Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Mayıs ayı olağan toplantısında dünyada ve ülkemizde yaşanan son gelişmeleri değerlendiren Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, kur da yaşanan gelişmelerin iş dünyasında sıkıntı yarattığını belirterek, seçimlerin ardından bir an önce ekonomiye odaklanmanın gerektiğini söyledi.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerden sonra ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Meclis Başkanı Ümit Türek´in yönetiminde Spilos Otel´de gerçekleşen toplantıda gündem de yer alan maddeler görüşülüp oy birliği ile kabul edildi. Toplantının açılışında konuşan Meclis Başkanı Ümit Türek, ?Değerli arkadaşlar Ramazan ayınızı kutluyorum. 7 Nisan´da başlayan seçim sürecini 13 Nisan´da tamamladık. Hepimize hayırlısı olsun. Meclisimizin yeni dönemde başarı çalışmalara imza atacağına inanıyorum. Bunun içinde sizden üç şey rica ediyorum. Birincisi Meslek Komitelerimizin çalıştırılması, ikincisi meclis toplantılarımıza katılmanız, üçüncüsü ise sevgi, hoşgörü ve saygı içerisinde birbirimiz kırmadan konuşmamız tartışmamız. Ayrıca, Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet Yılmaz, TOBB 74. Genel Kurulunda Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyinde görev aldı. Kendilerini kutluyor, görevinde başarılar diliyorum. Bu arada Meclis üyemiz Gürkan Atılkan´ın istifasıyla meclisimize gelen Sayın Ali Erken´e hoş geldin diyor, başarılar diliyorum. Yeni meclisimizin Manisa´mıza ve ülkemize hayırlı hizmetler yapacağına inanıyorum´ dedi.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası´nın Mayıs ayı olağan toplantısında söz alan Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, seçimlerin ardında geçen sürede odanın katıldığı faaliyetler, çalışmalar hakkında bilgi verirken, dünya ve ülke gündemi hakkında görüşlerini meclis üyeleriyle paylaştı.

7 Nisan 2018 tarihinde gerçekleşen meslek komiteleri ve meclis üyeleri seçimi ile 13 Nisan 2018 tarihinde gerçekleştirilen yönetim Kurulu başkanı, yönetim kurulu üyeleri, disiplin kurulu ve TOBB delegeleri seçimlerinin ardından yeni bir döneme başlamanın mutluluğunu ve heyecanını yaşadıklarını belirten Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ?Artık bir olma, ben değil biz olma zamanı. Bu yüzden seçim döneminde yaşanan heyecanı, bu heyecandan doğmuş olabilecek kırgınlıkları arkamızda bırakmalıyız. Manisa için hep birlikte çalışarak, üyelerimizin sorunlarını çözmek, sektörlerimizin rekabet gücünü arttırmak, hedeflerimiz olması gerektiği düşüncesi içersindeyim. Tüm Türkiye´de yapılan oda ve borsalarımızın organ seçimlerinin hemen akabinde,  delegelerimiz ile birlikte katıldığımız ve Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu´nun yeniden birlik başkanlığa seçildiği Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği´nin 74. Genel Kurulunda da, rahmetli Bülent Koşmaz´ın ardından,  Manisa Ticaret ve Sanayi Odası olarak TOBB organlarında görev alarak,TOBB´un Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyinde yer almanın onur ve gururunu yaşadık´ dedi.

?Ekonomiye bir an önce odaklanmalıyız´

Başkan Yılmaz, her ne kadar odalar ve borsalar camiası olarak seçim sürecini geride bırakılmış olsa da ülkemizin  gündeminde bir başka seçim olduğunu belirterek, ?Bildiğiniz üzere, Kasım 2019´da gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinin 24 Haziran´da yapılmasına yönelik erken seçim kararı alındı. 24 Haziran günü tüm halkımız sandık başına gidecek. Seçim sonuçlarının şimdiden ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Siyasi belirsizliğin ekonomi üzerinde yaratmış olduğu dengesizlik,enflasyonun hedeflenen seviyenin üzerinde seyretmesi, finansal piyasalardaki dalgalanmalar, döviz kurlarındaki oynaklık nedeniyle 24 Haziran seçimlerinden sonra iktidarın önceliği ekonomi olmalı. Ekonomik istikrarımızı sağlayacak önlemler ivedilikle alınarak, ihtiyacımız olan yapısal reformların derhal hayata geçirilmesi gerektiği düşüncesindeyim´ diye konuştu.

