ALAŞEHİR - Alaşehir´de bir dizi programlara katılarak vatandaşla bir araya gelen AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ KOSGEB´in Kadın Girişimci Desteği ile işletme sahibi olan Ayşe Uçar´ın açtığı çiğ köfteci dükkanını da ziyaret etti. Kadın girişimcilerin iş hayatına katılmasına en büyük desteğin Ak Parti Hükümetleri döneminde verildiğini kaydeden Özdağ, 2017 yıl sonu itibariyle İstihdam Seferberliği kapsamında 17 Bin işyeri ziyaret edilerek, özel sektörde 17 Bin 683 kişinin işe yerleştirilmesinin, İŞKUR aracılığıyla gerçekleştirildiğini belirtti. İŞKUR Manisa İl Müdürü Sinan Aktaş ise yaptığı açıklamada İstihdamda Manisa´nın Türkiye´de bulunan 81 il arasında 9. Sıraya yerleştiğini kaydetti.

AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ haftasonu programı kapsamında Alaşehir´de bir dizi işyeri açılışı, hayır yemeği ve esnaf ziyaretinde bulundu. Gerçekleşen programlar çerçevesinde Özdağ´ı AK Parti Manisa İl ve Alaşehir İlçe parti yöneticileri eşlik etti. Hedeflerinin "Halka hizmet Hakka hizmettir düsturuyla çalışmak" olduğunu kaydeden Özdağ, "Bürokratından, siyasetçisine Manisa´mızın yaklaşık 1,5 Milyon insanına en iyi şekilde hizmet etmek için gayret sarfetmeye devam ediyoruz. Manisa´yı Türkiye´nin en yaşanabilir kenti, en müreffeh, en zengin, en özgür kenti, en güvenlikli kenti haline getirmeyi hedefliyoruz. Şu anda işsizliğin en az olduğu şehir yüzde 5´le Manisa´dır. Yeni açtığımız ve açacağımız Organize Sanayi Bölgeleri başta olmak üzere diğer iş sahalarıyla Manisa´da ki işsizlik oranını Allah´ın izniyle yüzde 3´e çekeceğiz? diye konuştu.

MANİSA´YI MARKA ŞEHİR YAPACAĞIZ

2019 seçimlerine kadar toplam 100 civarında yatırımın açılışını gerçekleştirerek Manisa´yı marka şehir yapacaklarını kaydeden Özdağ, "Bu süre zarfında Hızlı tren, otobanlar, okullar, fakülteler, 46 Gölet, 4 büyük baraj, Organize Sanayiler, Hastaneler, Sabuncubeli Tüneli başta olmak üzere birçok yatırımın açılışını gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Manisa ve diğer illerimiz zengin ve güçlü olursa Türkiye güçlü olur. Türkiye güçlü olunca da Türk ve Müslüman Dünya güçlü olur. Hedefimiz bölgesel ve küresel yönden güçlü süper ülke Türkiye´yi inşa etmek. Bu sene Manisa´da Ahmetli- Kelebek Barajı ve Akhisar Barajı bitiyor. Ayrıca Selendi ve Gördes barajlarında çalışmalar devam etmekte. Sulu tarıma geçmek için 46 gölet yapılmakta. Biz buralarda alternatif tarıma geçmek istiyoruz. İzmir´in içme suyunun yüzde 40´ı Manisa´dan devasa borularla gönderilmekte. Manisa olarak üzüm, kiraz ve zeytinde bol olan bir iliz. Üzümde, kirazda ve zeytinde 1 milyar dolar ürünümüz var? dedi.

