SARUHANLI - Geçtiğimiz hafta yaşanan soğuklar nedeniyle don afatı ile karşı karşıya kalan ve şu anda bağlarında bahçelerinde ciddi hasarla boğuşan Saruhanlının Kemiklidere mahallesinde çiftçiler dertlerini CHP'li Özgür Özel'e anlattı.

CHP Manisa Milletvekili Özgür seçim çalışmalarının yanı sıra çiftçileri tek tek dinlemeye devam ediyor. Özgür Özel geçtiğimiz hafta yaşanan don afatı sonrası bağlarda inceleme yapmış ve Bakanlar Kurulu'nun acil toplanması için de çağrıda bulunmuştu. Geçtiğimiz gün de çiftçilerin yanına giderek onların sorunlarını tekrar dinleyen Özel yetkilere seslenerek Bakanlar Kurulu'nun toplanması gerektiği yönündeki çağrısını yineledi.

-Erdoğdu ve Özel Çiftçilerle Buluştu-

Çiftçilerin sorunlarını dinlemek üzere Kemiklidere Mahallesine giden Özel'e, Manisa'ya gelerek CHP İl Gençlik kollarının düzenlediği Siyaset Akademisinin konuğu olan CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu da eşlik etti.

Erdoğdu ve Özgür Özel geçtiğimiz gün Sazoba, Beyoba ve Kemiklidere mahallelerinde dondan zarar gören ve son 50 yılın en büyük maddi hasarlı afatını yaşayan çiftçileri tek tek ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

-Sadece Çiftçi Değil Manisa Ekonomisi Batar-

CHP'li Özel yapılan toplantının ardından yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

Çiftçilerimizin hepsi perişan. Yetkilerin bir an önce harekete geçmesi gerekiyor. Manisa çekirdeksiz kuru üzümün başkenti ve bütün dünyada tanınıyor. Bütün dünya piyasalarında burada üretilen üzüm Manisa sultanisi diye biliyor.

Ama son 12-13 yıldır piyasada istediği değeri zaten bulamıyordu. Son 1-2 yıldır da dondan etkileniyordu çiftçimiz. Ancak 22-23 Nisan gecesi yaşanan don afedi bu sefer ağır hasar verdi. Haberi alır almaz bağlara koştuk ama salkımlar ve üzüm çubukları donmuştu. Bu şu demek, bu sene çekirdeksiz kuru üzüm yok demek. Pamuk vardı buralarda pamuğu bitirdiler. Üzüme sarıldı çiftçi. Ama artık üzüm üreticisinin de yüzü gülmüyor. Yarın öbür gün olacak olan şu: bu bağların sahiplerinin hepsinin evine icra gelir. Çünkü tamamı, tüm bankalara zirai kredi, onu bulamazsa ihtiyaç kredisi ile borçlu. Herkes gırtlağına kadar borçlu. Eğer tedbir alınmazsa hepsi batacak. Sadece onlar da batmayacak üstelik. Bu Manisa ekonomisinin batması demek. Bu Manisalı esnafın zarar görmesi demek.”

-Tarsim Sigortası Aranmaksızın Zararı Devlet Karşılasın-

Meydana gelen don afatından zarar gören çiftçilerin Tarsim Sigortası aranmaksızın zararı devlet tarafından karşılanması gerektiğini belirten Milletvekili Özel, Yetkililer çıkmış diyor ki zararın ödenmesi için Tarsim yapılması lazımdı. Oysa yapılması gereken ne? Tarsim sigortası aranmaksızın tüm çiftçilere zararın tamamı ödenmesi.  Tarsim sigortası olmayan çiftçimize bir an önce devletin elini uzatması gerekiyor. Devlet, çiftçiye şimdi sahip çıkmayacaksa ne zaman sahip çıkacak! Öyle ki çiftçimiz garibanlıktan, parası olmadığından Tarsim sigortasını yaptıramıyor. En az %25'inin şu anda Tarsim sigortası yok. Ayrıca, çiftçilerin bütün banklara olan kredi borçlarının en az 1 yıl sıfır faizle ötelenmesi lazım.

Bunun dışında çiftçiye nasıl kol kanat gerilmesi gerekiyorsa acilen Bakanlar Kurulu toplantısı yapılarak bu tedbirlerin bir an önce alınması lazım. Bunu bir kez daha yineliyorum. Çünkü çiftçimiz kan ağlıyor” dedi.



İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 29.04.2015 13:41:43 1151 0

Tarih: 29.04.2015 13:41

Haberi Sesli Oku