DEMİRCİ - Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Demirci Meslek Yüksek Okulu öğrencileri uygulamalı ders kapsamında memleketlerine özgü el sanatları ve yöresel yiyecekleri açtıkları stantlarda sergilediler. Stantlarda hem ders gören öğrenciler bir taraftan da para kazanmanın keyfini yaşadılar.
Demirci Meslek Yüksek Okulunda bu yıl birincisi düzenlenen `Girişimcilik Şöleni` kapsamında okul öğrencileri kendi memleketlerine özgü yöresel yiyeceklerini sergileyerek satış yaptılar. Türkiye`nin farklı bölgelerinden gelen öğrenciler, Bursa`nın İskender Döneri, Mardin`in çiğ köftesi, Hatay`ın künefesi gibi yöresel tatları hem girişimcilik ruhlarını ortaya çıkarmak hem de yörelerinin kültürel zenginliklerini tanıtmak için kurdukları stantlar büyük ilgi gördü. Öğrenciler açtıkları stantlarla hem derslerindeki görevleri yerine getirdiler hem de para kazandılar.
Demirci Meslek Yüksek Okulu Eğitim Görevlisi Ahmet Yavuz Çamlı ders ile ilgili olarak, Okulumuzun Bankacılık ve Sigortacılık, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları derslerinde girişimcilik derslerine giriyorum. Öğrencilerimizin bizden her zaman bir isteği vardı. İş hayatına girmekten korkuyoruz. İş hayatında bizim hiçbir deneyimimiz yok. Bu sene ilk defa Celal Bayar Üniversitesi Demirci Meslek Yüksek Okulunda girişimcilik dersi geldi. Bu ders kapsamında öğrencilerimiz KOSGEB destekli sertifika alıyorlar. Biz sınıflarda derslerde teorisini veriyoruz öğrencide bunun uygulamasını yapıyorlar. Biz teoriyi verdik öğrenciye motivasyonunu sağladık ve ne yapmaları gerektiğini anlattık. Artık gerisini öğrenciye bıraktık. Yaklaşık üç günden bu güne stantlarımız açıktır. Her öğrenci kendi içinden geleni istediği gibi yapmaktadır. Bütün masraflar öğrencilerimize aittir. Yani kendi yetenekleri kendi galibiyetleri doğrultusunda öğrencilerimiz stantlar açtılar. İçlerindeki girişimcilik ruhları varsa onları dışarıya çıkarmaya çalışıyorlar. Bu uygulama ile okulumuzdan mezun olan öğrencilerin iş hayatında daha etkin olacağını kanısındayım." dedi.
Uygulamalı dersten dolayı çok memnun olduklarını dile getiren öğrenciler de bu uygulamanın iş hayatında kendilerine çok faydalı olacağını belirttiler.



Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 15.05.2015 09:38:49 1384 0

Tarih: 15.05.2015 09:38

Haberi Sesli Oku