Anahtar Kelimeler: Güvenli Güvenli Gelecek

SARUHANLI - Pınar Süt Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO)’nün 75. yılı ile birlikte kutlanan 16 Ekim Dünya Gıda Günü’nde sürdürülebilirliğin ve üretimin önemine dikkat çekti. Türkiye’nin, dünyanın sekizinci, Avrupa’nın ise üçüncü en büyük süt üreticisi konumunda olduğunu belirten Yiğitbaşı, “Ülkemizin bu başarısını sürdürülebilir kılmak için Türkiye’deki gıda sektörüne kalite, üretim ve üreticiye destek anlamında öncülük ediyoruz” dedi.

Pınar Süt Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) 75. yılı ile birlikte kutlanan 16 Ekim Dünya Gıda Günü’nde sürdürülebilir tarım ve güvenli gıdanın önemini vurguladı. İdil Yiğitbaşı, “Pandemi, tarım-gıda sistemlerinin kıymetini, dünyamızı besleyen çiftçilerimizin önemini hepimize hatırlattı. Tarımı birlikte büyütmek, sürdürülebilir kılmak, geleceğimiz için atacağımız en kıymetli adımlar… Pınar Süt olarak kurulduğumuz günden bu yana Türkiye’ye üretim, üreticiye eğitim desteği modelimizle bu yapıyı uyguluyoruz. 1975 yılından bu yana çiftçilerimizin sütlerini güvenle işliyor, sağlıklı nesiller yetiştirme misyonumuz ile yurdun her noktasına ürünlerimizi ulaştırıyoruz. Düzenlediğimiz eğitimler sayesinde çoğunluğunu kadınların oluşturduğu çiftçilerimizin bilinçlenmesini sağlarken; üretilen sütün kalitesinin ve verimliliğinin artmasıyla birlikte çiftçilerimizin refahının yükselmesine de katkıda bulunuyoruz” dedi.

“Tüm paydaşlarımız için değer yaratıyoruz”

Her üreticiyi birer iş ortağı olarak gördüklerini dile getiren Pınar Süt Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, “Onursal Başkanımız Selçuk Yaşar’ın ‘Çocuklar daha çok ve sağlıklı süt içmeli’ söylemi ile açtığı bu yolda, iş süreçleriyle sürdürebilirliği birleştiren, doğaya ve insana saygı duyan bir marka olarak tüm paydaşlarımız için değer yaratıyoruz. Sürdürebilirlik yolculuğunda en büyük desteği de paydaşlarımızdan alıyoruz” dedi. Gelişmekte olan birçok ülkede tarımsal işgücünün önemli kaynağını kadınların oluşturduğunun altını çizen Yiğitbaşı, “Kadın çiftçilerimizin sürdürülebilir tarımda ve güvenli gıdanın üretiminde üstlendikleri görev çok kıymetli, kendini buna adayan ve emeği geçen tüm kadınları tebrik ediyor, 15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.



Hasta Memnuniyeti En Büyük Motivasyon Kaynağı

Saruhanlı Devlet Hastanesi’ne Yeni Dahiliye Uzmanı: Uzm. Dr. Okan Özak Göreve Başladı

17 yaşındaki lise öğrencisi motosiklet kazasında hayatını kaybetti

Uzm. Dr. Seher İdil Hastanemizde Göreve Başladı

Manisa'da Tartışma Cinayetle Bitti! Şüpheli Kaçarken Yakalandı

Miniklerden Doğaya Anlamlı Dokunuş: “Toprağın Diriliş Hikâyesi” Hayat Buluyor

Marmara Gölü yıllar sonra yeniden göçmen kuşları ağırlıyor

Saruhanlı Belediyesi’nden Annelere Anlamlı Destek

Paşaköy’de Av Köpekleri Yarışması Coşkusu

Saruhanlı’nın Gururu: Uşak Yarı Finallerinden Büyük Başarı!

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı’da Vefat…

SARUHANLI’NIN ALTIN ÇOCUKLARI FİNALLERDE!

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da Gece Yarısı Nefes Kesen Kurtarma: İş Makinesiyle Hayata Tutundular

Elektrik akımına kapılan işçi öldü

SARUHANLI’DA CHP’Lİ İSİMLER SAHAYA ERKEN İNDİ: TEMASLAR YOĞUNLAŞTI

Manisa'da yeni uzman hekim göreve başladı!

Saruhanlı Halk Eğitim’den Orman Yangınları Müdahale Ekiplerine İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi

65 Yıllık Hayat Arkadaşına Veda: Faruk Saydam’ın Büyük Kaybı

Hüsamettin Cindoruk hayatını kaybetti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 17.10.2020 08:34:00 0
Tarih: 17.10.2020 08:34 Güncelleme: 17.10.2020 08:34
Haberi Sesli Oku

Saglik

Saglik Haberleri