Anahtar Kelimeler: organizasyonları ilgili karar verildi

SARUHANLI - Suudi Arabistan, korona virüs nedeniyle ara verilen hac organizasyonları hakkında açıklamada bulundu.

Suudi Arabistan, yeni tip korona virüs (Kovid-19) nedeniyle bu yıl hac ibadetini sadece ülkede yaşayanlarla sınırlı tutacağını, yurt dışından hacı adayı kabul etmeyeceğini duyurdu.

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, 180'den fazla ülkeye yayılan Kovid-19 vaka sayısının 7 milyonu aştığı ve yarım milyona yakın insanın bu salgından yaşamını yitirdiğine dikkat çekildi.

Dünya genelinde insanları salgına karşı koruyacak bir aşı veya etkili bir ilacın henüz bulunmadığı belirtilen açıklamada, sosyal mesafeyi koruma imkânlarının zor olduğu ortamlarda salgının hızla yayıldığı kaydedildi.

Açıklamada, kutsal toprakların misafirlerini korumak amacıyla daha önce umre ziyaretlerinin askıya alındığı ve bunun da tüm İslam ülkelerince memnuniyetle karşılandığı aktarıldı.

Bakanlık açıklamasında, Müslümanların sağlığını korumak amacıyla bu yıl yurt dışından hacı adaylarının kabul edilmeyeceği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Kovid-19 salgınının yayılmaya devam etmesi, kalabalık ortamlar ve uluslararası ulaşımın daha da riskli olması, küresel vaka sayılarının ciddi şekilde artması nedeniyle Hac ve Umre Bakanlığı, bu yıl hac ibadetini ülkede ikamet edenlerle sınırlı tutacaktır."

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı, bugüne kadar ülkede Kovid-19 nedeniyle 1267 kişinin hayatını kaybettiğini, toplam vaka sayısının ise 157 bin 612'ye ulaştığını açıklamıştı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "2020 yılında kura sonucu hacca gitmeye hak kazanan vatandaşlarımızın kura hakları korunacak" dedi.



Alaşehir'deevde yangını: 1 kişi hayatını kaybetti

Yağış bereketi barajı doldurdu… Balıkçının yüzü güldü!

OKUL GÜVENLİĞİ, DİSİPLİN VE VELİ SORUMLULUĞU HAKKINDA GENEL TALİMAT VE DUYURU

SARUHANLI’DA EĞİTİM VE GÜVENLİK MASAYA YATIRILDI

Magnesia FK'nın yıldız golcüsü Yasin Deniz Er Galatasaray'da!..

Polis memurunun kızı babasına ait silahla kendini vurdu

Kayıp olarak aranan 16 yaşındaki Feyza, ölü olarak bulundu

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı’da Yağış Hasarına Hızlı Müdahale

Psikolojik Danışman Hilal Feyza Kartal: “Okullara yansıyan şiddet toplumsal ruh sağlığının alarmıdır”

Üniversite hocasını maganda kurşunu canından etti

ŞEHZADELER’DE DOĞASEVERLER YÜRÜYÜŞTE BULUŞTU

Şampiyonluk Yolunda Büyük Başarı: Turgutlu Belediyespor İkinci Yarıda Fark Yarattı

TİLKİSÜLEYMANİYE ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDEN MESİR’E ANLAMLI HAZIRLIK

“İnsan Ektik Tarlalara”: Gülperi Öztürk’ten Depremin Yüreğe Kazınan Ağıdı

MÜZİĞİN HOCALARI AVRUPA YOLLARINDA

Saruhanlı'da vefat...

Kahramanmaraş okul saldırısında can kaybı arttı

Otomobiller çarpıştı: 4 kişi yaralandı

Bir üzücü haber daha! Ayla öğretmenin eşi acı habere dayanamadı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 23.06.2020 04:48:00 0
Tarih: 23.06.2020 04:48 Güncelleme: 23.06.2020 04:48
Haberi Sesli Oku