ÖZDAĞ´DAN SANAYİ ESNAFINA DOĞALGAZ MÜJDESİ

Alaşehir´de Sanayi esnafıyla da bir araya gelen AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ aralarında Alaşehir´in de bulunduğu 9 ilçeye de 2018 yılı sonuna kadar doğalgaz hizmeti verileceğini belirterek, ?Alaşehir, Saruhanlı, Ahmetli, Gölmarmara, Soma, Salihli, Kula, Kırkağaç, Alaşehir, Gördes ilçelerine 2018 sonuna kadar kademe kademe doğalgaz hizmetini getireceğiz. Enerji bizim için çok önemli. İlçelerimizin doğalgazla buluşmasıyla temiz çevre ile de vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracağız. Manisa´mız, ilçelerimiz ve vatandaşlarımız için hayırlı olsun. İl ve ilçelerimizin doğalgazla buluşması konusunda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım´a ve Enerji ? Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Berat Albayrak´a teşekkür ediyorum. Şimdi önümüzdeki en önemli hedeflerimizden biri Akhisar´a Havalimanı kazandırmak. Manisa tarım ve sanayi de öncü bir şehir olmasıyla, alternatif meyveciliğiyle, yaklaşık 60 Bin öğrencisi ve eğitim durumuyla, kültür ve medeniyetiyle, Mesir Festivali gibi Uluslararası bir organizasyonuyla, turizmiyle bu havalimanını hak ediyor. Bunların yanısıra 2014 yılında Büyükşehir olmasıyla da Manisa sürekli gelişiyor ve nüfus artışı yaşanıyor. Büyükşehirler kongre merkezleri ve fuar alanları ile daha çok ilgi çekerler. Bu nedenle Manisa Sardes antik kenti ve ilk paranın basıldığı yer, İncil´de geçen 7 kilisenin üçü´nün bulunması, Akhisar, Salihli, Alaşehir, Kula ve Manisa merkezde bulunan tarihi, antik ve turizm yerlerini bulunduran kent olmasıyla da çok önemli bir şehir. Bu nedenle Manisa´nın kültürel, kırsal ve kongre turizmi açısından da çok elverişli bir konuma sahip bulunduğuna inanıyorum? diye konuştu.

MANİSA´DA İSTİHDAM SIKINTISI YOK

İşsizlikle mücadele kapsamında Manisa´da önemli hamleler yaptıklarını ve bu kapsamda meslek edindirme kursları ile programlarının devam ettiğini kaydederek, ?İŞKUR aracılığıyla 2017 yılı içerisinde açılan işbaşı eğitim programı kapsamında açılan 1859 programa 4620 kişi katılmış, programlara katılan kursiyerlere cep harçlığı ve Genel Sağlık Sigorta Prim Ödemeleri kapsamında 14 Milyon 371 Bin TL, Mesleki Eğitim Kursları kapsamında çeşitli mesleklerde 47 kurs açılarak 847 katılımcı mezun olmuştur. Düzenlenen Mesleki Eğitim Kursları kapsamında 1 Milyon 82 Bin TL, Girişim Eğitim Programları kapsamında açılan 36 programdan 859 katılımcı mezun olmuştur. Program kapsamında 89 Bin 634TL, Toplum Yararına Program kapsamında ise 2017 yılı içerisinde 126 Kamu Kurum ve Kuruluşu ile birlikte düzenlenen projelere 3994 kişi katılmış 48 Milyon 481 Bin TL, olmak üzere; Söz konusu programlar için 2017 yılı içerisinde toplam, 64 Milyon 25 Bin TL ödeme İŞKUR aracılığıyla geçekleştirilmiştir. Bu vesileyle öğrenilen her bir mesleğin altın bilezik olduğu inancıyla bu konuda büyük emekleri bulunan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım´a, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Jülide Sarıeroğlu´na, İŞKUR Genel Müdürlüğümüze, Bölge Müdürlüğümüze ve İl Müdürlüğümüze, tüm meslek öğretmenlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum? diye konuştu.

MESLEK DANIŞMANLIĞI HİZMETİNDE 91 BİN 542 KİŞİYLE GÖRÜŞÜLDÜ

 Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Sinan Aktaş ise AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ´a hassasiyeti ve sunmuş olduğu katkılardan dolayı teşekkür etti. Aktaş konuşmasında, 14 Aralık 2017 tarihinde gerçekleştirilen istihdam şurasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın açıkladığı, ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu´nun belirttiği, İşsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılması hedeflerine yönelik olarak 2017 yılında başlatılan, ?Çalışma Hayatında Milli Seferberlik? programı ve istihdam teşviklerinin 2018 yılında da devam edeceğini kaydederek Manisa İl Valiliğince belirlenmiş olan 25 Bin istihdam hedefinin, SGK verilerine göre 26 Bin üzerinde gerçekleştirilerek, Türkiye genelinde Manisa´nın 9.sırada yer aldığını açıkladı.

Aktaş ayrıca açıklamasında Meslek Danışmanlığı hizmeti kapsamında, 91 Bin 542 kişiye bireysel görüşme hizmeti verildiğini belirtti.

           

                           

                                                          

 



İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 9.04.2018 09:46:05 403 0

Tarih: 09.04.2018 09:46

Haberi Sesli Oku