Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Fırat Özcan, Zafer Kalkınma Ajansı’ndan  % 84 destek oranıyla hibe alan “Kadınlar Üretiyor Ekonomi Canlanıyor” projesi kapsamında Yuntdağı bölgesindeki, el halısı tezgâhları ve geleneksel el halılarını incelemede bulundu. Kısa süre içerisinde hayata geçecek olan proje ile geleneksel el halılarının tanıtımını yapmak, dokuma faaliyetlerini yeniden canlandırmak ve köylerde yaşayan kadınlarına istihdamının sağlanması hedefleniyor.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, geleneksel el halılarının tanıtımını yapmak ve köylerde yaşayan kadınlarının istihdamına katkı sağlayabilmek amacıyla önemli bir projeye imza attı. “Kadınlar Üretiyor Ekonomi Canlanıyor”  projesiyle Zafer Kalkınma Ajansı’ndan %84 destek oranıyla hibe alan Manisa Büyükşehir Belediyesi, projenin hayata geçmesi için çalışmalara başladı. Bu kapsamda Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Fırat Özcan, el dokuma halı tezgâhlarını yerinde incelemek, saha çalışması yapmak için Yuntdağı bölgesinde köyleri ziyaret etti.

Proje Hakkında Bilgi Verdi

Proje hakkında bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Fırat Özcan, “Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak Yuntdağı el halılarının coğrafi işaretlemesini aldık, bu geleneksel el halılarının tanıtımını yapmak, dokuma faaliyetlerini yeniden canlandırmak, köylerde yaşayan kadınlarımıza istihdam sağlamak istiyoruz. Bu anlamda, Zafer Kalkınma Ajansından da %84 destek oranıyla hibe alan “Kadınlar Üretiyor Ekonomi Canlanıyor”  projesi kapsamında Yuntdağı bölgesinde el dokuma halı tezgâhlarını yerinde inceledik, saha çalışması gerçekleştirdik. Mahalle muhtarlarıyla ve bölge halkıyla bir araya geldik. Onlarda projeyi destekliyor” dedi.

“Manisa’nın tanıtımına da katkı sağlayacak”

Geleneksel el halılarının yeniden faaliyete geçirileceğini ifade eden Özcan, “Bunun için belirlenen köylere el dokuma tezgah atölyeleri kurulacak. Dokuma yapan kadınlarımıza istihdam sağlanacak. Bu dokunan halıların yurt içi ve yurt dışı tanıtımını da Manisa Büyükşehir Belediyesi üstlenecek ”ifadelerinde bulundu.



Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

Ortaklık vaadiyle dolandırıldı üstüne darp edilip ölüm tehditleri aldı

Kayalıklardan düşen şahıs hayatını kaybetti

Yangın dumanından etkilenen yaşlı adam hayatını kaybetti

Karısını tüfekle öldürüp intihar etti

Kan donduran olay: 14 yaşındaki çocuk 4 yaşındaki kuzeninin boğazını keserek öldürdü!

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 3.09.2020 15:21:00 8099 0

Tarih: 03.09.2020 15:21

Haberi Sesli Oku