SARUHANLI - İkinci el araç alırken ikinci el araç alırken dikkat edilmesi gereken noktaların olduğunu kaydeden uzmanlar, araç alırken mutlaka oto ekspertiz yaptırılması konusunda vatandaşları uyardı.

İkinci el araçlara talebin her geçen gün arttığını belirten oto elektronik beyin bakım tamir ve yazılım uzmanı Recep Ağırman, “İkinci el araba almak avantajlı fakat alırken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar var.” dedi.

Ağırman, iyice incelenerek doğru seçim yapıldığında ikinci el araba almanın avantajlı olduğunu kaydederek, ikinci el araç alırken dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.

1.       Hasar Kaydını Sorgulayın

İkinci el araba alırken dikkat edilmesi gereken en önemli noktanın hasar kaydının sorgulanması olduğunu söyleyen oto elektronik beyin bakım tamir uzmanı Recep Ağırman, “Hasar kaydı, aracın fiyatını belirleyen bir unsurken, aynı zamanda araç satın aldıktan sonra da herhangi bir problem ile karşılaşılmaması için oldukça önemli.” şeklinde konuştu.

2.       Kaporta ve Boya Ekspertizi Yaptırın

Yazılım uzmanı Recep Ağırman,  kaporta ve boya ekspertizi konusunda uyararak, şunları kaydetti:

“Bu ekspertiz sayesinde aracın parçalarından herhangi birinde değişim ya da boya yapılıp yapılmadığı tespit edilir. Aracın herhangi bir parçasının değişmesi veya boyanmış olması aracın değerini düşürebileceğinden, buna yönelik ekspertiz yaptırmak oldukça önemli. Aracı satın aldıktan sonra benzer durumlarla karşılaşmamak için, bu konuya özen göstermelisiniz.”

3.       Arabanın Kilometresini Kontrol Edin

Arabanın kilometresi, değerini etkileyen unsurlardan biri olduğunu ifade eden Ağırman, eğer arabanın bakımları düzenli yaptırılmış ise yüksek kilometreli olması sorun olmayacağını fakat araç kilometresi belli yöntemlerle geri çekilebileceği için, kilometrenin orijinal olup olmadığının mutlaka sorgulanması gerektiğini belirtti.

4.       Aracın piyasa değerini öğrenin

Satıcı ile irtibata geçmeden önce alınacak aracın piyasa değerinin öğrenilmesinde fayda olduğunu vurgulayan Yazılım uzmanı Ağırman,  “Araştırdığınız diğer araçların, aynı model ve aynı yaşta olmasına dikkat edin. Daha sonra satıcı ile görüşmenizde, fiyat endeksini daha iyi yapabileceksiniz.” ifadelerini kullandı.

5.       Parçaların Orijinalliğini Kontrol Edin

Recep Ağırman,  aracın önceki sahibinin aracın bazı parçalarını değiştirmiş olabileceğinin altını çizerek, şu şekilde konuştu:

“Değişen parçaların orijinal parçalar olması önemli. Bu yüzden araçta değişen herhangi bir parça olup olmadığını ve eğer varsa bu parçaların orijinal olup olmadığını mutlaka öğrenin. Bunu sorgulamanın sizin için olumlu sonuçları olacağından, sorularınızı çekinmeden detaylı bir şekilde sorun. Eğer parçalar orijinal değilse aracın değerinde bir düşüş yaşanabileceğinden, fiyat pazarlığınızı da buna göre yönetebilirsiniz.



Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 26.06.2021 06:14:00 499 0

Tarih: 26.06.2021 06:14

Haberi Sesli Oku