Anahtar Kelimeler: Karşıyaka’ -toplantı desteği

SARUHANLI - Karşıyaka Belediyesi, korona virüsü nedeniyle toplantı yapamayan sivil toplum kuruluşlarına Bilgi İşlem Müdürlüğü vasıtasıyla e-toplantı ve danışmanlık desteği vermeye başladı.

Sivil toplum kuruluşu (STK) sayısı bakımından oldukça zengin olan Karşıyaka’da faaliyetlerin durmaması ve dijital ortam üzerinden yürütülmesi için çalışma başlatıldı. Yapılacak çalışma kapsamında STK temsilcileri dijital ortam üzerinden bir form ile belediyeye başvuracak. Bu form sonrasında Bilgi İşlem Müdürlüğü de STK’lara dijital ortamda nasıl toplantı yapacaklarını, hangi programları kullanabilecekleri ve programların kurulumu konusunda hizmet verecek. Bu sayede STK’ların internet ortamında toplantılarını görüntülü konuşma ile yapabileceklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Evde kalmak durumundaki STK ve dernek üyelerinin faaliyetini ve üretkenliklerini durdurmasını istemiyoruz. Bu nedenle böyle bir çözüm geliştirdik. Umarım faydalı olur” diye konuştu.

KARARLAR DURMASIN

Yapılan çalışmayla ilgili bilgi veren Karşıyaka Belediyesi STK birimi yetkilileri şu açıklamayı yaptı: “Korona virüs salgınından dolayı pek çok STK yönetim kurulu, komisyon türü ve benzeri toplantılarını iptal etmek durumunda kaldı. Ancak bir yandan da görüşülmesi gereken konular, alınması gereken kararlar var. Bu sorun ve ihtiyaca yönelik Bilgi İşlem Müdürlüğümüz ile birlikte çözüm geliştirdi. Toplantılarını internet üzerinden (cep telefonu veya bilgisayar vasıtasıyla) gerçekleştirmek isteyen STK’larımıza gerekli danışmanlık ve teknik destek hizmetini sunacağız. Sadece konferans görüşme veya dosya-ekran paylaşımı gibi toplantı türüne göre ihtiyaca yönelik çeşitli hazır kullanışlı uygulama seçeneklerini önerecek ve kullanabilmeleri için gerekli teknik desteği sunacağız. Sevgiyle, sağlıkla ve evinizde kalın.”



Saruhanlı'da vefat...

Yeniden Refah Partisi Şehzadeler’de Güven Tazeledi: İbrahim Şahin Mazbatasını Aldı

Önce eski sevgilisini sonra kendini vurdu!

Saruhanlı'da vefat...

Trafik kazasında şehit olan polis memurunun kimliği belli oldu

Trafik kazasında şehit olan polis memurunun kimliği belli oldu

SARUHANLI’DA VEFAT…

Üreticilere zeytin dal kanseri uyarısı

Eymen için 12 milyon TL toplandı

CHP'li belediye başkanı ağlayarak anlattı: 'Tehdit ediliyoruz'

Demirtaş ve Kavala’yı ziyaret eden Arınç'tan 'tahliye' açıklaması

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da Arıcılık Kursları ile sürdürülebilir üretim hedefleniyor

SARUHANLI'da 15 YILLIK ENGELLİ ŞOFÖRE 'ARAÇ KULLANAMAZSIN' KARARI

Saruhanlı'da vefat...

Milaslı Şehit Astsubay Kuran, son yolculuğuna uğurlandı

Ağaçtan düşen talihsiz kadın yaşamını yitirdi

Aren bebeğin annesi hakkında yakalama kararı çıkarıldı

Gece Yarısı Sokağa Atılan Aileye Manisa Büyükşehir Belediyesi Sahip Çıktı!

Disiplin Kurulu Mütevellispor - Lalelispor maçına ilişkin kararını açıkladı

Araç yüklü tırda yangın: Araçlar kullanılamaz hale geldi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 20.03.2020 12:26:00 1054 0
Tarih: 20.03.2020 12:26 Güncelleme: 20.03.2020 12:26
Haberi Sesli Oku