Anahtar Kelimeler: Manisa Merkezin Noktadan Kontrol Edilecek

SARUHANLI - Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MASKİ Hizmet Binasında kurulumu devam eden SCADA sistemini inceledi. Başkan Ergün’e SCADA odasında sistemin nasıl çalıştığı ile ilgili bilgi verildi. Başkan Ergün, “Ana isale hattında, depolarda ve pompa istasyonlarında meydana gelebilecek arızalar anında bu sistem sayesinde tespit edilip, günün 24 saati su dağıtım sistemi anlık olarak izlenecek. Bu sistem Manisa merkezde adeta teknolojik gözümüz olacak. Vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermek için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, içme suyu depoları ile sondajlarının tek bir noktadan izlenmesi ve takip edilmesi için oluşturulan SCADA sistemi ile ilgili incelemelerde bulundu. MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, Genel Müdür Yardımcısı Erman Aydınyer, Bilgi İşlem Daire Başkanı Fehmi Özcan ve yüklenici firma temsilcileri tarafından Başkan Ergün’e gelinen nokta ile ilgili bilgi verildi. Manisa merkezdeki içme suyu depoları, sondajlar ve Gürle İçme Suyu Ana İsale Hattındaki değişimler SCADA sistemi üzerinden takip edilecek. Merkezde toplanan veriler ışığında, depolara ve sondajlara müdahalede bulunulabilecek.

“Bu sistem Manisa merkezde adeta teknolojik gözümüz olacak”

Yapılan incelemenin ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün açıklamalarda bulundu. Başkan Ergün, “SCADA sistemi suyun yönetilmesi açısından son derece önemli. Kurulan haberleşme sistemi ile SCADA merkezinde toplanan bilgiler ışığında içme suyu birimlerimiz buradan yönetilecek. Ana isale hattında, depolarda ve pompa istasyonlarında meydana gelebilecek arızalar anında bu sistem sayesinde tespit edilip, günün 24 saati su dağıtım sistemi anlık olarak izlenecek. Burada yapılan değerlendirmelerin ardından, merkezdeki bilgisayarlardan, vanalar ve pompalara komutlar; kapama, açma ve çalıştırma, durdurma gibi gönderilerek, bu ekipmanlara merkezden müdahale edebileceğiz. Bu sistem Manisa merkezde adeta teknolojik gözümüz olacak. Vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermek için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.



Saruhanlı'da vefat...

Demirci'de yürekler minik Kerem için birleşti

Kula Devlet Hastanesi’nde uzman hekim kadrosu güçleniyor

Şehit Mehmet Savunmaz, şehadetinin 34. yılında anıldı

Çekiciden savrulan kamyon şarampole uçtu

Koldere’de Kayıp Şahıs Aranıyor!..

Başkan Cıllı’dan yatırım açıklaması

Bayan Voleybolcular Gülşah Durbay anısına Turnuvada mücadele etti

Saruhanlı'da vefat..

Görülmez kaza!..

Başkan Taşkıncan Güven Tazeledi

Saruhanlı'da vefat...

Dikkatsizlik kazayı beraberinde getirdi: 2 yaralı

Saruhanlı Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda Arif Bilek güven tazeledi

Kırkağaç’a sosyal belediyecilik atağı

Elektrikli bisikletle çekici çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Esnafın desteğiyle kuruldu, 14 bin seansa ulaştı

Spil'in zirvesinde Türk Bayrağı açtılar

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 10.09.2020 08:59:00 6949 0
Tarih: 10.09.2020 08:59 Güncelleme: 10.09.2020 08:59
Haberi Sesli Oku