SARUHANLI - Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Kurumu’nun Muradiye Kız Yurdunda kalan karantina altındaki vatandaşalar iftar ve sahur sürprizi yapıldı.

Ukrayna’dan gelen 298 vatandaş Muradiye Kız Yurdu’nda ağırlanıyor. Manisa Gençlik ve Spor İl müdürlüğü de karantina altındaki vatandaşlara moral verebilmek için iftar ve sahur programı düzenlendi. Yurt bahçesinde İl Müftülüğü personeli tarafından Kur’an-ı kerim tilaveti yapıldı ve ilahiler okundu.  Vatandaşlar da programı odalarının pencerelerinden takip etti. İftar zamanı ise iftar yemekleri ile birlikte Osmanlı şerbeti ve pamuk şekeri ikramı yapıldı. Sahur programında ise yurt sakinleri ramazan geleneklerinden biri olan ramazan davulcusu ile sahura uyandırıldı. Davulcunun okuduğu manilerle sahura uyanan vatandaşlar da alkışlayarak teşekkür etti. Karantina altındaki bir vatandaşlardan bir tanesi  “ Ukrayna’dan geliyoruz. Test hiç yok. Kendi insanlarına git bir ay sonra gel diyor. Buraya geldik ya net mutlu bize” dedi. Düzenlenen etkinlik için teşekkür eden bir vatandaş ise “Her şey çok iyi. Herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hiç sorun yok. Bu karantina 1 ay daha uzatılabilir yani. İyi varsın KYK” herhangi bir eksiklilerinin olmadığını söyleyen diğer bir vatandaş da “gerçekten çok memnunuz. Burada bulunan ablalarımız bize çok yardımcı oluyorlar. Güler yüzlüler. Her istediğimizi eksik etmiyorlar. Çok memnunuz herkese çok teşekkür ediyoruz. Bizlere odalarını bırakan öğrenci arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Bizlere odalarını açtılar” dedi.  Yurtta karşılaştığı fiziki ortamı çok beğendiğini ifade eden bir vatandaş da “Burada kalan öğrenciler çok şanslılar. Ben de burada yaşamak isterdim. 5 yıldızlı otel gibi. İyi ki varsın KYK”

Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Manisa Valisi Ahmet Deniz tarafından karantina altına kalan ailelerin çocukları için de oyuncaklar gönderildi. Gönderilen oyuncaklar görevliler tarafından çocuklara teslim edilirken, oyuncaklara kavuşan çocukların mutlulukları gözlerinden okundu.



Sokak ortasında cinayet! Detaylar ortaya çıktı

İki gündür aranıyordu, 15 yaşındaki lise öğrencisi polis ekiplerince bulundu

Konuşmak için ormana götürdüğü ortağını öldürdü

Tartışma sonucu bir kişi bıçaklanarak öldürüldü

Dehşet! Torununun dövdüğü anneanne hayatını kaybetti

Avukat olmak istiyordu, 17 yaşında kara toprağa girdi

Bağ evinde korkunç ölüm: Boşanma aşamasındaki çift intihar etti

Ankara'da eski eşini bıçaklayarak öldürdü! İlk ifadesi ortaya çıktı

Dehşet: Biri 8 kez bıçakladı, diğeri ateş etti

Davanın peşini bırakmadı, kızını sosyal medyada taciz eden sapığı 4 yıl sonra yakalattı

Eşinden cinayet itirafı: Sevgilisi 500 bin TL karşılığında tetikçi tutmuş

5 km arayla yanarak öldüler: 3 kişilik ailenin cinayet zanlısı cezaevinde intihar etti

Kan donduran cinayet! Hamile kardeşini sokak ortasında kafasından vurarak öldürdü

Kavga ettiği çocukluk arkadaşı tarafından öldürüldü

İnşaat malzemesi yüklü tır alev topuna döndü

Turgutlu’da 100 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi

Hastanede vahşi cinayet: Annesini katletti!

Figen Çoban cinayetinde karar çıktı: Öldürülen kadının kocasına ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Spor 30.04.2020 16:20:00 1069 0

Tarih: 30.04.2020 16:20

Haberi Sesli Oku