               

?Dış ticaret açığımız endişe verici´

Konuşmasında ihracat ve ithalat rakamlarına da değinen Başkan Yılmaz, ?Dış ticaret verilerine baktığımızda, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı´nın en son açıklamış olduğu verilere göre, 2018 yılı Nisan ayında geçen yılın aynı ayına göre; ihracat, % 8,59 artarak 13 milyar 879 milyon dolar, ithalat, % 15,42 artarak 20 milyar 531 milyon dolar, dış ticaret açığı, % 32,83 artarak 6 milyar 652 milyon dolar olarak gerçekleşti. İhracatımızın sürekli artış göstermesi sevindirici olsa da, dış ticaret açığımızın yüksek seyretmesi endişe verici. İthal girdilere dayalı üretim yapısını bir kenara bırakarak, yerli üretime önem vermeliyiz´ dedi.

?Üyelerimiz nefes aldı´

TOBB´un öncülüğünde gerçekleşen ?Nefes Kredisi´nden Manisa´nın en fazla yararlanan İller arasında yer aldığını söyleyen Başkan Yılmaz, ?Üyelerimizin finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak üzere, TOBB Nefes Kredisi projesi kapsamında, toplam 1 milyon 175 bin TL nakit aktarımında bulunarak, yatırmış olduğumuz bu mevduatın 15 katına kadar yani 17 milyon 625 bin TL üyelerimize, kredi hacmi yaratmış olduk. Bunun yanı sıra; TOBB tarafından da odamıza sırasıyla iki kez 15.000.000 TL limit tanımlandı. Böylece, üyelerimiz için toplam 47.625.000 TL kredi hacmine ulaşıldı. Ekonomideki dalgalanmaların ve sıkıntıların yaşandığı bir dönemde, birçok üyemizin içinde bulunduğu darboğaz nedeniyle işlerini geliştiremediği, yaşamış oldukları finansal sorunlar ve sermaye yetersizliği nedeniyle  finansman ihtiyacının her zamankinden daha büyük önem kazandığı günümüzde, bahse konu kampanyanın, üyelerimizin sorunlarını çözme noktasında faydalı olduğunu düşünüyorum´ diye konuştu.

?Aidat borçları yapılandırılıyor´

31 Mart 2018 tarihine kadar olan ödenmemiş aidat borçları ile gecikme faizlerinin yeniden yapılandırılacağını açıklayan Başkan Yılmaz, ?18 Mayıs 2018 tarih ve 30425 sayılı resmi gazete´de, 7143 sayılı vergi ve diğer bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun yayımlandı. Bahse konu kanun üyelerimizi de yakinen ilgilendiriyor. Çünkü kanun kapsamında, üyelerimiz, 31 mart 2018 tarihi (bu tarih dâhil) itibarıyla ödenmesi gerektiği halde  bu tarih ve önceki dönemlere ait odamıza ödenmemiş olan aidat borçları ile gecikme zamlarını yapılandırabilecek. Yapılandırmadan faydalanmak için üyelerimizin 31 Temmuz 2018 tarihine kadar odamıza başvuruda bulunmaları gerekiyor. Konu ile ilgili tarafımıza yazı ulaştığında, daha detaylı bilgilendirme yapılacaktır. Tüm üyelerimizi bu imkandan yararlanmaya davet ediyorum´ dedi.

?Bintepe Organik ile gururlandık´

Zeytindostu Derneği tarafından düzenlenen, 11.Ulusal Naturel Sızma Zeytinyağı Kalite yarışmasında  ?Bintepe Organik´ markasıyla altın madalya ödülünü kazanan Caymaz Tarım Ürünleri ile gururlandıklarını sözlerine ekleyen Başkan Yılmaz, ?Caymaz Tarım Ürünleri sahibi odamız meclis üyesi sayın Yahya Caymaz´ı da huzurlarınızda bir kez daha tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Oda olarak da gelecek ay yapılacak meclis toplantısında kendilerine bir ödülümüz olacak. Bu arada odamız meclisinden gördüğü lüzum üzerine istifa eden Gürkan Atılkan´ın yerine meclisimize gelen Ali Erken´e beye hoş geldin diyor, mübarek ramazan ayının da, Ülkemize ve İslam Dünyasına hayırlara vesile olmasını,barış, kardeşlik ve huzur getirmesini temenni ediyor, Ramazan Bayramınızı şimdiden en içten dileklerimle kutluyorum´ diye konuştu.



Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 31.05.2018 12:01:38 237 0

Tarih: 31.05.2018 12:01

Haberi Sesli Oku