SARUHANLI - Vali Yaşar Karadeniz Başkanlığında İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2021 Yılı 1. Olağan Toplantısı video konferans sistemi ile gerçekleştirildi.

Valilik Brifing Salonunda video konferans sistemi ile gerçekleştirilen toplantıya Vali Yaşar Karadeniz’in yanı sıra Vali Yardımcısı Mustafa Özkaynak, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Eşref Aslan, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici ve ilgililer katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Karadeniz, “Ümit ediyorum ki bu son video konferans toplantımız olur ve bundan sonraki toplantılarımızı aşılanmış vaziyette yüz yüze yapma imkânımız olur. Bugün ki toplantımızda diğer toplantılarda olduğu gibi Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ‘İl Mesleki Eğitim Politikası’ gündemi ile il merkezi ve ilçelerdeki okullarda 2021-2022 eğitim öğretim yılından itibaren program türü, alan, dal açma tekliflerini görüşeceğiz” dedi.

Toplantıda Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Eşref Aslan, kurumun 2020 dönemi faaliyetleri hakkında kurul üyelerine bilgi verdi. Bu kapsamda İş ve Meslek Danışmanlığı hizmeti için kuruma müracaat eden 83.730 kişiye bireysel danışmanlık hizmeti verildiği, 8.864 işyerinin ziyaret edildiği, kuruma kayıtlı işsizlerin 23.057 erkek, 22.984 kadın olmak üzere toplam 46.041 kişi olduğu, kayıtlı işsizlerin 847’sinin engelli, 110’nun eski hükümlü ve 1’inin de terörle mücadeleden yaralananlardan oluştuğu açıklandı.

Ayrıca 2020 yılında İş ve Meslek Danışmanı İş Kulübü Liderleri tarafından 40 grupta 560 kişiye pandemi sürecinde ise uzaktan online eğitim ile 600 üniversite öğrencisine özgeçmiş hazırlama, mülakat teknikleri, iş arama kanalları hakkında eğitim verildi. Meslek Danışmanlığı faaliyetleri kapsamında ise 211 Eğitim Kurum ziyaret edilerek 170 grup görüşmesinde 9.229 kişiye Meslek Danışmanlığı eğitimi verildiği ifade edildi.

Ayrıca, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından açılan kurs ve programlardan İşbaşı Eğitim Programı kapsamında açılan 1.565 programa 5.320 kişinin katıldığı, Mesleki Eğitim Kursları kapsamında çeşitli mesleklerde 18 kurs açılarak 410 katılımcının mezun olduğu, Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 37 kurs açılarak 1.421 vatandaş çeşitli kamu kurumlarında istihdam edildiği, Pasif İş Gücü Programları kapsamında; İşsizlik Ödeneğinden; 7.500 kişi, Kısa Çalışma Ödeneğinden; 51.813 kişi, Nakdi Ücret Desteğinden 35.457 kişinin yararlandığı belirtildi.

Toplantıda İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından mesleki eğitim kapsamında gerçekleştirilen çalışma ve projeler hakkında bilgi verildi. Ayrıca 2019-2020 döneminde mesleki ve teknik eğitim mezunları ve istihdam edilme oranlarına ilişkin bilgi verildi.

Toplantı, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen sunumlar doğrultusunda gerçekleştirilecek çalışmalar ve 2021-2022 eğitim öğretim yılı itibariyle okullarda program türleri, alan ve dal açma teklifleri görüşüldü.



3 aylık hamile eşini bıçaklayıp öldürdü

Her gece pencereye gelen röntgenci genç kızın kabusu oldu

Mantar aramaya çıktı, güvenlikçinin cesedini buldu

Tartıştığı kişiyi beyzbol sopasıyla darp ederek öldürdü

Komşuların gürültü kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı

Korkunç cinayet! Otomobilde öldürüp cesediyle saatlerce tur attılar

YER KAVGASINDA KAN AKTI, PAZARDA CİNAYET

Vahşet! Eşini boğazını keserek öldürdü, oğlunu yaraladı, 4. kattan atladı

İnşaattan düşen işçi hayatını kaybetti

17 yaşındaki Ardayı iş arkadaşları öldürmüş!

Fabrikadaki iş kazasında ağır yaralanan işçi hayatını kaybetti

Karısını Bıçakla Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası

Öğretmen baba eşini ve kızını bıçaklayarak öldürdü

Öldürdükleri gencin liseli olduğunu öğrenince çok üzülmüş

Kız arkadaşını öldüren gencin silahlı fotoğrafları ortaya çıktı

Eski kız arkadaşını öldürüp, kafasına sıkarak intihar etti

Hastanedeki silahlı saldırıda tutuklu sayısı 5’e yükseldi

Arkadaşların alacak verecek kavgası: Börekçide tek kurşunla cinayet

Kadın Cinayeti: Cani Koca Kendini de Asmaya Kalkıştı

Manisa emniyeti suçlulara göz açtırmıyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 21.01.2021 12:20:00 0

Tarih: 21.01.2021 12:20

Haberi Sesli Oku