SARUHANLI - 19 Eylül Gaziler Günü Manisa'da düzenlenen törenlerle kutlandı.

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e "Gazilik" unvanının verilişinin 100. yıl dönümü Manisa'da düzenlenen törenlerle kutlandı. İlk olarak Cumhuriyet Meydanı Milli Egemenlik Anıtı’nda gerçekleştirilen çelenk sunma törenine; Vali Yaşar Karadeniz, Manisa Milletvekili Semra Kaplan Kıvırcık, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım, 1. Komando Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Sebahattin Kalkan, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Palabıyık, Vali Yardımcıları Kaymakamlar, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Feridun Gülgeç, gaziler, şehit yakınları, protokol üyeleri ve öğrenciler katıldı.

 Manisa Valiliği, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile gazi ve şehit yakınları derneklerinin Milli Egemenlik Anıtına çelenk sunmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı tüm dernekler adına Türkiye Muharip Gaziler Derneği Manisa Şubesi Başkanı Şener Tarım gerçekleştirdi. 19 Eylül'ün gazilerin şeref ve kahramanlık günü olduğunu kaydeden Tarım, "19 Eylül, Kurtuluş Savaşında, Kore'de, Kıbrıs'ta, savaşan muharip gaziler ile Türkiye Cumhuriyeti’nin rejimi, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğruna vatan hainlerine, terör örgütlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis, güvenlik koruyucuları ve 15 Temmuz'da meydana gelen hain darbe girişiminde vücutlarını siper eden tüm malul gazilerin şeref günüdür" dedi.

Şehitler Ortaokulu öğrencilerinden Bade Su Sefa'nın 'Gazi' isimli şiirini okumasının ardından Milli Egemenlik Anıtı önünde gerçekleştirilen çelenk sunma töreni sona erdi.

Vali Karadeniz ve Eşi Zehra Karadeniz’den Şehit ve Gazi Ailesine Ziyaret

Vali Yaşar Karadeniz ve Eşi Zehra Karadeniz, 19 Eylül Gaziler Gününde Şehit Komiser Ali Osman Sarıçalı'nın ailesini ve Gazi P.Sö.Er Eren Öner ve ailesini ziyaret etti. Ziyarette Vali Karadeniz ve eşine Manisa Milletvekili Semra Kaplan Kıvırcık ve protokol üyeleri eşlik etti.

Vali Karadeniz, Gazilerimiz Onuruna Yemek Düzenledi

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e "Gazilik" unvanının verilişinin 100. yıl dönümünde Vali Yaşar Karadeniz ve Eşi Zehra Karadeniz, Gazilerimiz onuruna yemek düzenledi.

Şehitlerimiz ve ebediyete intikal etmiş gazilerimiz için dua edilmesi ile başlayan programda konuşan Vali Karadeniz “Milli bayramlar, 18 Mart ve 19 Eylül’de kutladığımız ve andığımız bu güzel günler aslında sadece birer anma ve kutlama töreni olmaktan ibaret değil, bu günler aslında millet olarak hepimizin, hem gazilerimize hem de şehitlerimize minnet duygularımızı ifade etme günümüz, onlara şükran günümüzdür. Çünkü bizler biliyoruz ki, eğer bu topraklar bize  vatan kılınmışsa ve vatan olarak korunuyorsa bu tamamen ölmeyi göze alarak vatan savunmasına katılan gazilerimiz ve şehitlerimizin sayesindedir. Bütün kamu görevlileri için bir prensip vardır, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun tarafsızlıkla ilgili maddesinin başlığı ‘devlete bağlılık ve tarafsızlık’ tır. Bunun anlamı şudur; bütün kamu görevlileri devlet, millet ve bayrak düşmanları ile devlet, millet ve bayrağını sevenler arasında taraftırlar. Devletten, milletten ve bayraktan yana taraftırlar. Ancak tarafsızlık devlet, millet ve bayrağını sevenler arasındaki siyasi farklılıkları, inanç farklılıkları ve diğer farklılıkları arasından tarafsızlıktır. Onun için tarafsızlığı hepimiz bu şekilde anlıyor ve yorumluyoruz, bu şekilde de uygulamak durumundayız. Çünkü şunu biliyoruz ki, eğer bu konudan en ufak bir taviz verirsek, dünyanın en kıymetli bölgesi olan cennet vatanımızın geleceğini riske etmiş ve tehlikeye atmış oluruz. Nasıl atalarımız bize bu cennet vatanı armağan etmişler, bizlerde bu vatanı aynı şekilde daha da geliştirerek, ilerlemesini sağlamalı ve bizden sonraki nesillere aktarmalıyız. Onun için bu anlamda taraf olmak durumundayız. Değerli misafirler, eğer uğruna ölenler olmasaydı bu topraklar bize vatan olmazdı, hani bir söz vardır ‘bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır’ gerçekten bu sözün ne kadar doğru olduğu aslında çevremizde yaşadığımız olaylardan da net bir şekilde anlamaktayız” dedi.

