MANİSA - 2021 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenen ‘Manisa Sivil Havacılık Merkezi ile Genç Vecihi’ler Yetişiyor’ Projesi tanıtım toplantısı Vali Karadeniz’in katılımıyla gerçekleştirildi. 

2021 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenen “Manisa Sivil Havacılık Merkezi ile Genç Vecihi'ler Yetişiyor” projesinin açılış ve tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Vali Yaşar Karadeniz başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, İŞKUR İl Müdürü Eşref Arslan, AB ve Dış İlişkiler Proje Koordinatörü Ural Sevener, ilgili kurum temsilcileri ile iş garantisi sağlayan işyeri temsilcileri katıldı.

Toplantıda proje hakkında bilgiler veren Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz, 2010 yılından bu yana faaliyet gösterdiklerini belirterek “Ajansımıza bugüne kadar toplam 3600 proje başvurusu geldi ve 560 milyon TL yatırıma dönüştü. Uluslararası fonları da bölgeye çekmeye çalıştık. Zafer Kalkınma Ajansı olarak 2021 yılında 3 ödüle layık görüldük. ‘Manisa Sivil Havacılık Merkezi ile Genç Vecihi'ler Yetişiyor’ projesi de 2021 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenmektedir. Bu tür projelerin devam edeceğine olan inancımız tamdır” dedi.

‘Ülkemizde ki gelişmeleri sevenler gururla, sevmeyenler kaygıyla takip ediyor’

Vali Yaşar Karadeniz ise konuşmasında ayakları yere basan projelerin Türkiye’de kaynak sorunu yaşamayacağını vurguladı. Vali Karadeniz, “‘Manisa Sivil Havacılık Merkezi ile Genç Vecihi'ler Yetişiyor’ projesi Valiliğimiz AB ve Dış İlişkiler Proje Ofisinin elinden çıktı, fikir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce projelendirildi, Zafer Kalkınma Ajansımız destekledi, birçok kamu kurumu ve işyeri de projeye katılımcı oldu. Herkesin işin içinde olduğu güzel bir proje oldu.  Bir yerde iz bırakmak için önce orada bir iz bulmak gerekiyor. Bu projemizde de arkadaşlarımız önce bir iz buldu sonra da Manisa-Saruhanlı sınırları arasında bulunan sahada havacılık iznini projeye çevirdiler. Dünyada Türkiye’deki havacılık ile ilgili gelişmeler takip ediliyor. Sevmeyenler kaygıyla, sevenler gururla takip ediyor. Biz bu coğrafyada dimdik ayakta durmak zorundayız. Bizler her alanda olduğu gibi havacılık sektöründe güçlü olmak zorundayız. Projeyi hazırlayan, emeği geçen ve destekleyen tüm kurum ve sivil kuruluşlara teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantıda daha sonra Manisa Valiliği AB ve Dış İlişkiler Proje Koordinatörü Ural Sevener bir sunum eşliğinde projenin detayları hakkında katılımcılara bilgi verdi.

“14 milyon 763 bin liraya mal olacak”

“Manisa Sivil Havacılık Merkezi ile Genç Vecihi'ler Yetişiyor” proje ayni katkılarla birlikte toplamda 14 milyon 763 bin liraya mal olacak. Proje kapsamında Şehzadeler İlçesinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün bünyesinde bulunan 108.245 metrekarelik açık, 675 metrekare kapalı olmak üzere toplam 108.920 metrekarelik alana inşa edilecek.

“18 ayda tamamlanacak”

2022 Şubat ayında başlanılan projenin 2023 yılı Ağustos ayında bitirilmesi hedefleniyor. Kurulacak olan sivil havacılık merkezi ile başta havacılık ve savunma sanayi olmak üzere orta yüksek ve ileri teknoloji sektörlerde gençlerin geleceğin mesleklerine uygun yetkinliklerini geliştirerek ilin sosyo-ekonomik gelişimine katkı sağlaması amaçlanıyor. Proje ile Manisa İli Şehzadeler İlçesi Tekeliler Mahallesi, 1664 parselde bulunan 108 dönüm atıl arazi ve üzerinde bulunan atıl durumdaki hangar ile idari binanın yeni bir işletme modeli ile yeşil alan olarak işaretli, akredite (İHA-0 ve İHA-1 ehliyeti verebilen) bir Sivil Havacılık Merkezine dönüştürülmesi sağlanacak.

Kurulacak Merkezde, üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun veya belirli bir teknik altyapıya sahip 40 genç ile dezavantajlı gruplardan 120 kişiye, genç işsizlerden 132 kişiye, mesleki yeterliliğini geliştirmek isteyen kamu ve özel sektör çalışanlarından 60 kişiye, robotik ve kodlama becerilerinin artırılması hedeflenen 60 öğrenciye olmak üzere toplam 412 kişiye 734 saat eğitim verilecek. Ayrıca İlimizde faaliyet gösteren ve projeye destek olan 12 firma, mesleki beceri kazandırılacak 44 gencin istihdamını sağlamak üzere taahhütte bulundular.

Manisa Sivil Havacılık Merkezi ile Genç Vecihiler Yetişiyor projesinin yararlanıcısı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iken proje ortakları; Manisa Valiliği,  İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Manisa Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (MADAK), proje iştirakçileri; Manisa Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İŞKUR İl Müdürlüğü, Manisa Ticaret Borsası, Manisa Çölyak ve Organik Beslenme Derneği oldu.



Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

Ortaklık vaadiyle dolandırıldı üstüne darp edilip ölüm tehditleri aldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 31.03.2022 18:34:00 406 0

Tarih: 31.03.2022 18:34

Haberi Sesli Oku