Anahtar Kelimeler: 0

Saruhanlı İlçesine bağlı Lütfiye Köyündeki Sınırlı Sorumlu Sulama Kooperatifi Başkanı Kemal Çetinkaya, ellerinde 1984 yılına ait resmi nitelik taşıyan belge olmasına rağmen Gördes Barajından köylerine tarımsal amaçlı su alamadıklarını iddia etti.

 

Kooperatif Başkanı Çetinkaya, Kardelen Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada, bin 200 nüfuslu köylerindeki 6 bin dekar araziye Gördes Barajı’ndan alacakları suya güvenerek 1 milyon lira masraf edip damlama sulama sistemi kurduklarını belirtti.

 

Gördes Barajı’nın devreye girmesiyle birlikte köylerine buradan tarımsal sulama amaçlı su verileceğine dair söz verildiğini belirten Çetinkaya, şimdi de barajdaki suyun az olduğunun sebep gösterilerek köylerine su verilmediğini ileri sürdü.

 

Çetinkaya şunları kaydetti; “Köyümüzde 1980 yılına kadar Sarıkız pınarlarından kaynayan su ile tarımsal sulama yapılıyordu. Sarıkız’ın suyu 12 Eylül 1980 askeri darbesi sonrası içme suyu amaçlı İzmir’e verilmeye başladı. O tarihte bizim buradan su almamız ve yeraltına sondaj vurmamız yasaklandı. Durum böyle olunca bizim, Gördes barajı yapılıncaya kadar Demirköprü Barajı’ndan temin edilen suyla sulama yapmazın istendi. Bu konuda karar alındı ve resmi gazetede yayımlandı. 32 yıldır Demirköprü barajından sulama yapıyoruz.

 

Gördes Barajı devreye girdi. Yetkililer buradan su vereceklerini ifade etti. Bizde Gördes Barajından su alacağız diye, 6 bin dekarlık araziye devlet-vatandaş işbirliğiyle damlama sulama sistemi kurduk. Barajdan gelecek cazibeli suyun yönünü de arıtma tesisine çevirdik. Tüm bunlar için 1 milyon lira masraf ettik. 2 yıl oldu ancak hala su alamıyoruz. Demirköprü barajından gelen suyu kanaldan pompa ile çektiğimiz için her ay 50 bin lira elektrik faturası ödüyoruz. Gördes barajından gelecek su cazibeli bir şekilde geleceği için böyle bir masrafımız olmayacak. Ancak verilen söz tutulmuyor. DSİ 2. Bölge eski müdürü Mustafa Altundal söz verdi. Ancak buraya atanan yeni müdür Recep Özbal, barajdaki suyun yetersiz olduğundan talebimizin gerçekleşmeyeceğini ifade ediyor. Elimizdeki resmi belgenin de zaman aşımına uğradığını ve bundan dolayı geçersiz sayılacağını belirtiyorlar.”

 

Köylülerin mağdur durumda olduğunu ifade eden Çetinkaya, sorunun çözümü için yetkililerden yardım beklediklerini dile getirdi.

 

 - DSİ’nin Açıklaması -

 

Lütfiye Köyü Sınırlı Sorumlu Sulama Kooperatifi’nin Gördes Barajı’ndan su talep ederek DSİ 2. Bölge Müdürlüğü’ne gönderdiği yazıya ise şöyle cevap geldi;

 

“Gördes 1988 yılı onaylı planlama raporunda sulama amaçlı olarak planlanmış, 1997 yılı onaylı revize planlama raporunda ise İzmir İline içme ve kullanma suyu ile sulama amaçlı olarak revizyonu yapılmıştır. Revize planlama raporuna göre tarım arazileri eksik sulama ile sulanacaktır. Halihazırda idaremizce Ahmetli Sağ Sahil ana kanalından yapılan mevcut su tahsisi (400 lt/sn) ile sulanan Lütfiye köyü arazilerinin Bölge Müdürlüğümüz denetiminde yapımı devam eden “Akhisar Gördes Projesi Gördes Sol Sahil Sulaması Yapımı” iş kapsamında Gördes Barajından su verilerek sulanması, barajdaki su potansiyeli yetersiz olduğundan mümkün bulunmamaktadır.”

Muammer KÖKCÜOĞLU



Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 6.08.2012 18:37:04 524 0

Tarih: 06.08.2012 18:37

Haberi Sesli Oku