Anahtar Kelimeler: 0

İKİ İLÇE SINIRINA YAPILAN OKULDA DERS ZİLİ ÇALDI

 

KUMKUYUCAK - Manisa’da Kumkuyucak -Tiyenli İlköğretim Okulu’nun hem Saruhanlı hem de Gölmarmara ilçesi sınırları içinde üç ayrı binadan oluşan yapısı nedeniyle yaşanan sorunları çözmek için, iki ilçenin idari sınırını oluşturan bölgede yapımı tamamlanan yeni okul binasında öğrenciler eğitim görmeye başladı.

 

Kumkuyucak Belediye Başkanı Veli Yalçın, yaptığı açıklamada, Tiyenli ve Kumkuyucaklı öğrencilerin yıllardır biri Kumkuyucak, biri Tiyenli biri de her iki yerleşim yerinin ortasında kalan okul binası olmak üzere 3 binada eğitim gördüklerini söyledi.

 

Okulun yapısının hem eğitim bakımından hem de idari bakımdan sorunlara neden olduğunu ifade eden Yalçın, yıllardan beri süregelen bu sorunların çözümü için geçen yıl iki ilçe idari sınırında inşaatına başlanan üç binayı bünyesinde toplayacak yeni bir okul binasının yapımının tamamlanarak hizmete açıldığını belirtti.

 

Manisa Valiliği ve Gölmarmara Kaymakamlığının desteğiyle yapımı tamamlanan 12 derslikli okulda 146 öğrencinin eğitim görmeye başladığını anlatan Yalçın, “Çok güzel bir binaya kavuştuk. Çocuklarımız 3 farklı binada eğitim görmekten kurtuldu. Geçmişte yaşanan sorunların tekrar yaşanmaması için okul binasını iki ilçenin tam sınır noktasına yaptık. İnşallah bu okuldan geleceğin büyük ve başarılı insanları yetişir” dedi.

 

-3 Parçalı Okulun Hikayesi-

 

Başkan Yalçın, iki ilçeye bağlı, 3 binadan oluşan eski okulun hikayesini ise şöyle anlattı:

 

“Aralarında 3 kilometre mesafe bulunan ve o tarihte köy olan Saruhanlı'nın Kumkuyucak beldesi ile Gölmarmara'ya bağlı Tiyenli köyü birleşip 1934'te iki köyün tam ortasına okul binası yaptırmış. İki köyün öğrencileri de 45 yıl boyunca burada eğitim görmüş. 1979'da bu bina çürümeye başlayınca aynı bahçe içine civar köylere de hizmet verebilecek bölge okul binası yapılmasına karar verilmiş. Milli Eğitim Bakanlığından kaynak bile temin edilmiş. Ancak muhtarlar okulun kendi sınırlarında yapılmasını isteyip anlaşamayınca bakanlık ayırdığı kaynağı başka bir yere göndermiş. Aralarında anlaşamayan ve bu yüzden büyük bir fırsatı kaçıran her iki muhtar bu olayın ardından kendi köylerinde okul binası yaptırmış. İki köyün öğrencileri de kendi köylerinde eğitime devam etmiş. Ortadaki okul binası ise kullanılmadığı için zamanla yıkılmış."

 

Zorunlu eğitimin 8 yıla çıkarılmasıyla Kumkuyucak ile Tiyenli arasındaki orta noktada yıkılan binanın yerine vatandaşlar tarafından imece usulüyle okul binası yaptığını bildiren Yalçın, bu tarihten itibaren 1, 2 ve 3. sınıf öğrencileri Kumkuyucak sınırlarındaki 4 ve 5. sınıflar Tiyenli köyü sınırlarındaki, 6, 7 ve 8. sınıfların ise sınır noktasında yapılan binada eğitim öğretim gördüğünü kaydetti.

 

Muammer Kökcüoğlu



İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 30.03.2012 18:05:10 666 0

Tarih: 30.03.2012 18:05

Haberi Sesli Oku