Anahtar Kelimeler: 0

ASKIDA EKMEK KAMPANYASI BAŞLADI

MANİSA - Manisa Bakkallar Esnaf Odası, ramazan öncesi ihtiyaç sahiplerine yardım amacıyla, "2 ekmek, 1'i askıda" kampanyası başlattı.

Manisa Bakkallar Esnaf Odası, ramazan öncesi ihtiyaç sahiplerine yardım amacıyla, "2 ekmek, 1'i askıda" kampanyası başlattı. Bu sayede hayırseverler, ihtiyacı kadar aldıklara ekmeklere ek olarak. imkanlarına göre istediği kadar daha ekmeğin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını sağlayacak. Böylece, 'veren el, alan eli' görmeyecek.

Uygulama, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz ve Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ünlübaş'ın katılımıyla Kardelen Alışveriş Merkezi'nde başlatıldı. Vali Daşöz, burada yaptığı konuşmada uygulamaya destek verdiklerini söyledi.

Benzer kampanyaların başka illerde de uygulandığını hatırlatan Daşöz, "Projenin önemi, verenle alanı karşılaştırmıyor olmasıdır. Dolayısıyla gerçekten yürekten gelen, temiz, karşılıksız ve sosyal dayanışma modeli bir uygulama. Bu bakımdan büyük önemi olduğuna inanıyorum ve arkadaşlarımızı kutluyorum." dedi.
 
Ramazanın yaklaştığı şu günlerde dar gelirlilere yardım eli uzatmak için böyle bir kampanya başlattıklarını dile getiren Oda Başkanı Ünlübaş da hem İslamiyet'in yardımlaşmaya verdiği önemi öne çıkarmak hem de, "Sağ elin verdiğini sol el görmemeli" düsturunu yerine getirmek istediklerini söyledi.
 
Geçmişten aldıkları tecrübeyi geleceğe yansıtmak gibi bir sorumlulukları olduğunu bildiklerini dile getiren Ünlübaş, "Bu ve benzeri kampanyaların yapılacağı en iyi yerin bakkal esnafı olduğunu biliyoruz. Bu vesileyle sosyal sorumluluk görevini yerine getiren bakkal esnafımıza teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.
 
Bu dayanışmanın Osmanlı'dan gelen bir adet olduğunu aktaran Ünlübaş, "Bizim atalarımız, yıllar önce bu dayanışma örneğini yaşayarak göstermiştir. Bırakın insanları, sert geçen kış aylarında dağda aç kalmış kurtları dahi doyuran vakıfları kurarak her canlıyı düşünmüşler. Bugün geldiğimiz noktada sadece kendine yaşayan bir nesil olmak yerine, çevresine faydalı ve imkanları ölçüsünde yaptığı yardımlarla sosyal adaleti sağlayan bireyler olma sorumluluğumuz var." dedi.
 
Kampanyada bakkalın, hayırsever vatandaşın ihtiyacı kadar aldığı ekmeklere ek olarak imkanlarına göre istediği kadar daha ekmeği ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağını belirten Mehmet Ünlübaş, "İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız da bakkala gelerek, ne kadar ekmek lazımsa kimseye boynunu eğmeden torbasına doldurarak evine götürecek. Herkes, bir ekmek alırken bir ekmek de 'Askıda Ekmek' kampanyası için ücret öderse yardıma muhtaç bir kişiye destek olacak. Bütün Manisalıları, kampanyaya destek vermeye çağırıyorum." diye konuştu.
 
Kampanyayı Kardelen Alışveriş Merkezi'nden başlattıklarını, odaya üye bütün bakkallara mesaj çekerek davet edeceklerini sözlerine ekledi.
 
Konuşmaların ardından Vali Daşöz ekmek, şeker, pirinç ve makarna alarak kampanyaya destek verdi.

 

Haber Merkezi



İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 4.07.2012 19:18:08 258 0

Tarih: 04.07.2012 19:18

Haberi Sesli Oku