Sesli Oku