MANİSA - Manisa'da İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2022 yılı 1. Olağan Toplantısı Vali Yaşar Karadeniz Başkanlığında, kurul üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Vali Karadeniz, toplantının amacının, il düzeyinde istihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulması, istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirler ile uygulanacak aktif işgücü programlarının belirlenmesi, istihdam etkinliklerinin ve mesleki eğitim uygulamalarının izlenmesine yönelik çalışmaların değerlendirilmesi olduğunu belirterek, “Üreten Manisa’nın ihtiyacı olan iş gücünü temin etmek ve iş arayanları da işle kavuşturmak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

 Toplantıda Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Eşref Aslan,  istihdama yönelik il genelinde yapılan çalışmalar hakkında kurul üyelerine bilgi verdi.

“Kamu ve özel sektörde toplam 19.082 kişi işe yerleştirildi”

Buna göre 2021 yılı itibariyle İş ve Meslek Danışmanlığı hizmeti kapsamında, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğüne müracaat eden 57.327 kişiye bireysel danışmanlık hizmeti verildiği, 10.620 işyeri ziyareti yapıldığı, kamu ve özel sektörde toplam 19.082 kişinin işe yerleştirilmesinin sağlandığı, kuruma kayıtlı işsizlerin 23.895 erkek, 24.949 kadın olmak üzere toplam 48.844 kişi olduğu, kayıtlı işsizlerin 926’sının engelli, 96’sının eski hükümlülerden oluştuğu ifade edildi.

Ayrıca 2021 yılında İş ve Meslek Danışmanı İş Kulübü Liderleri tarafından 64 grupta 1100 kişiye özgeçmiş hazırlama, mülakat teknikleri, iş arama kanalları vb. hakkında eğitim verildiği, meslek danışmanlığı faaliyetleri kapsamında 64 eğitim kurumunun ziyaret edilerek 41 grup görüşmesinde 2226 kişiye meslek danışmanlığı eğitimi verildiği bilgisi verildi.

Pasif İş Gücü Programları kapsamında ise İşsizlik Ödeneğinden 13.454  kişinin yararlandığı, eğitim-istihdam ilişkisi bağlamında özellikle işgücü piyasasının istediği mesleki ve teknik liselerden mezun olan öğrencilerin daha nitelikli yetiştirilmesi ve mezuniyetten sonra kendi alanlarındaki sektörlerde istihdama katılmaları üzerine bilgi alışverişinde bulunulduğu belirtildi.

2021 Ocak-Eylül döneminde Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğünce açılan kurs ve programlardan İşbaşı Eğitim Programı kapsamında açılan 1696 programa 6188 kişi katılmış olup, Mesleki Eğitim Kursları kapsamında çeşitli mesleklerde 8 kurs açılarak 185 katılımcı mezun olmuştur.

Toplantıda ayrıca 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında İl Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okul ve kurum müdürlüklerinde açılması, kapatılması planlanan alan/dalların yeniden görüşülmesi, Mesleki Eğitim Merkezlerinin durumu ile İl genelindeki tüm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde açılan Mesleki Eğitim Merkezlerine öğrenci kazandırılması çalışmaları, Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri ile Mesleki Eğitim Merkezlerinin tanıtılması çalışmaları değerlendirildi.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda Vali Yaşar Karadeniz Başkanlığında gerçekleştirilen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısına; Vali Yardımcısı Aydın Memük, Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Eşref Aslan, kurul üyesi kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.



Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 27.01.2022 13:19:00 445 0

Tarih: 27.01.2022 13:19

Haberi Sesli Oku