Anahtar Kelimeler: İzmir' Otomobilsiz Kutlandı

SARUHANLI - Otomobilsiz Kent Günü etkinliklerinde bir araya gelen İzmir Kent Konseyi üyeleri, otomobile bağımlılığın azaltılmasını isteyerek, motorlu araçların yarattığı çevre sorunlarına dikkat çekti.

16 Eylül 2021 tarihinde başlayan ve bugün (22 Eylül 2021) son bulan Avrupa Hareketlilik Haftası'nın son etkinliği “Otomobilsiz Kent Günü”, motorlu araç trafiğine kapatılan Gazi Osman Paşa Bulvarı'nda kutlandı.

Otomobilsiz Kent Günü kutlamalarına katılan İzmir Kent Konseyi, gün boyunca bir dizi etkinlik düzenledi. İzmir Kent Konseyi'nin etknlikleri kapsamında Afro-Türk Ritm Grubu gösterisi bir konser sunarken, bisiklet kullanımının Avrupa'daki uygulamalarını anlatan el ilanları dağıtıldı. İzmir Şanlıurfa Federasyonu'nun etsiz çiğ köfte yapımını gösterdiği atölye ise neşeli anlara sahne oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de Konsey'in standını ziyaret etti.

Avrupa Hareketlilik Haftası nedeniyle yapılan basın açıklamasında İzmir Kent Konseyi Başkanı S. Nazik Işık, “Her yıl katılımın giderek arttığı etkinlikler, otomobilsiz, bisiklet dostu ve yaya öncelikli bölgelerin kısa süreliğine de olsa yaşamımızı nasıl iyileştirebildiğini gösteriyor” dedi. Nazik Işık konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Alışkanlıklarımızı kısa bir süreliğine bırakmayı başardığımızda dünyayı biraz daha iyi görmeye başlıyoruz. Motorlu araçların gürültüsü azaldığında birbirimizi daha iyi duyuyor, daha iyi dinliyoruz. İzmir Kent Konseyi temsilcileri olarak bir hafta süren otomobilsiz kent deneyiminin giderek yılın diğer günlerine de yayılmasını diliyoruz. Sağlıklı bir şehirde yaşama hakkımızdan, çocuklarımıza daha yaşanabilir bir dünya bırakma talebimizden vazgeçmeyeceğiz. Seragazlarından, kirleticilerden arınmış bir gelecek için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Buraya motorsuz araçlarla veya yürüyerek gelmiş olan İzmir Kent Konseyi yürütme kurulu üyelerinin çalışmalarına yön veren öncelikli hedefin 'herkes için daha iyi bir İzmir' olduğuna inanıyorum ve her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum”.

İzmir Kent Konseyi Çevre Sorunları ve Sağlığı Çalışma Grubu Başkanı Lütfiye Kader de yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi: “İklim krizinin etkisini günden güne daha çok hissettiğimiz, geleceğe güvenle bakmakta zorlandığımız bu günlerde çocuklarımıza daha sağlıklı ve yaşanabilir bir dünya bırakmak için daha çok çabalamak gerektiğine, alışkanlıklarımızı yeniden gözden geçirmemiz gerektiğine inanıyoruz. Hep birlikte yaşam tarzımızı değiştirerek, motorlu taşıt bağımlılığını azaltmayı, sağlığımızı tehdit eden kirletici gazları ve bildiğimiz dünyayı tümüyle etkileyen seragazlarını azaltmak istiyoruz”.



3 aylık hamile eşini bıçaklayıp öldürdü

Her gece pencereye gelen röntgenci genç kızın kabusu oldu

Mantar aramaya çıktı, güvenlikçinin cesedini buldu

Tartıştığı kişiyi beyzbol sopasıyla darp ederek öldürdü

Komşuların gürültü kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı

Korkunç cinayet! Otomobilde öldürüp cesediyle saatlerce tur attılar

YER KAVGASINDA KAN AKTI, PAZARDA CİNAYET

Vahşet! Eşini boğazını keserek öldürdü, oğlunu yaraladı, 4. kattan atladı

İnşaattan düşen işçi hayatını kaybetti

17 yaşındaki Ardayı iş arkadaşları öldürmüş!

Fabrikadaki iş kazasında ağır yaralanan işçi hayatını kaybetti

Karısını Bıçakla Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası

Öğretmen baba eşini ve kızını bıçaklayarak öldürdü

Öldürdükleri gencin liseli olduğunu öğrenince çok üzülmüş

Kız arkadaşını öldüren gencin silahlı fotoğrafları ortaya çıktı

Eski kız arkadaşını öldürüp, kafasına sıkarak intihar etti

Hastanedeki silahlı saldırıda tutuklu sayısı 5’e yükseldi

Arkadaşların alacak verecek kavgası: Börekçide tek kurşunla cinayet

Kadın Cinayeti: Cani Koca Kendini de Asmaya Kalkıştı

Manisa emniyeti suçlulara göz açtırmıyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 22.09.2021 10:28:00 0

Tarih: 22.09.2021 10:28

Haberi Sesli Oku