Anahtar Kelimeler: Mutfakları’

SARUHANLI - Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP) tarafından oluşturulan, Milli Eğitim Bakanlığı ile İŞKUR’un destekleriyle yürütülen “Mutfakta Umut Var” projesi; iş sahibi olmayan Türk ve Yabancı Uyruklu vatandaşların kendi kendine yetebilirliğini iyileştirmeyi amaçlıyor. Projede; teknik eğitimin tamamlanmasının ardından katılımcılar asgari ücret karşılığında işbaşı eğitim alacakları restoran ve kafelere yönlendiriyor. Kent A.Ş. proje kapsamında tesislerinde 12 kişiyi istihdam ediyor. İçinde Yabancı Uyruklu vatandaşlarında bulunduğu 12 kişi, Kent A.Ş.’nin mutfaklarında çalışmaya devam ediyor.

Proje, aynı zamanda, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ulusal gastronomi eğitimi müfredatının dünyadaki güncel trendlere ve yerel ihtiyaçlara göre güncellenmesini destekleyerek, meslek liselerinde ki mutfak atölyelerinin şartlarını iyileştirmeyi amaçlıyor. Bu kapsamda Kent A.Ş. mutfaklarında çalışan personeller, ustalar tarafından pratik bilgileri edinerek Türk gastronomisine ve turizme katkı sağlayacak şekilde yetiştiriliyor.

“İŞ BİRLİĞİMİZİ DEVAM ETTİRMEK ARZUSUNDAYIZ”

Karşıyaka Belediyesi Kent A.Ş. Murahhas Üye Haldun Ertan "Mutfakta Umut Var” projesi gastronomi yoluyla geçim kaynaklarının arttırılmasının desteklendiği ve yedi ilde faaliyet gösteren restoranlardaki iş gücünün daha nitelikli hale gelmesine ön ayak olduğu için çok kıymetlidir. Milli Eğitim Bakanlığı ve İŞKUR işbirliğiyle sürdürülen ve 5000 üzerinde insanımızın faydalandığı projeye biz de Kent A.Ş. olarak destek olduk. Ülkemizin içinde bulunduğu süreçten nitelikli iş gücüyle çıkabileceğini ve hizmet kalitesinin bir üst basamağa çıkararak gastronomi turizmine çok büyük katkılar sağlayabileceğinin farkındayız. Şirketimizin ihtiyaçları doğrultusunda iş birliğimizi devam ettirmek arzusundayız." dedi.



Saruhanlı’dan tayini çıkan Hâkim ve Savcılara Veda Yemeği

Yangından geriye gözyaşı kaldı

Başkan Balaban, orman yangınlarına dikkat çekti

Yangında öncü araç, yaralıya uçan İHA

Çukurbağ Spor Tesisi'ne merhum Başkan Ferdi Zeyrek'in ismi verildi

Keneyi yakmak isterken ormanı yaktı

Muhammed Yakut hayatını kaybetti: Cinayet mi ecel mi?

Bakan Yumaklı: "Yangınların 6’sı halen aktif, Akhisar’da tek noktaya yoğunlaştık"

“Kuraklıktan zarar gören çiftçilerimiz yardım kapsamına alınmalıdır”

Türkiye güne akaryakıt zammıyla başladı. 6 gün sonra neler olacak neler

Fenalaşan arkadaşına müdahale etti, ikisi de kalp krizinden öldü

Manisa'daki yabancı nüfus azalmaya devam ediyor

Manisa TSO Meclis Salonuna Mimar Ferdi Zeyrek’in adı verildi

Zeki Bilgin’den “Hurda Davası”na ilişkin açıklama: "Yargılanmışım, ceza almışım gibi gösteriliyor"

Bebeklerine merhum Başkan Ferdi Zeyrek'in ismini verdiler

Sıcak çarpmasından basit önlemlerle korunmak mümkün

Ferdi Zeyrek’in kızı Nehir, TYT’ye CHP Lideri Özgür Özel ve annesiyle geldi

Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Mutfak 21.09.2020 12:54:00 40429 0

Tarih: 21.09.2020 12:54
Haberi Sesli Oku
4.07.2025 10:15:00