Anahtar Kelimeler: Lastiğini Hazırlayın

SARUHANLI - Saruhanlı´da Oto Lastik satışı yapan Yenilmez Ticaret´in sahibi ve satış temsilcisi Ahmet Yenilmez, araç sürücülerini uyararak, "Kış lastikleri yüksek güvenlik sağlıyor, Kasım-Aralık gibi aylarda takılmalı Nisan ayında çıkartılmalıdır. Kar lastiği sürüş kontrolüyle dört mevsim lastikleriyle veya yaz lastikleriyle birbirinden çok farklıdır. Kış lastikleri kaygan zeminde yüzde 50´ye vatan oranda yol tutuşu sağlamaktadır" dedi.
1 Aralık´tan itibaren takılması zorunlu olan kış lastiklerinin satışları hızlandı. Saruhanlı´da Oto Lastik satışı yapan Yenilmez Ticaret´in sahibi ve satış temsilcisi Ahmet Yenilmez kış lastiklerinin 7 derecenin altında sıcaklıklarda, ıslak, karlı ve çamurlu zeminlerde yaz lastiklerine oranla daha iyi yol tutuş özelliği olduğunu söyledi. Ahmet Yenilmez şunları kaydetti; "Kış lastikleri yüksek güvenlik sağlıyor, Kasım-Aralık gibi aylarda takılmalı Nisan ayında çıkartılmalıdır. Kar lastiği sürüş kontrolüyle dört mevsim lastikleriyle veya yaz lastikleriyle birbirinden çok farklıdır. Kış lastikleri kaygan zeminde yüzde 50´ye vatan oranda yol tutuşu sağlamaktadır."
"DEVAMLILIK GETİRİR"
Aracında bir kez kış lastiği kullanan kişinin gelecek senelerde de kış lastiği kullanmak isteyeceğini ifade eden Yenilmez, "Yaz ve kış lastikleri arasındaki mesafe ve güvenli sürüş farkını çok rahatlıkla anlayabilirsiniz. 1 Aralık´tan itibaren kış lastiği takılması zorunlu. Aksi takdirde araç sahipleri 519 lira ceza ödemek zorunda kalabilir.? Diye konuştu.
"İDEAL DÖRT LASTİK"
Sadece iki lastiğin kış lastiği olarak takılması durumunda aracın ani frenleme, viraj alma gibi manevralar sırasında kontrolünün zorlaştıracağın vurgu yapan Ahmet Yenilmez, "Araç virajlarda önden veya arkadan kayma yapabilir. Bu sebeple kış lastiği 4´lü set olarak kullanılmalıdır, yani kar lastiği emniyetimiz açısından gereklidir" dedi.
YAZ-KIŞ FARKI
Ahmet Yenilmez kış lastiklerinin yalnızca kış aylarında kullanılması gerektiğini ve olası durumları ifade etti. Yenilmez, "Kış lastikleri yazın kullanılmamalıdır. Aksi takdirde; kızlı aşınma, artan yakıt tüketimi ve ses seviyesinde artış gibi sorunlarla beraber, fren mesafesinin uzaması gibi sürüş güvenliğini tehdit edecek ölçüde performans düşüklüğü meydana gelecektir" dedi.
HANGİ ÖZELLİKLERİ OLMALI
Ahmet Yenilmez, "Kış aylarında fren ve tutuş özelliklerinin korunması için lastiklerin diş derinliği önemlidir. Kar lastiklerinin yeterli güvenliği ve fren mesafesini sağlaması için diş derinliklerinin 4 mm´den fazla olması gerekir. Araç kullanımına ve zemin özelliklerine bağlı olarak yeni lastiklerin dişleri aşınır ve 4 mm´nin altına indiğinde kar lastiklerinin yenileriyle değiştirilmelidir.
Diş derinliği azalmış araçlarda karlı ve buzlu havalarda zincir kullanımı zorunludur"
FİYAT FARKI
Yaz ve kış lastikleri arasındaki fiyat farklılığına değinen, aynı ebattaki kış lastiği ile yaz lastiği arasında 10-15 lira fiyat farkı bulunduğunu söyledi. Bunun sebebinin kış şartlarına uygun, güvenli sürüş için geliştirilen lastiğin özel yapısından kaynaklandığını söyledi. Karşılığında elde edilen güvenli sürüş rahatlığının tartışılmaz olduğunu belirten Yenilmez, tüm sürücüleri mevsim koşullar ağırlaşmadan kış lastiği taktırmaları konusunda uyardı.

 



Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 6.11.2017 09:38:21 534 0

Tarih: 06.11.2017 09:38

Haberi Sesli Oku

Gündem

Gündem Haberleri