SARUHANLI - Saruhanlı İlçesinde ?10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü? Saruhanbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan etkinlikle Belediye Kültür Merkezinde bu yıl İlçede dokuzuncu kez düzenlendi.
Etkinlik Programına, Saruhanlı Kaymakam Vekili İsmail Çorumluoğlu, Belediye Başkanı Hüseyin, İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Balaban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, daire amirleri, öğretmen, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan etkinlikte, Saruhanbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Orhan Arslan günün önemini belirten bir konuşma yaptı.
Arslan, konuşmasında, ?İnsan hakları evrensel Bildirgesi´nin Birleşmiş milletler genel kurulunca kabulünün 69. Yıl dönümü olan bu gün yüz yıllar boyunca süren bir mücadelenin ürünü olarak, insanların; doğuştan ve eşit bir biçimde sahip oldukları hakları ifade eden uluslararası bir belgenin kabul edilişinin kutlandığı bir gündür.? Dedi.
İnsan hakları sorunu bütün ülkelerin gündeminde olduğunu ifade den Arslan, şunları söyledi; ?Bütün ülkelerin hükümetleri, insan hakları ihlallerine meydan vermemeyi başlıca görev olarak kabul etmek durumundadır. Ancak insan haklarının korunması görevi, sadece hükümetlerin başarabileceği bir iş değildir.
Bu görev bütün kuruluşların, bütün insanların işbirliğini gerektirmektedir. Bu çerçevede, insan hakları bilincinin ve insan haklarının tam olarak benimsenerek, uygulanması için gerekli sorumluluk duygusunun toplumda ve bütün insanlarda bulunması büyük önem taşımaktadır.?
Çağdaş insan hakları anlayışını yansıtacak ve tüm birleşmiş milletler üyesi devletler için geçerli standartları içeren bir belgeye duyulan ihtiyaç sonunda bu metnin ortaya çıktığını kaydeden, Sami Arslan, sözlerini şu ifadelerle son verdi;
?1946 yılında kurulan insan hakları komisyonu öncelikle çalışma konusu olarak böylesine bir uluslararası belgenin hazırlanmasını kararlaştırmıştır.?
Daha sonra sırasıyla video gösterisi, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü adlı video gösterisi, şiir dinletisi, işaret dili ile şarkı, Tiyatro Gösterisi, müzik dinletisi ve İlçede En saygılı Kurum, En saygılı vatandaşa belge verilerek program son buldu.



Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 12.12.2017 11:00:47 213 0

Tarih: 12.12.2017 11:00

Haberi Sesli Oku