Anahtar Kelimeler: KESİAD’ pandemi anketi

SARUHANLI - Kemalpaşa Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KESİAD), üyelerinin pandemi süreçlerinde üretim fonksiyonları ve koronavirüse aldıkları önlemleri ele alan bir anket çalışması yaptı. Yapılan anket sonuçlarına sanayi üretimlerinde bir azalma olurken, iş yerlerinin sosyal mesafe ve hijyen kurallarına göre yeninden dizayn edildiği ortaya çıktı.

27 üyeye anket yapıldığını ve üyelerin arasında beş firmanın geçici olarak üretime ara vermek zorunda kaldığını ifade eden KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Seçil Beydemir Kaynak, dünyayı etkileyen pandemi süreçlerinde sanayicinin her zaman yanında oldukları belirtti. Koranavirüs tedbirleri kapsamında insanların evlere çekilmesinden dolayı iç pazarda talebin azalmasının üretimin kısmen gerilemesine neden olduğunu söyleyen Kaynak, “Ülkemizi etkisi altına alan Covid-19’a karşı sanayicimizin hasarlarını tespit etmek için çalışmalara başladık. Üyelerimizin yüzde 96.7’si standart üretim faaliyetlerinin dışında herhangi bir farklı çalışma yapmazken, bir üyemiz ise ayaklı dezenfektan üretimi konusunda çalışmalar yaparak iş yoğunluğunda bir artış gözlemlendi” dedi.

Firmalarının tamamının pandemi sürecine uygun olarak iş koşullarını değiştirdiğini ifade eden Kaynak, işletme iş yoğunluklarının gözle görülür bir şekilde azaldığını vurguladı. Normalleşme süreciyle birlikte üretim süreçlerinin sosyal mesafeye uygun olarak yeninden devam edeceğini vurgulayan Kaynak, “Firmalarımızla yaptığımız anket çalışmasına göre işletmelerin sosyal mesafe ve hijyen kurallarında çok titiz davrandığını gördük. Çalışanlarının sağlığını ön planda tutan tüm firmalarımıza çok teşekkür ederim. Pandemi sürecinde, risk altında olan ve kronik rahatsızlığı bulunan personelimiz izinli sayılırken, çalışan sayısının yüksek olduğu firmalarımızda çift ya da üç vardiya yapıldığını gördük. Pandemi süreçlerinde en çok etkilenenlerin başında sanayici geliyor. Covid-19’a karşı etkili ve etkin bir mücadele gösterebilmek için firmalarımızın yemekhanelerinde dahi değişiklikler yapması çalışanlara verilen değeri gösterir” dedi.



3 aylık hamile eşini bıçaklayıp öldürdü

Her gece pencereye gelen röntgenci genç kızın kabusu oldu

Mantar aramaya çıktı, güvenlikçinin cesedini buldu

Tartıştığı kişiyi beyzbol sopasıyla darp ederek öldürdü

Komşuların gürültü kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı

Korkunç cinayet! Otomobilde öldürüp cesediyle saatlerce tur attılar

YER KAVGASINDA KAN AKTI, PAZARDA CİNAYET

Vahşet! Eşini boğazını keserek öldürdü, oğlunu yaraladı, 4. kattan atladı

İnşaattan düşen işçi hayatını kaybetti

17 yaşındaki Ardayı iş arkadaşları öldürmüş!

Fabrikadaki iş kazasında ağır yaralanan işçi hayatını kaybetti

Karısını Bıçakla Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası

Öğretmen baba eşini ve kızını bıçaklayarak öldürdü

Öldürdükleri gencin liseli olduğunu öğrenince çok üzülmüş

Kız arkadaşını öldüren gencin silahlı fotoğrafları ortaya çıktı

Eski kız arkadaşını öldürüp, kafasına sıkarak intihar etti

Hastanedeki silahlı saldırıda tutuklu sayısı 5’e yükseldi

Arkadaşların alacak verecek kavgası: Börekçide tek kurşunla cinayet

Kadın Cinayeti: Cani Koca Kendini de Asmaya Kalkıştı

Manisa emniyeti suçlulara göz açtırmıyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 19.06.2020 06:04:00 0

Tarih: 19.06.2020 06:04

Haberi Sesli Oku

Saglik

Saglik Haberleri