SARUHANLI - Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Cimnastik Federasyonu'nun iş birliğiyle yürütülen "Spora cimnastik ile başlıyorum" Manisa’nın Turgutlu ilçesinde başladı. Kısa zamanda yoğun ilgi gören projede ana hedef, çocuklara küçük yaşta sporu sevdirmek. Türkiye genelinde uygulanacak projede Manisa'nın 15 pilot ilden biri olduğu kaydedildi.

ÖZTÜRK: "BİN 500 ÇOCUĞUMUZU CİMNASTİK İLE BULUŞTURMAK İSTİYORUZ"

Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk, mevcut projeyle bin 500 çocuğu cimnastik ile tanıştırmak istediklerini söyledi. Projenin faydalı geçeceğine inandığını kaydeden Öztürk, "Manisa'da 'Spora Cimnastik ile Başlıyorum Projesi' kapsamında anaokullar ile özel eğitim kurumlarındaki çocuklarımıza cimnastik öğretmeyi planlıyoruz. Pilot il olarak projemizi Turgutlu ilçemizde gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımızın bedensel ve zihinsel gelişimlerine önemli ölçüde katkı sağlayan cimnastik branşı, tüm sporların temelidir. Cimnastik, diğer spor branşlarının altyapısının oluşmasını sağlar. Bu nedenle bir çocuğun erken yaşta cimnastikle tanışması, hangi branş olursa olsun yeteneklerinin de en kısa sürede ortaya çıkmasına neden oluyor. Bu sebeple projeyi çok önemsiyoruz" dedi.

"YENİ AYŞE BEGÜM'LER, MEHMET ERCOŞ'LAR..."

Manisa'nın cimnastikte lokomotif illerden biri olduğunu sözlerine ekleyen Öztürk, "Daha önceki yıllarda Manisa'dan çok sayıda başarılı milli sporcu çıkarmıştık. Bu şehirde potansiyel fazla. Önümüzdeki yıllarda yeni 'Ayşe Begüm'ler, 'Mehmet Ercoş'lar çıkaracağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.



Genç müteahhidin sır ölümü

SARUHANLI’DA VEFAT…

HAKİM BEYTULLAH KALAY'DAN ALTIN MADALYA

Şehit Okan Divrik, 25. yılında dualarla anıldı

Otomobil elektrik direğine çarptı: 1 ölü, 2 yaralı

Hacırahmanlı'nın 50 yıllık altyapısı yenilenecek

Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı Federasyon Kupası’nda

Evinde tek başına yaşayan adam ölü bulundu

Yalnız yaşayan yaşlı adam yangında hayatını kaybetti

Soğuk havalarda egzersiz, kalbi daha fazla yoruyor

CHP’Lİ BAŞEVİRGEN: “DAR GELİRLİ, ISINMAK İÇİN SON ÇARESİ OLAN ODUNU, KÖMÜRÜ DE ALAMAZ OLDU”

Kaza değil cinayet çıktı! Eşi...

Çöp konteynerinde yeni doğmuş bebek cesedi bulundu

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da Önder çiftçiler DERİM projesi ile bilgilerini aktarıyor

Saruhanlı’da 487 bin metrekare tarla ihaleyle kiraya verilecek

Saruhanlı belediyesi araç filosunu güçlendiriyor!

YUNTDAĞLI ÇOCUKLAR BU OYUNU ÇOK SEVECEK

MADOST ‘Sevgi ve Dostluk Buluşmasında Ertuğrul Günay'ı Manisa’da Ağırladı

Kemiklidere İlkokulu’nda Karne Coşkusu

İsyeri sahibi dükkanında öldüresiye darp edildi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Spor 30.12.2020 05:23:00 5436 0
Tarih: 30.12.2020 05:23 Güncelleme: 30.12.2020 05:23
Haberi Sesli Oku