SARUHANLI - Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü yaptığı yatırımlarla modern sulama sistemlerini yaygınlaştırmaya, tarımda su tasarrufu sağlamaya, çiftçilerimizin kazançlarını doğrudan ve dolaylı yollarla artırmaya ve ülke tarımına katkı sunmaya devam ediyor.

Türkiye’de suyun dörtte üçünün sulamada kullanılmakta olup bu yüzden sulama tesislerini inşa ederken en modern ve tasarrufu en yüksek yağmurlama ve damlama sistemleri tercih ediyoruz.

Kapalı sistem basınçlı borulu sulamaya geçilmesi ile iletim kayıpları minimum seviye indirilmekte ve tarla içi sulama sitemleri ile önemli ölçüde su tasarrufu sağlanarak çiftlik randımanı maksimum seviyeye yükseltilmektedir. Böylelikle, yağmurlama sulamalarda % 35 damla sulamalarda ise % 65 oranında su tasarrufu sağlanmaktadır. 

DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koymaktayız. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükseltmektedir.

Bu kapsamda, Manisa’da Haziran ayında başlayacak 2020 yılı sulama sezonunda Manisa ilimiz ve ilçelerimizde toplam 390 bin dekar tarım arazisinin sulanmaya başlanacağını açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, ‘Manisa ilimizde yapılacak sulu tarım ile birlikte 2020 yılı birim fiyatları ile ülkemiz ekonomisine 507 Milyon TL katkı sağlanmasını hedeflemekteyiz.

Bilindiği üzere Manisa ilimizde en önemli sulama projelerinin başında Aşağı Gediz Ovası Sulaması gelmektedir.  İş kapsamında Salihli (Adala) Sulaması, Ahmetli Sulaması kapsamında Manisa Merkez ile Salihli, Ahmetli, Turgutlu ilçelerinde toplam 190 bin 500 dekar zirai arazinin sulanması sağlanacak olup bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte 2020 yılı birim fiyatları ile ülkemiz ekonomisine 248 Milyon TL katkı sağlanması hedeflendiğini açıklayarak, DSİ olarak ülke tarımı ve ülke insanı için özveri ile çalışmaya devam etmektedir. Tarım arazilerinin suya kavuşmasını, kapalı sistem sulamanın yaygınlaşmasını ve sulamada su tasarrufu sağlanmasını önemsiyoruz. Çalışmalarımızı da bu yönde kararlılıkla sürdürüyoruz. ’dedi.



Manisa'da 32. Mesir Ticaret Fuarı açıldı

Kocaeli'de çaldığı araçla Manisa'ya kaçıp sahte kimlikle otelde konakladı

Son Dakika: Gülistan Doku soruşturmasında kritik gelişme: Eski Vali tutuklandı

Topuklu Doktor" lakabıyla tanınan Dr. Nusret Bengüoğlu, son yolculuğuna uğurlandı

Saruhanlı’da Vefat…

Saruhanlı’ya Müjde: MYO Projesinde Çalışmalar Yeniden Başladı

Saruhanlı’da Vefat…

CHP’li Bekir Başevirgen: “Cumhurbaşkanını Korumanın Aylık Bedeli, 37 Bin 732 Emeklinin Maaşına Denk”

SARUHANLI BELEDİYESİ ESKİYENİ ATMAYIP YENİLİYOR: PARKLAR YENİDEN HAYAT BULUYOR

CHP Saruhanlı İlçe Danışma Kurulu Toplantısı Geniş Katılımla Gerçekleştirildi

DEÜ’LÜ SPORCULARDAN BİSİKLETTE BÜYÜK BAŞARI

Komşular arasındaki gürültü kavgası kanlı bitti: 2 ölü

Saruhanlı Belediyesi'nin Ulaşım altyapı çalışmaları devam ediyor

Uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli tutuklandı

Otomobil kanala uçtu: 2 ölü, 5 yaralı

SARUHANLI’DAN ÇANAKKALE’YE ANLAMLI ZİYARET

Zeytin üreticilerine "Halkalı leke" uyarısı

Düğün Salonu Deposunda Şüpheli Ölüm: 47 Yaşındaki Adam Hayatını Kaybetti

Saruhanlı'da çiftçilere eğitim programı düzenlenecek

Turgutlu Belediyespor Sezonu 2’nci Tamamladı: Hedef Play-off Şampiyonluğu

SARUHANLI’DA CHP ÜYE EĞİTİMİ VE PARTİ PROGRAMI ANLATILDI

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 5.06.2020 10:44:00 0
Tarih: 05.06.2020 10:44 Güncelleme: 05.06.2020 10:44
Haberi Sesli Oku