SARUHANLI - İzmir’in ve sinemaseverlerin sabırsızlıkla beklediği İzmir Kısa Film Festivali bu yıl 4-10 Kasım tarihleri arasında Fransız Kültür Merkezi, İzmir Sanat, Konak Sineması, Tarık Akan Gençlik Merkezi ve Bayraklı Belediyesi Osmangazi Hizmet Binası’ndaki film gösterimleri ile gerçekleştirilecek. 

Bu yıl 20. kez sinemaseverlere kapılarını açacak olan İzmir’in en uzun soluklu film festivali olan İzmir Kısa Film Festivali’nin hazırlıkları hızla sürüyor. Kültür Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı Belediyesi, Buca Belediyesi ve Konak Belediyesi’nin katkıları ile gerçekleştirilen festivalde bu yıl Türkiye’de ikincisi düzenlenecek olan sinema ve film ekipmanları fuarı da yer alacak. Ön jüri değerlendirmesi sonunda finalist olarak belirlenen filmleri bu yıl yönetmen Ömür Atay’ın başkanlığındaki jüri değerlendirecek.

Ulusal yarışma filmlerini belirleyecek jüri üyeleri belli oldu

Ulusal kurmaca kısa filmler için oluşturulan jüride başarılı ve ödüllü oyuncular Zeynep Farah Abdullah, Metin Akdülger, sanat yönetmeni Natali Yeres ve görüntü yönetmeni Arda Yıldıran yer alıyor. Jüri başkanı ise son filmi Kardeşler ile büyük başarı kazanan Ömür Atay. 

Uluslararası kurmaca kategori ünlü isimlere emanet

Uluslararası filmler için oluşturulan jüride Sibirya filminde Keanu Reeves ile başrolü paylaşan güzel oyuncu Ana Ularu yer alıyor. Ayrıca son dönemde Game of Thrones , The Man in the High Castle ve Last Kingdom gibi başarılı yapımlarda rol alan Alman oyuncu Marc Rissmann’da uluslararası kategoride kısa filmleri değerlendirecek. İki star oyuncu İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde öğrenciler ile buluşacak. Jüri başkanlığını Filmfest Dresden’nin direktörü Sylke Gottlebe üstlenecek. Yönetmen Lyubo Yonchev ve yapımcı Terez Koncz ise diğer jüri üyeleri. 

Sinemaseverleri yüzlerce film bekliyor.

Yerel yönetimler ve üniversitelerin desteğiyle tüm şehre yayılan festival 5-9 Kasım Fransız Kültür Merkezi, 4 -9 Kasım İzmir Sanat, 4-8 Kasım ve 10 Kasım Konak Sineması, 8-9 Kasım Bayraklı Belediyesi Osman Gazi Hizmet Binası, 4-10 Kasım Buca Belediyesi Tarık Akan Gençlik Merkezinde gerçekleştirilecek.

 



Halk eğitim merkezleri istihdama katkı sağlıyor

Koldereli çocuklarından Başkan Durbay’a duygusal veda!

Genel Başkan Özel, Durbay ailesiyle beraber taziyeleri kabul etti

Manisa’da eğitim camiasının acı günü

eTwinning 16. Ulusal Konferansı'nda Saruhanlı'dan Büyük Başarı

Dart Yıldız Kızlar İl Birinciliği Halitpaşa’dan

Ev değil cephanelik

Ziraat Odası Başkanı Okur’dan tarım sayımı uyarısı

Tırın bir başka tıra arakadan çarptığı kazada faciadan dönüldü

Türk-Japon projesine ‘en iyi makale' ödülü

Modern hayatın sessiz salgını: Dijital yorgunluk

Mankenler Kraliçesi Aslı Baş cinayet duruşması tekrar başladı

Saruhanlı Taekwondo Kursu Açıldı

Saruhanlı’da Vefat…

Şampiyon motosikletçi Özgür Çapacı, trafik kazasında hayatını kaybetti

Alkollü sürücünün çarptığı yaşlı kadın hayatını kaybetti

Polis 20 ton kaçak akaryakıt ele geçirdi

SARUHANLI’DA VEFAT…

Otomobilin çarpması ile metrelerce yükseğe savrulan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

Manisa FK’da Keçiörengücü mesaisi başladı

Uşak'ta otomobil ile hafif ticari araç çapıştı: 6 yaralı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 26.10.2019 00:54:00 5180 0
Tarih: 26.10.2019 00:54 Güncelleme: 26.10.2019 00:54
Haberi Sesli Oku