MANİSA - Vali Ahmet Deniz, Türkiye’de 32 ilde uygulanan ve Manisa’da da bugün itibariyle ‘Kemerin Ses Getirsin’ projesiyle beraber faaliyete geçen ‘Yaşam Tüneli’ projesini inceledi sürücülerle sohbet etti.

Trafik kazasına neden olan kural ihlallerini azaltmak ve araç sürücülerini uygulamalı olarak bilinçlendirmek amacıyla, şehiriçi ve şehirler arası yolların güvenli araç durdurmaya elverişli bölgelerinde kurulması planlanan yaşam tüneli, İl Emniyet Müdürlüğünce Akhisar Manisa güzergahı üzerinde bulunan Karayolları Denetleme İstasyonunda kuruldu.

İlk kez faaliyete geçen uygulamada Vali Ahmet Deniz’in yanı sıra İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Can da hazır bulundu.

Yaşam Tünelinde, kısa bir çay molasında video ve görseller ile sürücülerin bilgilendirildiği faaliyette çocuklara da yolda karşılaştıkları hatalı sürücüleri ve aile fertlerini trafikte uyarmaları için kırmızı düdük dağıtıldı. 

Trafik ekiplerince uygulama sırasında durdurulan araç sürücüsü ve yolcular ile sohbet eden Vali Ahmet Deniz sürücülerden sevdiklerine sağa salim ulaşabilmeleri için trafik kurallarına uymalarını istedi. Araçlarda bulunan çocuklardan da araca bindiklerinde emniyet kemerini takarken çekilmiş videoları ile #kemerinsesgetirsin farkındalık projesine katılmalarını isteyen Vali Deniz, minik yolculara kırmızı düdük ve tatilde okumaları için kitap hediye etti.

Yaşam Tünelinde mola veren sürücüler, İçişleri Bakanlığınca trafik kuralları konusunda farkındalık oluşturmak için başlatılan projelerin çok güzel olduğunu belirterek, Emniyet ve Jandarma ekiplerince Manisa’da yapılan uygulamalar için Vali Ahmet Deniz'e teşekkür ettiler. 

Bayramı Bayram Tadında Yaşayalım

Bayram öncesi trafik kontrol ve tedbirlerinin Jandarma ve Emniyet trafik ekiplerince artırıldığını, kazalarda yaşanan ölüm ve yaralanmaların sebebinin çoğunlukla emniyet kemerini takmamaktan kaynaklandığını ifade eden Vali Ahmet Deniz, “Vatandaşlarımızın bayramlarının acıya dönüşmemesini bayram tadında bir bayram yaşamalarını istiyoruz. Bu yüzden bütün sürücülerimizden trafik kurallarına uymalarını istiyoruz” dedi. 

Yaşam Tünellerinin amacına da değinen Vali Deniz ”Yaşam tünellerinde, kısa videolar ve bilgilendirmeler yaparak sürücülerimizde bir farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz. Yaşam tünelinde de yorgun vatandaşlarımızı birkaç dakika dinlendirip, çay, kahve ikram ediyor hayırlı yolculular diliyoruz. Trafik kazalarının, trafik kazası sebebiyle ölümlerin hiç olmadığı bir bayram diliyoruz” dedi.

Uygulamaya Katılan Çocuklar Scooter ile Ödüllendirilecek

İçişleri Bakanlığınca uygulanan proje kapsamında, araçtaki yolcuların emniyet kemerlerini takarken çekilmiş  videolarını 31 Ağustos tarihine kadar #KemerinSesGetirsin etiketiyle paylaşan ve en çok beğeni alan paylaşım sahibi 100 kişiye scooter, kask ve koruma ekipmanı hediye edilecek.



Hırsızlar boş daireleri pes dedirten yöntemle belirledi

Sosyal medya tartışması cinayetle bitti

Cinayet: İmam, husumetli komşusu tarafından öldürüldü

Cinayet: Ailesini arayıp 'intihar etti' dedi

Kadın bıçaklanarak öldürüldü

Bekçi cinayetinin zanlısı yakalandı

10 yıllık sır cinayet, milyonluk miras davasıyla ortaya çıktı

Yaylada cansız bedeni bulunan kadının üç arkadaşı gözaltına alındı

Kapıyı geç açınca şüphelendi odaları tek tek aradı! Eşini, arkadaşı ile yakalayınca çılgına döndü

Kan donduran olay! Her şeyi böyle itiraf etti

Servisten indikten sonra okula girmeyen Neşe’den 1,5 aydır haber alınamıyor

Öğretmenden 12 yaşındaki kız öğrenciye taciz iddiası

Doktor ve sağlık çalışanları kendilerini odaya kilitledi, tehdit şüphelisi tutuklandı

Cezaevinden yeni çıktı, pusuda öldürüldü

Alacak-verecek meselesi nedeniyle dövülerek öldürülen kişi

Kayıp taksici cinayeti: Yakalandı

Sokak ortasında cinayet! Detaylar ortaya çıktı

İki gündür aranıyordu, 15 yaşındaki lise öğrencisi polis ekiplerince bulundu

Konuşmak için ormana götürdüğü ortağını öldürdü

Tartışma sonucu bir kişi bıçaklanarak öldürüldü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Yaşam 10.08.2019 10:10:00 405 0

Tarih: 10.08.2019 10:10

Haberi Sesli Oku