Anahtar Kelimeler: 0

BU AĞAÇLAR KONUŞUYOR

 

MÜTEVELLİ - Manisa’da 10 yıl önce doğa fotoğrafçılığına merak salan ve bu alanda Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek değişik şekillerdeki ağaç fotoğrafları çekmeye başlayan İrfan Yurtbahar, “Ağaçlar Konuşuyor” isimli 10. sergisini Tema Vakfı’nın desteğiyle Saruhanlı’nın Mütevelli beldesinde açtı.

 

Mütevelli Belediye Düğün salonunda izlenime açılan ve 44 fotoğrafın yer aldığı, “Ağaçlar Konuşuyor” isimli sergi belde halkının ilgisini çekti. Mütevellili vatandaşlar gün boyu açık kalan sergiyi gezerek, ilginç ve değişik türdeki ağaçların resmedildiği eserleri ilgiyle inceledi.

 

Fotoğraf Sanat Federasyonu Üyesi ve Fotoğraf Sanatçısı İrfan Yurtbahar Kardelen Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada, ağaçlar ile insanlar arasında bir iletişim olduğuna inandığını, bu iletişimi fotoğraflarla ispatlamaya çalıştığını ifade etti.

 

Merkezi İstanbul’da bulunan bir ilaç firmasının Manisa bayiliğinde tıbbi tanıtım sorumlusu olarak görev yaptığını ve boş zamanlarını fotoğraf çekerek değerlendirdiğini anlatan Yurtbahar şunları kaydetti;

 

“10 yıl önce doğa fotoğrafçılığına merak saldım. Daha sonra detaya inip değişik şekillerdeki ağaçları fotoğraflamaya başladım. Ağaçlar ile insanlar arasında bir iletişim olduğuna inanıyorum. Bunu da Türkiye’de ilk kez fotoğraflayan, bu alanda çalışma yürüten tek kişi benim. Ağaçları sanatsal öğe olarak kullanıp algıda seçicilik meydana getirerek farkındalık oluşturma gayreti içindeyim. Çektiğim fotoğraflarla toplumda ağaç okuma sanatını oluşturmaya çalışıyorum. İnsanların doğaya olan bakış açısını değiştirerek doğaya olan saygıyı artırmayı planlıyor ve doğanın korunması gerektiğini aşılıyorum”

 

Bu çalışmasını sosyal bir sorumluluk projesi olarak üstlendiğini dile getiren Yurtbahar, bu kapsamda Dendroloji’yi (Ağaç Bilimi) yakından incelediğini, insanlar ve bitkiler arasındaki iletişimle ilgili bir kitap yazdığını söyledi.

 

Evli ve bir çocuk babası olan 40 yaşındaki İrfan Yurtbahar, birçok fotoğraf yarışmalarında ödüller kazandığını, Tema Vakfı’na bağışladığı bazı eserlerinin okullar ve çeşitli alışveriş merkezlerinde zaman zaman sergilendiğini anlattı.

 

Muammer Kökcüoğlu



13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

Ortaklık vaadiyle dolandırıldı üstüne darp edilip ölüm tehditleri aldı

Kayalıklardan düşen şahıs hayatını kaybetti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
30.05.2012 19:03:39 573 0

Tarih: 30.05.2012 19:03

Haberi Sesli Oku