Yakın  zamanda Afganistan’da yaşananlara da değinen Vali Karadeniz,  belirli silaha sahip olan üç bin kişilik Afgan Ordusunun kendinden daha küçük bir silahlı kuvvet olan Taliban'a karşı mücadele edemeden dağılmalarının sebebinin uğrunda ölmeyi bildikleri vatan duygusunun olmaması olduğunu belirterek “ Her şey maddiyatla, silahla, teçhizatla olmuyor. Elbette savaşta bunlarda lazım ama ondan daha önemlisi, vatan sevgisi ve inanç lazım. Eğer bu ikisi silahlarla yan yana gelirse o zaman mücadeleler daha kolay kazanılır. Öncelikle vatan savunmasında terörle mücadelede görev alan tüm gazilerimizi minnetle anıyorum, şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş bütün gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu ülkeye emeği geçmiş herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Gazilerimiz onuruna düzenlenen yemekte Vali Yaşar Karadeniz ve Eşi Zehra Karadeniz, Gazilerimiz ve aileleriyle sohbet ederek, Gaziler Günü'nü kutladı.

 



Avukat olmak istiyordu, 17 yaşında kara toprağa girdi

Bağ evinde korkunç ölüm: Boşanma aşamasındaki çift intihar etti

Ankara'da eski eşini bıçaklayarak öldürdü! İlk ifadesi ortaya çıktı

Dehşet: Biri 8 kez bıçakladı, diğeri ateş etti

Davanın peşini bırakmadı, kızını sosyal medyada taciz eden sapığı 4 yıl sonra yakalattı

Eşinden cinayet itirafı: Sevgilisi 500 bin TL karşılığında tetikçi tutmuş

5 km arayla yanarak öldüler: 3 kişilik ailenin cinayet zanlısı cezaevinde intihar etti

Kan donduran cinayet! Hamile kardeşini sokak ortasında kafasından vurarak öldürdü

Kavga ettiği çocukluk arkadaşı tarafından öldürüldü

İnşaat malzemesi yüklü tır alev topuna döndü

Turgutlu’da 100 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi

Hastanede vahşi cinayet: Annesini katletti!

Figen Çoban cinayetinde karar çıktı: Öldürülen kadının kocasına ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

Kayıp ihbarında bulunulmuştu, boğanın saldırısı ile öldüğü ortaya çıktı

Anne ve oğlu evde ölü olarak bulundu

3 aylık hamile eşini bıçaklayıp öldürdü

Her gece pencereye gelen röntgenci genç kızın kabusu oldu

Mantar aramaya çıktı, güvenlikçinin cesedini buldu

Tartıştığı kişiyi beyzbol sopasıyla darp ederek öldürdü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 20.09.2021 10:34:00 363 0

Tarih: 20.09.2021 10:34

Haberi Sesli Oku