SARUHANLI - İçişleri Bakanlığının kontrollü normalleşme döneminde dinamik denetim modeline geçilmesini bildirmesinin ardından 81 ilde bugün geniş kapsamlı koronavirüs denetimleri gerçekleştirildi. Manisa’da da tüm kurumlar, koordineli bir şekilde denetimler yaparken, Manisa Büyükşehir Belediyesi de, 1000 personeliyle denetimlere destek verdi. Manisa Büyükşehir Belediyesine ait işyerlerinden toplu ulaşım araçlarının denetlenmesine, kafeteryalardan kıraathanelere, taksilerden AVM’lere kadar 17 ilçede A’dan Z’ye tüm alanlarda denetimlerde bulunan Büyükşehir Belediyesi ekipleri ayrıca kamu kurumları başta olmak üzere ortak kullanım alanlarında dezenfeksiyon işlemleri de gerçekleştirdi.

Türkiye genelinde kontrollü normalleşme döneminde dinamik denetim modeline geçildi. Bu kapsamda 81 ilde ilk geniş kapsamlı denetim 4 Mart Perşembe günü itibariyle gerçekleştirildi. Manisa Büyükşehir Belediyesi de, Manisa’da gerçekleştirilen denetimlere 1000 personeliyle destek oldu. Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanlığına bağlı hal zabıta ekipleri manav ve marketlerde etiket, barkod, hijyen ve bildirim sorgulama denetimi gerçekleştirirken, Manisa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri de işyerlerine oturma düzeni ve içeride bulunacak kişi sayısını gösteren broşürler asılmasını sağladı. Ayrıca kıraathane, kafeterya gibi işyerlerinde dezenfektan, maske ve hijyen denetimleri gerçekleştirildi. Büyükşehir zabıta ekipleri ayrıca sosyal mesafenin korunması açısından kaldırım işgalleri yapılmaması konusunda esnafa uyarılarda bulundu.

Detaylı Denetim

Manisa Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı ekipleri de, AVM’lerle Büyükşehir Belediyesi kiracısı olan işletmelerde denetim yaptı. Ulaşım Dairesi Başkanlığına bağlı zabıta ekipleri ise toplu taşıma araçlarından taksilere, servis araçlarından şehirlerarası otobüs terminallerine kadar tüm görev alanlarında denetimler gerçekleştirdi. Sürücülere HES kodu, maske, dezenfektan ve temizlik konusunda hatırlatmalarda bulunan ulaşım zabıta ekipleri, denetimlerin aralıksız süreceğini de belirtti.

Temizlik ve Dezenfeksiyon da Unutulmadı

İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ve Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri de, 17 ilçede temizlik ve dezenfeksiyon çalışmaları için yoğun çaba sarf etti. İtfaiye ekipleri kaldırım ve ana arterlerde yıkama çalışması yaparken, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri de temizlik çalışmalarını titizlikle sürdürdü. Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, kamu kurumları başta olmak üzere halkın yoğunlukla kullandığı ortak kullanım alanlarında dezenfeksiyon uygulaması gerçekleştirdi. Gün boyunca çalışmalar devam ederken, Manisa Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin çabası, Manisalılardan da tam not aldı.



13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

Ortaklık vaadiyle dolandırıldı üstüne darp edilip ölüm tehditleri aldı

Kayalıklardan düşen şahıs hayatını kaybetti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Asayiş 5.03.2021 16:49:00 4944 0

Tarih: 05.03.2021 16:49

Haberi Sesli Oku